Reisverhaaltjes.nl

HIGHLIGHTS VAN RAJASTHAN

FOTO KOE EN TAJ MAHAL INDIA

Precies een jaar geleden waren wij in India. Van 16 september t/m 29 september! Ik denk nog regelmatig terug aan deze prachtige reis. Qua natuur vond ik Rajahstan niet erg bijzonder, maar de mensen zijn er geweldig!

vrouw

Een aantal dingen vallen je meteen op, wanneer je India voor het eerst bezoekt:

-De verkeersdrukte in de grote steden, alles krioelt doorelkaar en iedereen toetert!

drukte op de weg in delhi

-Overal lopen of liggen koeien! Op de snelweg, op de bazar of op het treinstation. Werkelijk je komt ze overal tegen! De koe is een heilig dier in India en er wordt hun geen strohalm in de weg gelegd! Ze worden vaak gevoerd.

kalfjes op het perron

 

-Het is vreselijk warm in Rajasthan. Vies benauwd, klam, met gevoelstemperaturen van 50 graden! Zweten dus. s ‘Nachts koelt het nauwelijks af!

-Je komt regelmatig bulten afval langs de kant van de weg tegen. Meestal zie je er koeien, geiten of honden van eten!

koe die tussen afval etensresten zoekt

-Het verschil tussen rijk en arm is enorm. De meesten bezitten niks, maar er zijn ook ontzettend veel superrijke mensen! Veel huizen hebben geen riolering, toilet of schoon drinkwater. Honderden duizenden kinderen en volwassenen sterven per jaar aan diarree, omdat ze besmet water drinken!dorpjes onderweg

-De mensen zien er prachtig uit in hun gekleurde gewaden. Ze zijn bovendien erg vriendelijk en nieuwsgierig. Ze schromen niet om een praatje met je te maken en je wordt regelmatig gevraagd of ze een foto van je mogen maken!

indiase vrouw met neusring

India is enorm groot, bijna 80 keer groter dan Nederland en er wonen bijna 1,3 miljard mensen. Wij hebben dan ook maar een piepklein stukje van India gezien, namelijk de deelstaat Rajasthan. In dit gedeelte India komen de meeste toeristen!

Vandaag een terugblik van onze reis in Rajasthan. De Highlights:

-New Delhi, de hoofdstad van India heeft 23 miljoen inwoners. Je begrijpt wel, er heerst een enorme verkeersdrukte. Het mooist vond ik Old Delhi. Deze wijk is het meest bedrijvige maar ook de islamitische wijk. De bazar is enorm kleurrijk en overal rijden brommertjes, fietsers en tuk tuks. Leuk is het om je rond te laten rijden in een riksja!

DELHI

-Het rode fort in Agra met de sprookjesachtige paleizen, grote aula’s en moskeeën.

rode fort agra

Het was mega druk bij de ingang. Allemaal lokale mensen! Eenmaal in het fort konden we weer vrij ademhalen. Het is namelijk behoorlijk groot. We maakten prachtige foto’s van de lokale mensen. De meeste Indiërs vinden het niet erg om gefotografeerd te worden. Meestal vroeg ik het even!

-De Taj Mahal in Agra! Het is een van de meest herkenbare gebouwen ter wereld en een symbool van India. Het wordt jaarlijks door miljoenen mensen bezocht Sprookjesachtig mooi. Ik kreeg werkelijk kippenvel toen ik het impossante gebouw zag!

taj mahal

-Het Ranthambore Nationaal Park. Hier leven tijgers in het wild! Met een beetje geluk zie je er een. Wij hadden helaas dat geluk niet…

TIJGERSPOOR POOTAFDRUK IN HET ZAND

Naast de prachtige natuur kun je er ook andere dieren spotten, zoals onder andere deze Axisherten

damherten

of de blue bushantilope

Nilgai, blauwe bosantilope

-Pushkar een sprookjesachtig mooi stadje met in het midden een heilig meer waar veel gelovigen komen bidden en baden. Je ziet er vele tempeltjes en er is een kleurrijke bazar!

het heilige meer

-Het gezellige stadje Jojawar. Je ziet er weinig toeristen. Er is veel bedrijvigheid in de winkelstraatjes waar veel oude ambachten worden uitgeoefend. Een uitstekende plek om locals te ontmoeten en er gezellig een praatje mee te maken!

vrouw met henna op haar hand

henna op voet en teen sieraden

TEEN NSIERAAD HINDOE VROUW

Deze Hindoevrouw moest vreselijk lachen dat we haar voet fotografeerden!

-Een absolute must is een treinreis in India te maken. Het is een hele belevenis! In ‘onze’ trein zaten alleen lokale mensen!

de trein

slapende man

-Udaipur is de meest romantische stad van India. Je ziet er sprookjesachtige tuinen, meren en paleizen. Deze stad wordt ook wel het Venetië van Rajasthan genoemd. Je kunt een boottocht maken over een van de drie meren en een bezoekje brengen aan het Stadspaleis. Dit paleis van de Maharadja’s is het grootste paleizencomplex van Rajasthan. Het is nu gedeeltelijk een museum. Je weet niet wat je ziet: prachtig sierwerk, mozaïeken, kunstwerken van glas en prachtige muurschilderingen! Bezoek op de gezellige kleurrijke bazar de Hindoetempel ‘Jagdish!’

Zonsondergang op het Picholameer

zonsondergang pichola meer udaipur

Stadspaleis

city palace

Jagdish tempel

jagdish tempel

marmeren olifant en uitzicht over de bazar

Brahmaan (soort priester) bij de tempel

hindoeman

De kleurrijke bazar met de vele tempeltjes

wordt gebeden in het tempeltje

-Jodpur is de tweede stad van Rajasthan. Het is een populaire trekpleister vanwege de vele paleizen, forten, tempels, de blauwe huizen en de omringende Tharwoestijn. De oude binnenstad is omringd door een 16 eeuwse stadsmuur!

De blauwe stad

de blauwe stad

Bezoek het Mehrangarth fort. Het is het grootste fort van Rajasthan, gebouwd van rood zandsteen en het staat op een 125 meter hoge heuvel!

mehrangarth fort

-In Jaipur bevindt zich ook een fort. Het bekendste en het meest toeristische fort van Rajasthan. Het Amberfort!

amber fort jaipur

Minder leuk is dat er ongeveer 100 olifanten gedwongen worden om toeristen op hun rug te dragen over een lange slopende heuvel en dat in die extreme hitte. Zo triest… Dag in dag uit, jaar in, jaar uit.. Ik wilde de toeristen wel van de olifanten afmeppen!

het stijle pad, dat de olifanten moeten afleggen amber fort

Ook een bezoekje waard in Jaipur is het bekende Hawa Mahal (het Windpaleis)

windpaleis jaipur

Jaipur vond ik een erg gezellige stad. Leuk om je rond te laten rijden in een tuk tuk!

-In Galta vlakbij Jaipur bevindt zich de apentempel, ook wel de tempel van de Zonnegod genoemd. Hier vind je een heilige bron waar veel apen zijn! Een verrassend mooie tempel!

apentempel bij galta

KLEIN AAPJE BIJ DE APENTEMPEL GALTA

Bij de ingang kon je pinda’s voor de apen kopen. Er waren behalve onze groep geen andere toeristen!

vrouw met 2 kinderen zitten op de grond te eten

Dit waren mijn highlights van Rajasthan. Uiteraard hebben we nog veel meer gezien en beleefd. 48 Verhaaltjes schreef ik over deze reis! Je kunt ze nog eens teruglezen in LANDEN onder India!

INDIA, YOU LOVE IT, OR YOU HATE IT!

I LOVE IT!

Spreekt jou India aan? Zou jij wel eens naar India willen? Of misschien ben je er al eens geweest? Hoe heb jij India ervaren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.