Reisverhaaltjes.nl

HOE IS HET EIGENLIJK MET SEMMIE ?

SEMMY IN MANDJE VAN DE KRABPAAL

Deze driedubbelle ADHD-boerderijkat is een lieve aanhalige spinnende huiskat geworden ! Niet dat ze niks meer uitvreet en sloopt of zo. Was dat maar waar…Toch is ze wel iets rustiger geworden. In huis is ze echter nog steeds Semmie de Grote ( iedereen de baas ) en voor Ayla en Terror : Semmie de Verschrikkelijke !

Nadat ze een paar keer buiten door andere katten en mensen aangevallen en mishandeld is, komt ze nauwelijks nog buiten. Trouwens, het is haar nu ook veel te koud ! Soms is ze even achterhuis, vernielt wat planten, vreet wat beestjes op, maakt mijn ramen vies en racet dan vervolgens als een gek (met een vieze snuit en poten ) het huis weer in !

Als ik terugkom van mijn werk, ziet onze woonkamer er ongeveer zo uit : Alle kleedjes liggen bijna van de tafel af, er liggen een paar dingetjes op de grond die er niet horen te liggen, er ligt modder op de vensterbank èn op de grond, Ayla heeft zich verstopt en Terror kijkt me aan van : Ik was het niet ! Verder liggen er wat half opgevreten blaadjes her en der en ik ben een aantal dingen kwijt…. Gelukkig kom ik die spulletjes tijdens het stofzuigen wel weer onder de bank tegen !

Semmie ligt dan in haar mandje van de krabpaal naar me te kijken. Gaapt een paar keer, rekt zich uit en dan zie je haar denken : Hehe, daar ben je eindelijk ? Saaie boel hier ! Heb je iets te eten meegenomen ?

Vervolgens zoekt ze Ayla, gaat haar even lekker treiteren door bovenop haar te springen en haar overal te bijten met die scherpe tandjes. Als die dan jammerend wegrent springt ze een paar keer bovenop Terror. Die mij vervolgens aankijkt met een blik van : Help !

Dan is het lunchtime ! Intussen heb ik mijn boterhammetje met kaas namelijk gesmeerd en daar is ze dan als de kippen bij. Als ze de helft van mijn kaas heeft afgetroggeld, is het playtime ! Daarvoor moet ik dan eerst languit op de grond met de vliegenmepper alle speelgoedmuisjes en balletjes onder de kast en bank vandaan halen. Binnen no time ligt alles daar weer  !

Dan gaat ze Terror maar weer pesten. Maar ik heb dan nog een troef achter de hand… Als ik het laatje van de tafel opendoe, weet ze dat ze dat ik van een post it blaadje een propje maak. Daar is ze dan even 10 minuten mee zoet. Even rust ! Totdat dit propje ook onder de kast verdwijnt, bij alle andere propjes..

semmie met een propje papier

Deze tijd gebruikt Ayla om weer uit haar schuilplaats tevoorschijn te komen. Ze loopt dan heel voorzichtig via een omweg, achterom kijkend of ze niet gevolgd wordt, terug naar de vensterbank. Ayla kijkt graag naar buiten. Zij is meer het type: ‘ laat mij maar met rust’ kat !

Na ongeveer tien minuten is Sem het propje dus kwijt en springt dan op de eettafel ( wat niet mag ), zit aan mijn planten ( wat ook niet mag )

semmy aan mijn planten

Springt op de andere tafel, mept alles ervan af of gaat boven op mijn spullen liggen. Wat ook allemaal niet mag…

semmie ligt op de tafel

Dan springt ze op de andere vensterbank, boven op Ayla ! ( wat van Ayla niet mag.. )

semmie en ayla beide op de vensterbank

Uiteindelijk gaat ze verveeld op de grond liggen te bedenken :  wie kan ik nu even pesten en wat kan ik nu nog even slopen !

semmie ligt op de grond

Als er dan niemand meer spelen wil, gaat ze terug naar haar mandje voor een middagdutje !

Wanneer dan de rust weer is teruggekeerd, komt Terror er met z’n poppetje aan… Pfft, die moet ik dan tig keer gooien. Uiteraard komt Semmie dan ook weer gezellig meespelen… Dat ziet er ongeveer zo uit : Ik gooi de bal, Terror draaft erachteraan. Sem ook… Maar die is niet geïnteresseerd in de bal, nee die springt van links naar rechts en andersom over de hond heen , of gewoon bovenop hem. Terror komt dan terug met de bal in zijn bek, met zijn ogen dicht !

Oh ja, ik kwam van de week op het heldere idee, om de bloempot ergens anders neer te zetten… Nu na 3½ maand eindelijk geen modder meer op de grond !

Is ze dan nooit lief ? Ja hoor, ze komt meteen als je haar roept ( tenminste meestal ), begint dan te knorren, geeft kopjes en kijk eens naar dat guitig koppie ? Daar kun je toch niet boos op worden ? Bovendien ben ik veel te soft, ze luistert toch niet naar me..

s’ Avonds komt ze gezellig bij ons op de bank. Naast mij ligt een dekentje waar Ayla op ligt te slapen, die treitert ze eerst weg. Als Semmy in diepe slaap is, keert Ayla heel voorzichtig sluipend weer terug. Het enige moment op de dag dat ze samen rustig naast elkaar liggen. Gek genoeg is Ayla heel lief voor die kleine etterbak. Semmie wordt elke avond van top tot teen door Ayla gewassen !

Meestal blijft Sem slapen, totdat wij bijna naar bed gaan. Als we dan op bed liggen, horen we ( Rob dan he, ik niet ) af en toe iets omvallen, of hoort hij Ayla jammeren. ” Semmie is ook weer bezig”, zegt Rob dan !

Nu je dit zo leest, denk je dan: Ja, zo was mijn kat vroeger ook ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.