Reisverhaaltjes.nl

HOOGTEPUNTEN VAN DE AFGELOPEN WEEK

SEMMIE OP DE KRABPAAL

Ik heb de afgelopen week wat achter Semmie aangelopen. Man man, wat een donderstraal zeg ! Ik was even vergeten hoe het is, om een jong poesje in huis te hebben..

Ze sloopt al mijn planten op de vensterbank ! Het maakt haar niet uit, dat het bijna allemaal cactussen zijn en ze de stekels in haar neus heeft zitten…

Ze heeft al een paar x in de ( nieuwe )vitrages gehangen…., kauwt op alle kabels, sloopt onze banken, graaft in de bloempot(ten), springt op tafel, springt steeds bovenop Terror die haar volgens mij nu helemaal zat is…Ze springt op alles wat beweegt kan ik beter zeggen !

Je ziet haar door het huis sluipen en denken : wat zal ik nu eens even slopen ? Ons huis is één groot pretpark voor haar en wij zijn de ( slechte ) toezichters. Slecht, omdat we steeds te laat zijn. Ze is ons namelijk steeds te snel af. Dan is het kwaad al geschied, gesloopt dus !

Dus ondernamen wij AKTIE !!

Allereerst hebben we nu een klein bloemenspuitje in ons handbereik ! Zodra ze iets doet wat niet mag, spuiten we haar nat. Dat werkt ! Vaak hoeven we nu alleen nog maar naar de spuit te grijpen en ze is al weg. Verder heb ik een krabpaal aangeschaft en speelgoed gekocht. Balletjes, muisjes en andere rinkeldingetjes, dat werkt ook ! ( voor even )

sem met krabpaal

Ik ben werkelijk waar blij als ze gaat slapen. Heb ik even een paar uur rust ( en Terror ook ) Maar ach, het is aan de andere kant zo’n schatje. Ze geeft iedereen kopjes en dan begint het knor-mechanisme te werken. Gelukkig doet ze haar behoefte netjes op de bak ! Ayla, onze andere kat, heeft vanaf dag drie, vriendjes met haar gesloten. Ze liggen nu samen op de bank te slapen en ze bemoedert zich over haar en spéélt zelfs met Semmie !

Die kleine ADHD-er heeft me dus de hele week goed bezig gehouden !

Zodra ik het huis verlaat gaat ze liggen slapen, kwam ik achter. Zo kon ik van de week toch een paar keer met een gerust hart weggaan.

Ik had mijn 2e afspraak bij Lifelines en omdat ik toch al in het centrum was, besloot ik de bibliotheek maar eens op te zoeken. Dat was wel even zoeken en een paar keer onderweg vragen. Nou lopen er in Sneek nogal wat toeristen rond, die net zo onbekend hier zijn als ik en uitgerekend vraag ik altijd aan een toerist de weg. Dus ik krijg vaak als antwoord : ‘ik zou het niet weten” of ” ich weiß es auch nicht !”

Ik moest me hier in Sneek weer opnieuw inlaten schrijven en kreeg een hele rondleiding door de bibliotheek. Daarmee waren we snel klaar, want de bibliotheek is 2x kleiner dan in Heerenveen…dat was wel even slikken ! Er is maar een kleine afdeling met literaire thrillers, mijn favo boeken. Wel mag je hier in Sneek meer boeken meenemen, nl 10 en in Heerenveen volgens mij maar 7 ! Ook hoef je hier niet 1 euro te betalen voor het lenen van de nieuwste boeken ! De boeken die ik zocht waren niet aanwezig, dus pakte ik maar wat anders

3 boeken uit de bibliotheek

Daarna ging ik naar Ici Paris want ik had een gift card van 75 euro van Rob op mijn verjaardag gekregen, dus ik ging mezelf heerlijk verwennen !

Wat mij hier opvalt in Sneek, is dat er veel meer winkels zijn dan in Heerenveen. Maarrr, alle winkels zijn véél kleiner ! ( behalve de Action, die is groter ) Ook Ici Paris is de helft kleiner dan in Heerenveen. Mijn favo parfum, die ik al minstens 25 jaar heb ‘Obsession van Calvin Klein’ was helaas uitverkocht. Na wat heen en weer gebel kon ze nog een fles uit Haarlem voor mij op te kop tikken. Heel toevallig was Obsession  vorige week in de aanbieding en was de 100ml fles €19.95, een koopje ! Zo hield ik dus nog € 55,- over en zocht nog wat uit. Nou dat viel niet mee. De verkoopster werd vast gek van mij, want hoewel ze me tig geurtjes lieten ruiken en ik gek op parfum ben, was er niet 1 bij waar ik helemaal bij weg zwijmelde…Zonder parfum verliet ik dus de winkel !

Ik had ook wat geurtjes op mijn arm gespoten en thuis bleef ik er maar aan ruiken. Het was de geur ‘WOOD’ en die vond ik toch wel erg lekker. Ik besloot die geur een paar dagen later te gaan halen. Hij paste nog precies in mijn budget, nl € 42,95 voor 50ml, dure parfum trouwens. Ik snap niet waarom parfum zo duur moet zijn…

Toen ik weer bij Ici Paris was, vroeg ik dus om ‘WOOD’. Was deze ineens € 75,- ! De Actieweek was namelijk voorbij…Heb ik weer. Had ik hem nu maar meteen gekocht. Dat heb je als je nooit kunt kiezen ! Nou, ik ga geen 75 euro betalen voor een 50ml flesje. Ik wacht wel tot er weer een aktie is ! Ik kreeg trouwens een proefflesje van Gucci mee ‘BAMBOO’, deze is ook héérlijk ! Wat is jouw favoriete geur ??

Ik ben afgelopen week met mijn nichtje die hier in Sneek woont naar de kringloop geweest ! Ik ben gek op deze winkels ! Heerlijk even snuffelen ! Binnenkort pakken we een andere. Er zijn hier ook een stuk of drie geloof ik.

Naast lezen, haakte ik mijn tafelloper afgelopen week af. Ik zoek nu nog iemand die alle draadjes wil afhechten. Bah, wat een rotwerk ! Mijn haakwerk ligt dan nu ook in de kast…

Verder kreeg ik een mooie bos bloemen van Rob ! Geeneens onze trouwdag of een andere speciale dag. Nee, zomaar ! Wel lief eigenlijk hè ?

Zaterdagavond werden we door de buren uitgenodigd. Buurvrouw was jarig en ik heb in tijden niet zo vreselijk gelachen ! 34 Jaar geworden en dat vond ze maar vet-oud haha ! We zaten heerlijk buiten om een vuurkorf, erg gezellig ! Binnenkort zal ik ‘ons buurtje’ hier voor een borrel uitnodigen. Tuurlijk hebben we al kennis gemaakt en ik kan wel zeggen dat we het hier treffen met de buren !

Gister heeft Rob bloembakken gemaakt op ons balkon. Erg mooi geworden ! Er komen nog wel wat meer bloemen in. We hebben nog steeds geen tijd gehad om naar het tuincentrum te gaan. Ik vind het maar raar, dat deze zondags is gesloten…

Ik zie bij niemand hier bloemen op het balkon…Is toch veel leuker, dan die saaie buizen ?

bloembakken op balkon gemaakt

bloembakken

Leuk hè ?

Eindelijk, eindelijk is het dan nu zomer in Nederland ! Héérlijk ! Over een paar dagen klaagt heel Nederland ( inclusief ik ) dat het veel te warm is haha

Uiteraard zat ik afgelopen week ook aan de buis gekluisterd en volgde ik het nieuws in de kranten. Wat AFSCHUWELIJK wat er in Nice is gebeurd en dan nog de mislukte staatsgreep in Turkije…en de gevolgen hiervan ?  En nog zoveel meer ellende op deze wereld…

Ik ben normaliter heel positief van karakter, maar maak me best wel zorgen…

Tenslotte nog even dit….die POKÉMON rage ! Ik weet nog steeds niet precies wat dat is…Iedereen loopt achter ‘beestjes’ aan ? Jij ook ???

 

 

 

2 gedachtes aan “HOOGTEPUNTEN VAN DE AFGELOPEN WEEK

 1. Corrie

  Dat ziet er mooi uit zeg,vakwerk!!!!!ik ben heel erg benieuwd hoe het het huis en de tuin er nu uitzien maar dat zal wel pas in September worden,vrees ik.
  Semmie is dus een echte handenbinder en heel ondeugend,ja Margreet ze heeft bij jullie het paradijs op aarde gevonden,eens wordt ze wel rustiger.
  Liefs Corrie.

  1. Margreet Pruis Bericht auteur

   Ik hoop dat je toch wel wat eerder kunt komen ! Gelukkig gaat het steeds iets beter !We hebben inmiddels bloemen in de bakken, staat erg gezellig. Kijk morgen in mijn nieuw blogartikel. Semmie heeft het prima naar haar zin???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.