Reisverhaaltjes.nl

IJSBLOEMETJES

IJSBLOEMETJES

Iedereen kent deze IJsbloemetjes wel. Ze worden ook wel middagbloemetjes genoemd, omdat de bloemen open gaan als de zon schijnt! Van deze prachtige gekleurde bloemetjes word je toch helemaal vrolijk?

Je ziet ze vanaf april/mei wel in tuincentra en zelf bij de supermarkten. Je kunt ze echter heel gemakkelijk zelf zaaien. Het bloemenzaad kun je ook in ieder tuincentrum, bij de meeste bouwmarkten en zelfs in supermarkten kopen!

Wanneer je zelf zaait worden de planten veel mooier en heb je er langer plezier van! Zaaien doe je vanaf maart, in een kas of gewoon op de vensterbank. Ze komen snel op en zijn makkelijk te verspenen.

Het is een soort vetplantje, erg geschikt in rotstuintjes maar staat ook bijzonder leuk in potten, hanging baskets of op je balkon!

ijsbloemetjes

Het is een éénjarig plantje, maar tegenwoordig kun je ook winterharde ijsbloemen kopen, de ”Wheels of Wonder”. Dit soort heeft iets grotere bloemen!

IJsbloemetjes kun je het beste in de volle zon zetten in een zanderige kalkrijke grond. Ze houden niet van te veel water. De hoogte is ongeveer 10 tot 30 centimeter. Ze bloeien de hele zomer, mits je steeds de dode bloemetjes verwijderd!

ijsbloem cyclaam/geel

ijsbloem geel

ijsbloem paars/wit

ijsbloem roze

ijsbloem geel

ijsbloemetjes

ijsbloemetjes in pot

Zijn ze niet prachtig?

Heb jij deze bloemetjes ook in je tuin (gehad)?

 

 

2 gedachtes aan “IJSBLOEMETJES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.