Reisverhaaltjes.nl

IK BEN JARIG

MARGREET JARIG, 54

Rob verraste me vanmorgen met een ontbijtje inclusief een brandend kaarsje plus cadeautjes. Slechts één brandend kaarsje, want zóveel kaarsjes passen nergens op. Helemaal niet op het zeer verantwoord gezonde bolletje boordevol vitaminen en vezels (voor een goede en gezonde stoelgang.) Want een gezond ontbijt is een goed begin van de dag!

Ik kreeg dus een Bossche bol….

Een chocoladebol om 6 uur in de ochtend….Margreet smikkelde dat heerlijk op. Al zou je me er midden in de nacht voor wakker maken. Margreet eet alles, zolang het maar zoet is!

Bossche bol als ontbijt

Waarom zo vroeg? Meneer deed net alsof hij naar zijn werk ging, maar had dus een vrije dag genomen! Dubbel lief(de) dus!

Terwijl ik dit zit te tikken ging net de voordeurbel en kwam Rob naar boven met een prachtige bos bloemen. Ach wat lief, de bloemen zijn van mijn vaste cliënt waar ik werk (thuiszorg)

Vanochtend heeft Rob wat foto’s van me in de tuin gemaakt. Afgelopen vrijdag is een journaliste  bij me thuis geweest voor een interview over mijn bedrijfje www.gezelligsamendoen.nl Ze had ook enkele foto’s van me in de tuin gemaakt. Ik kom namelijk 5 juli as in het Sneeker Nieuwsblad te staan. Ik dacht: misschien maakt Rob een leukere foto van mij. Er zijn nogal wat foto’s nodig om mij een beetje leuk op de foto te krijgen namelijk (dat wist de journaliste niet) Maar de foto die in de krant komt te staan is toch nèt iets leuker, dus ik laat het maar zo.

Voor diegenen die het graag willen weten, ik ben 54 geworden! Ik had de getallen liever andersom gehad…

Ieder jaar denk ik even in een flits terug naar een nare gebeurtenis. Op de dag dat ik 14 jaar werd, had mijn lieve vader een leuk feestje voor mij en mijn vriendinnen verzorgd. Géén paintball of lasergamen, nee dat bestond toen nog niet. Hij had een speurtocht voor ons uitgezet! In het bos van Oranjewoud (nabij Heerenveen)

Nu kan ik me weinig herinneren over de speurtocht zelf, het is 40 jaar geleden. Maar ik weet wel dat ik die dag heel wat afgehuild heb. Dat kwam zo:

Ik was vroeger gek op katten! Nog steeds trouwens. Als ik een kat op straat tegenkom, moet ik die gewoon even aaien. Vroeger net zo.Ik voerde zelfs alle katten uit de hele omgeving. Ik rammelde dan met een pak kattenbrokjes in de achtertuin en dan kwamen alle katten uit de verre omgeving bij me eten. Geweldig vond ik dit! Katten voeren, leuk toch? Mijn vader vond dit minder leuk…

Tijdens de speurtocht (groepjes van twee) fietste ik samen met mijn vriendin over een verharde weg in Oranjewoud. We zagen een rode kater midden op de weg. Dat vond ik nogal gevaarlijk. Stel dat deze onder een auto zou komen? We stapten van de fiets af en riepen het katertje, die meteen met zijn staart omhoog op ons afkwam. Hij gaf ons kopjes. Wat een lieverdje was het! Natuurlijk moest ik het beestje ook even optillen. De kat snorde tevreden in mijn armen.

Ineens hoorden we een geluid van een zwaar motorvoertuig. We stonden nog steeds midden op de weg, precies in een bocht en zagen het voertuig niet. We haastten ons naar de berm. Ik hield de kat stevig vast….  Het was een vrachtauto! Toen deze ons op enkele meters na had benaderd, sprong de kat van schrik uit mijn handen. Zo onder de wielen! In een fractie van een seconde zagen we het arme dier op de weg spartelen. Enkele tellen later lag hij dood in de berm…

Ontroostbaar was ik die dag! Mijn schuld was dit! Had ik dat lieve beest maar nooit opgepakt… Wat een drama! Dit beeld is me altijd bijgebleven, ieder jaar flitst het even door mijn hoofd… Erg hè? Dat dit mij overkwam, iemand die zóveel van dieren houd!

Nu tijd voor iets vrolijkers. De eerste visite komt zo!

Lees ook mijn verhalen: JARIG IN ITALIE en EERSTE VERJAARDAG IN SNEEK

 

 

2 gedachtes aan “IK BEN JARIG

  1. Karine Van den Heuvel

    Ach wat erg Margreet, en dat net op je verjaardag van toen. Tja that’s life hé. En met jou verhaal te lezen weet ik nu 100% zeker dat mijn vermoeden klopt. Wij zijn even oud !! Ik word morgen 54 en Marc, mijn man is 4 dagen later jarig. Hij is jarig op 5 juli en wij twee zijn dan ook nog eens even oud, ook hij wordt 54 :-).
    Nog veel plezier vandaag !
    Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.