Reisverhaaltjes.nl

IK KOM IN EEN WEEKBLAD

IK OP SCHIPHOL

Een paar dagen nadat wij terug waren gekomen uit India, zag ik een berichtje in mijn mailbox staan. Van een journaliste, die artikels schrijft voor een bekend weekblad. Ze zocht twee zomerfans en twee winterfans !

Op mijn blog(!) had ze gelezen, dat ik echt een zomermens ben ! Of ik misschien interesse had ?

Het feit dat ze mijn blog ontdekt had ( en leuk vindt ) vond ik al een hele eer, maar gevraagd te worden voor een van de grootste weekbladen in Nederland ? Dat vind ik helemaal super ! (eng )

Daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen, dus mailde ik haar enthousiast terug. Een aantal dagen later belde ze mij op, om iets meer over mij te weten te komen.

Het reizen, de souvenirs, mijn liefde voor exotische planten vond ze wel heel bijzonder. Het belangrijkste is natuurlijk dat ik een echte liefhebber van de zomer ben !

Er waren nog meer vrouwen benaderd en ze zou mij terugbellen als ik daadwerkelijk uitgekozen zou worden. Spannend dus !

Er gingen ruim twee weken voorbij. De eerste paar dagen was ik echt zeer verrast, dat ze mij had gevraagd. Later zakte dit wat af, want ik dacht : als er meer vrouwen zijn benaderd, dan zal ik wel niet uitgekozen worden. Dus het verdween een beetje naar de achtergrond…

Totdat ik gister opnieuw werd gebeld door deze journaliste. Ze vertelde me het goede nieuws zelfs twee keer, omdat ik ( dove kwartel ) het de eerste keer niet goed verstond. Ik had zoiets van : Huh ? Versta ik dat wel goed ? Ikke ? Ik, in de MARGRIET ??

In het vorige gesprek had ze mij al verteld, dat zij het verhaal ging schrijven. Ook had ze me gevraagd of het een probleem voor mij zou zijn, om voor een fotoreportage naar de Randstad te komen…

Nou, ik dacht : dat moet lukken toch ? Het is wel niet naast de deur, maar als ik in India kan komen ? Dan moet ik ook in de Randstad kunnen komen..

Waar in de Randstad, dat kon ze mij nog niet vertellen. Dat hangt ook nog even af, van de andere drie vrouwen. Ik mag iemand meenemen ( dus bij deze : Gea !  It giet oan ! ) Maar dat hoor ik dus nog..

De paniek, onzekerheid slaat nu toe : Wat moet ik aan ? Mijn haar …mijn haar ziet er niet uit, ik moet naar de kapper, NU ! Een paar kilo afvallen…pfft… Weten ze wel hoe oud ik ben ??

Of ? Ik ga gewoon zoals ik ben.. De gewone Margreet ( in de Margriet )

Allereerst krijg ik aanstaande maandag via de telefoon nog een interview, zodat de journaliste een goed verhaal kan schrijven !

Het verhaal inclusief foto, komt dit jaar nog in de Margriet ! Ik ben reuze benieuwd en vind het superleuk, maar ook heel erg spannend ! Dus : wordt vervolgd !

Zou jij het leuk vinden om in de Margriet te komen ?

 

 

 

 

 

 

14 gedachtes aan “IK KOM IN EEN WEEKBLAD

 1. Gea de Vries

  Yessss it giet oan!! Wat ontzettend leuk Margreet! In de Margriet!! Ik ben die dag jouw Personal Assistent!
  En ik zeg: gewoon lekker blijven wie je bent, dat is juist zo bijzonder aan jou!

 2. Marizn

  Wat super leuk en spannend. Nou ik kan er over mee praten, want volgend jaar kom ik in Landleven…de fotoshoot is geweest en nu het interview nog….het gaat over bijzondere dingen over boerderijen in de Achterhoek en ik heb daar een foto van en daar gaat het item over. Lijkt mij leuk maar spannend tegelijk. Voor de foto ben ik wel even naar de kapper geweest, maar je bent zoals je bent Margreet en ziet er goed uit…

  1. Margreet Pruis Bericht auteur

   Oh wat leuk Marian ! Dat ga ik dan ook wel even lezen ! En dankje voor het compliment ! Maar naar de kapper moet ik wel nodig hoor ! Weer even laten verven met een paar folies ! Ik heb een paar jaar geleden met mijn tuin in het tuinblad Tuinieren gestaan. Het intervieuw ging ook via de telefoon, maar toen kwam de fotograaf bij me thuis. Nu dus naar de Randstad, dat is net even wat spannender??

 3. Ellen Tinga

  Wat ontzettend gaaf, ook van je blog! Ga het nummer ook zeker kopen, wanneer kom je hem signeren?
  Nee hoor geintje, maar echt super leuk.

 4. ineke

  jeetje zeg Margreet wat hartstikke leuk voor je, net zoals de vorige reactie, blijf wie je bent, hoef je ook niet anders te doen als je altijd doet, goed is goed hoor je wordt gewoon een bekende Nederlander let maar eens op.
  We horen het wel in welke maand hé
  groetjes Ineke

 5. Janny Borra

  Hoi Margreet,

  Ik lees alles over India nog even en zie dit staan over de Margriet. Echt tof joh. Ik ga opletten :-)) Succes he ! Enne.. als je een gids nodig hebt in Amsterdam.. Let me know :-))

  Groetjes,

  Janny

  1. Margreet Pruis Bericht auteur

   Ja leuk he Janny !Thanx voor het aanbod ! En natuurlijk heel fijn dat je mijn verhaaltjes leest ! Heb nog steeds foto’s waar jij of Laurens op staat en van die schaal met eten. Die komen er nog aan hoor ! Gr. van ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.