Reisverhaaltjes.nl

INDIA HAAT OF LIEFDE ?

FOTO VAN DE GANGES IN INDIA

Nergens ter wereld beleef je zo’n cultuurshock als in India ! Dat zeggen ze….Ik ben er namelijk zelf nog nooit geweest ! Maar het lijkt me geweldig ! Ik heb alleen een probleem…Rob wil hier namelijk niet naar toe…..Het lijkt hem helemaal niks zelfs….

India is enorm groot ! Maar liefst 79 (!) keer groter dan Nederland ! Er wonen ongeveer 1.300.000.000 mensen !! Het is op China na, het meest bevolkte land ter wereld. Door de grootte van het land, heeft India een enorme variatie aan prachtige landschappen.

Sommige mensen zijn gek op India en sommigen willen er nooit weer naar toe….De meeste mensen vinden het er afschuwelijk en fantastisch tegelijk. In de steden is het verschrikkelijk druk en de mensen staren naar je of raken je aan en het lijkt of ze allemaal iets van je willen. Het is ook niet bepaald een vrouw vriendelijk land en het wordt afgeraden om als vrouw alleen in dit land te gaan reizen !

Het is ook een land waar rijk en arm dicht naast elkaar leeft. Er zijn veel bedelaars, daar moet je echt tegen kunnen. In de steden is het vies en het stinkt er…. Je kunt het beste géén eten op straat kopen en zelfs in vele restaurants is het vlees, de groente of het fruit besmet, dus je hebt veel kans om er behoorlijk ziek te worden !

Het verkeer schijnt er ook idioot gevaarlijk te zijn en mensen proberen je al snel op te lichten !

Maar aan de andere kant : er is zoveel te zien, te ruiken, te ontdekken….Een reis in India wekt irritatie, verbazing, humor, ontroering en boosheid op….Je kunt je ongemakkelijk en onveilig voelen, maar de mensen zijn er ook weer erg gastvrij ! Dit alles heb ik van horen en zeggen natuurlijk en ik heb er vrij veel over gelezen !

Al die tegenstrijdigheden lijken mij nou juist zo interessant ! Bovendien lijkt het mij een fantastisch land voor fotografie !

India, het land waar overal de koeien op straat lopen !

Ik hoop echt ooit eens naar India te gaan om het zèlf allemaal te ervaren !

Spreekt jou India aan ? Ben je er misschien al eens geweest ? Wat vond jij ervan ?

 

2 gedachtes aan “INDIA HAAT OF LIEFDE ?

  1. ivonne

    Wij waren in 2013, na lamg twijfelen, in Rajasthan en ik ben helemaal verliefd geworden op India. Ja, het is er vies, vrouwenrechten zijn helaas nog steeds een issue en het is er druk…..maar ga de straten op en ontmoet de mensen, die zijn zo lief. Bovendien is India heel mooi! Ik heb daarna nog maar 1 probleem; ik wil weer terug, het liefst morgen en mijn man Frank nog even niet hmmmm….

    1. Margreet Pruis Bericht auteur

      Dankje Ivonne voor je reactie ! Ik hoor het wel vaker ja, sommigen zijn op slag ‘verliefd’ op dit bijzondere land en andere willen er nooit weer naar toe ! Vandaar dat ik zo reuze benieuwd ben naar India, ik wil het graag zelf eens ervaren. Misschien haal ik mijn man nog eens over…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.