Reisverhaaltjes.nl

INDIA & VISUM

GIDS OVER INDIA

Na maandenlang bezig te zijn met de verhuizing, ben ik bijna vergeten dat we een reis geboekt hebben. Naar India ! Afgelopen april boekten wij deze reis. Lees ook mijn verhaal NIEUWE REIS GEBOEKT

Nu alles in huis en tuin bijna klaar is en mijn verjaardag weer voorbij is, begin ik steeds meer aan deze reis te denken. Nog 9 weken !

Op mijn verjaardag kreeg ik deze gids over India met meer dan 1200 bladzijden en daar zit ik nu heerlijk in te lezen !

Ik denk nog vaak aan onze prachtige reis in Ethiopië van afgelopen januari/februari, maar nu begint het reizen toch echt weer ‘te kriebelen !’ Ik ben zo benieuwd naar India ! Veel mensen houden van India en sommigen willen er nooit weer naar toe…

We moeten nog wel een visum regelen. In de meeste landen is het regelen van een visum geen probleem. Meestal moet je in het vliegtuig een formuliertje invullen, dat je afgeeft op het vliegveld op je bestemming en dan krijg je een stempel of een sticker in je paspoort. That’s it !

Voor India gaat het verkrijgen van een visum net even anders. Er zijn drie mogelijkheden om een (toeristen)visum te verkrijgen !

Allereerst heb je een geldig Nederlands paspoort nodig dat tot minstens zes maanden na terugkomst geldig is.

  1. Je kunt je visum voor India online aanvragen via https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html   Dit E-visum kan alleen gebruikt worden door reizigers die per vliegtuig India in reizen. Het grootste voordeel is dat je niet langs hoeft te gaan bij een van de Application Centres in Nederland. Tijdens deze online aanvraag heb je je (boekings)gegevens, paspoort en pasfoto nodig, want die moeten gescand worden. Verder heb je je creditkaart nodig. Na aankomst in India worden je vingerafdrukken afgenomen en wordt er een gezichtsscan gemaakt. Belangrijk is dat je een kopie van je visum-aanvraagformulier en de bevestigingsmail meeneemt in je handbagage !
  2. Je kunt ook een aanvraag bij Visa Application Centre via https://indianvisaonline.gov.in/  doen met bezoek aan Visa Application Centre van BLS Global in Den Haag, Amsterdam of Rotterdam. Bij deze procedure moet je online het visumformulier invullen. Dit formulier moet je uitprinten en meenemen, samen met je paspoort en twee pasfoto’s naar het  Visa Application Centre van BLS Global, in Den Haag, Amsterdam of Rotterdam. Maak hiervoor wel een afspraak !!
  3. Een derde mogelijkheid is om een visum door een tussenpersoon te laten regelen. Gebruik hiervoor deze link www.visumcentrale.nl . Houdt dan wel rekening met extra bemiddelingskosten
  4. Bezit je geen Nederlandse nationaliteit, dan dien jezelf te controleren welk(e) grensdocument(en) er voor je reis naar India noodzakelijk is/zijn

 

Zonder een vooraf geregeld visum kom je India niet in !

Een visum kost rond de 80 euro !  Houdt er ook rekening mee, dat je visum niet dezelfde dag klaar is !! Meestal duurt het in Den Haag een dag, maar in Rotterdam of Amsterdam duurt het langer. Bij drukte kan het zelfs oplopen tot 1 of 2 weken, dus check van te voren de website !

Bovendien is het visum voor India 180 dagen geldig vanaf het moment van afhalen, doe dit dus niet te vroeg !

Het e-visum ( online aangevraagd ) krijg je binnen 72 uur via e-mail teruggestuurd. Dit visum is dertig dagen geldig vanaf de aankomst in India en moet minimaal 4 en maximaal 30 dagen voor vertrek naar India aangevraagd worden. Het e-visum kan alleen gebruikt worden op 16 vliegvelden in India, dus niet op elk vliegveld. Check dit dus ook even goed na !

Je ziet dat dit misschien best wat lastig is ( kan zijn ) Wij hebben er ook geen ervaring mee en moeten ons visum dus ook nog aanvragen !

Onze reis naar India is pas over ruim twee maanden. Hoe zit dat bij jou ? Heb jij reisplannen voor dit jaar ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.