Reisverhaaltjes.nl

INVASIE VANUIT DE LUCHT ?

ONSCHERPE FOTO VAN DUIZENDEN VLIEGENDE HONDEN

Na de prachtige dansvoorstelling in Kandy, werden we naar ons hotel gebracht. Het was inmiddels al wat schemerig geworden. In de bus zat ik al een tijdje naar de lucht te staren…duizenden vogels zag ik voorbij vliegen ! Ze bleven maar komen, er kwam geen einde aan…

We reden door de stad en op een gegeven moment moesten we uitstappen. We moesten even wachten op een kleiner busje die ons naar hotel ‘Hill Top’ zou brengen.

Nog steeds was de hele lucht gevuld met vogels en intussen stond iedereen er naar te kijken. Ik vroeg tenslotte, nu wel erg nieuwsgierig geworden aan onze reisleider :

‘Wat zijn dat voor vogels ?’

‘Oh, dat zijn geen vogels’….’Dat zijn vliegende honden !!’ en hij keek erbij of dit de gewoonste zaak van de wereld was ! ‘Ze vliegen elke ochtend en avond over Kandy !’

vliegende hond in de lucht

 

Onze reisleider is geboren in Kandy, dus deze tienduizenden vliegende honden zijn voor hem niks nieuws… Ik heb ooit wel eens een vliegende hond in een boom zien hangen, maar zoiets als dit ?

Ze strijken overdag in de ficusbomen in de Royal Botanic Gardens. De grootste botanische tuin van heel Azië, in de buurt van Kandy, vertelde Anu.

Later zag ik deze vleermuizen soort nog diverse keren. Ze hebben een spanwijdte van één meter en in tegenstelling tot de gewone vleermuis vliegen ze ook overdag en hangen ze in de bomen, pal in de hete zon !

 

Vliegende honden in de botanische tuin

vliegende honden in de botanische tuin

vliegende honden in een boom

We kwamen ze op meerdere plekken tegen tijdens onze reis in Sri Lanka !

vliegende honden in een boom

Wel mooie beesten eigenlijk !

Een groepsgenoot maakte tijdens een avondje gezellig samenzijn kennis met een van deze dieren. We zaten bij de bar en we zagen af en toe een vleermuis ( dachten we ) rakelings over onze hoofden vliegen… Één ervan vloog tegen mijn buurvrouw aan … Ze vloog gillend overeind en sloeg het onbekende zwarte dier van haar af…Ik schrok me natuurlijk ook wezenloos ! Het waarschijnlijk in shock verkerende arme diertje belandde op de grond en bleef daar liggen….Rob heeft hem toen in een bloemenbak neergelegd. Eehh na dit voorgeval bleef ik niet zolang meer daar zitten…ik vond het doodeng en zat angstvallig om me heen te kijken … Ik zou nog veel harder hebben gegild, als mij dit was overkomen ! De volgende dag lag hij er niet meer, dus hij heeft het denk ik wel overleefd ! en dit was trouwens géén vleermuis, maar ook een vliegende hond, een jong !

Heb jij wel eens vliegende honden gezien ? Waar was dat ?

2 gedachtes aan “INVASIE VANUIT DE LUCHT ?

  1. Astrid Bourgonje

    Ze zijn enig die vliegende honden! Ik lag in de Malediven onder een boom in de schaduw toen ik boven mijn hoofd een vliegende hond en een merel zag. Ze zaten naast elkaar. De merel pikte naar hem en hij sloeg terug met een handje 😉 Ik vond het zo grappig. Ze bleven het doen. Vond het jammer dat ik geen camera bij me had.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.