Reisverhaaltjes.nl

IS JOUW TUIN AL KLAAR ?

leeuwebekjes in onze tuin

Normaal ben ik ieder jaar in maart en april druk bezig in mijn kas. Bloemetjes zaaien, verspenen, heerlijk, zo leuk werk ! Eind april heb ik dan de meeste bloemetjes al in de tuin of potten geplant.

kleine plantjes in onze tuin, zelf gezaaid

Dit jaar is het anders.. We hebben geen kas meer en onze tuin wordt steeds leger en leger.

Morgen krijgen we de sleutel van ons nieuwe huis en ik kan niet wachten. Ik heb zin om het huis in te richten, maar tegelijkertijd heb ik ook zo’n zin om een nieuwe tuin te maken. Om het vol te zetten met bloemetjes !

We komen nu wel een paar keer per week bij een bouwmarkt en overal staan de rekken buiten vol met bloemetjes. Bij de Lidl heb ik ook al van alles in mijn handen gehad. Bloembollen, Spaanse margrieten en afgelopen zaterdag stonden er karren vol met geraniums…Iedereen loopt met karren vol met bloemen…ik niet. Ik moet nog even wachten…Onze potten staan leeg op elkaar gestapeld en ik wil ze zo graag vullen. Met violen bijvoorbeeld, ik ben gek op viooltjes !

Rob moet me keer op keer tegenhouden. ‘We gaan verhuizen, schat !’ ‘We hebben al genoeg spullen te verhuizen !’ ‘Straks in Sneek kopen we wel bloemetjes !’ Ja, hij heeft ook wel gelijk, maar ik ben bang dat er dan geen perkgoed meer te koop is..

Het zal nog wel een paar weekjes duren voordat ik me kan uitleven in de tuin. Eerst moet alles in huis geverfd worden, ingericht en buiten moeten we eerst de schutting vervangen en bloembakken maken, voordat ik ‘los’ kan…

Ik zal nog wel eens terug denken aan al die jaren dat ik duizenden bloemetjes kweekte in mijn kas. Aparte bloemetjes die ik op internet bestelde. Weken lang was ik aan het planten en tientallen potten stonden her en der gevuld met eigen kweek in onze achtertuin..

potten vol met bloemetjes

Één van mijn favoriete eenjarige die ik elk jaar zaaide was de NEMESIA . Wat een prachtig exotisch bloemetje is dit toch.

NEMESIA

We hebben straks geen plek meer voor een kas. Toch denk ik dat ik wel weer wat bloemetjes zelf ga zaaien, want dit soort bloemetjes zie je gewoonweg niet in een tuincentrum.

Ruimte voor deze prachtige kattesnor hebben we denk ik niet meer..

kattesnor

maar wel voor leeuwenbekjes bijv, zoals deze

leeuwebekjes

of ijsbloempjes

ijsbloempjes

boerenorchidee, ook zo mooi !

boerenorchidee

of maskerbloem

maskerbloem

dubbele petunia’s

dubbele petunia's

Deze lavatera’s, wit en roze had ik ook ieder jaar

lavatera's

Afgelopen week heb ik nog veel planten uit onze tuin weggegeven. Ook zijn er weer honderden stenen en tegels meegenomen en we hebben hulp gehad van twee jonge mannen uit onze straat die voor een kratje bier graag een paar uurtjes mee wilden helpen !

Vandaag, op dit moment zelfs, is er ook iemand in onze tuin bezig. Hij neemt alle overige grindtegels, het split en de gele stapelblokken mee. Daar is hij wel een paar dagen mee zoet. Als dit alles weg is, dan zijn we bijna klaar hier ! Ik zal de goede man even een bakje koffie gaan brengen nu.

Ik ben wel heel benieuwd of jouw tuin al klaar is ! Heb jij al perkgoed gehaald ? Staat jouw tuin vol met bloemetjes ? Hou jij ook zo van bloemen ?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.