Reisverhaaltjes.nl

JAMBO !

strand zanzibar

Zoek je een bestemming met paradijselijke stranden ? Denk dan eens aan Zanzibar !

Het is nu bijna 1 jaar geleden dat we op dit Tanzaniaans eiland op vakantie waren en wauh wat is het hier mooi en de stranden zijn net zo mooi als in de reisgidsen !

Ik kan je Sandies Mapenzi Beach Resort aanraden, wat een prachtige, ruim opgezette accommodatie aan een schitterend rustig strand ! Het resort heeft een Italiaanse eigenaar en je bent verzekerd van heerlijk eten !

Wij boeken eigenlijk nooit ‘all inclusive’, want we vinden het leuker om elke avond ergens anders te eten….maar omdat het resort te ver van een dorpje af ligt, boekten we het dit keer dit wel. Hier hebben we geen spijt van gekregen…..behalve dan, dat ik wéér een paar kilo ben aangekomen…sandies mapenzi beach resort

Een enorm ruim opgezet resort ! De huisjes bevinden zich hier achter het hoofdgebouw, ook kan je een huisje op het strand zelf boeken ! ( maar dan betaal je denk ik de hoofdprijs ! ))

de eetzaal

De eetzaal hierboven en hieronder het schitterende uitzicht wat je hebt tijdens het eten…

uitzicht tijdens eten

Er is ontzettend veel keuze qua eten….vis, kip, curry, Italiaanse pasta’s, diverse salades, fruit , ijs en nog veel meer….en probeer jij maar eens langs de chocoladebar te lopen, zonder daar iets vanaf te nemen….mij lukte dit niet !

chocoladetoetjes

Nu begrijp je meteen waar ik de extra kilootjes van heb…. ( Rob kan er ook wat van trouwens ! )

Tijdens het eten zie je gasten in de eetzaal zitten en denk je…’ waar zijn al die mensen overdag’ ? Het is er nl. heerlijk rustig ! Het resort is zo groot, dat je tijdens de wandeling van je huisje naar de eetzaal/zwembad/zitjes bijna niemand tegenkomt !

In het hele resort zijn ontzettend veel trapjes en dat is maar goed ook….omdat ik steeds teveel at, had ik iig wat extra beweging ! Dit resort is dus niet handig voor kleine kinderen ( die je er ook niet ziet) of voor als je slecht ter been bent !

De kamers zijn ook ruim en elke dag lagen overal verse bloemetjes….op het bed, op de wastafel werkelijk overal…

bed allemaal verse bloemetjes

Ik kreeg elke dag wel een vers boeketje van de tuinman…wat liefff

vers boeketje bloemen kreeg ik elke dag v/d tuinman

Na een excursie of middagje strand, zaten we meestal bij ons huisje op het terrasje…op deze foto kwamen we van het strand…aan mijn haar te zien !

terrasje bij ons huisje zit ik

en dan de stranden….nou kijk zelf maar even naar de foto’s, die zeggen genoeg !

strand

strand

strand

ik zit op een boomstam op strand met zee op achtergrond

rob in zee

Het is een getijdenstrand en bij eb kan je tot aan het rif lopen…tot wel 1 km. vanaf de kust ! Lees ook mijn verhaal ZEESTERREN !

Eenmaal per week is het avondeten op het strand en eenmaal bij het zwembad, beide keren met live muziek en andere optredens ! Op het strand zie je traditionele ‘Masai’ jongens lopen die op het strand souvenirs verkopen ! Zij treden 1 keer per week op in het resort !

masai jongens

Het vasteland Tanzania bevindt zich op een kleine 50 km vanaf het eiland Zanzibar….deze jongens komen van het vaste land en verblijven 5 mnd. per jaar op Zanzibar om geld te verdienen met hun optredens en de verkoop van hun souvenirs ! Het geld wat ze verdienen…daarvan wordt een gedeelte opgestuurd naar de familie, de rest is voor de huur van hun onderkomen en eten en drinken en ze proberen nog een beetje te sparen…Ik sprak met 1 v/d jongens hierover..

Op Zanzibar kan je vele excursies boeken…oa een safari op het vaste land Tanzania ! Ze worden aangeboden door het hotel zelf of door lokale bewoners die je op het strand hierover aanspreken ! Veel boottochtjes, inclusief BBQ en snorkelen, maar ook dagtripjes naar de hoofdstad ‘Stonetown’ of naar Prison Island waar je oa. reuzenschildpadden kunt zien en aaien….

zee met houten zeilbootje

Wat was jouw mooiste hotel ?

 

2 gedachtes aan “JAMBO !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.