Reisverhaaltjes.nl

JARIG IN ITALIË

ITALIE 1966 , IK WAS JARIG

30 Juni…vandaag ben ik jarig….! 52 alweer….en op deze dag, 48 jaar geleden, was ik voor het eerst in het buitenland !

Ik vierde samen met mijn broers en ouders, mijn vierde verjaardag, tijdens onze vakantie in Tenna, in Italië !

Nou weet ik daar natuurlijk niet veel meer over te vertellen, want hee…weet jij nog allemaal wat je deed toen je 4 was ?

Wèl weet ik, dat ik een pop kreeg en dat er ’s avonds vuurwerk in het dorp was…..en ik dacht natuurlijk, dat dat speciaal voor mijn verjaardag werd afgestoken ! Waarschijnlijk hebben mijn broers me dat toen wijsgemaakt…

Ik was als klein meisje al gek op dieren. Elke hond of kat moest ik even knuffelen en gaf ik het liefst ook iets te eten !

Ik weet nog, dat we naar Venetië zijn geweest, oa. naar het bekende San Marcoplein ! Ik had alleen maar oog voor al die duiven…..en je mocht ze voeren ….ik probeerde ze allemaal iets te geven…en vond het zielig als één duif alles opat en een ander niks kreeg…..Ja, zo was ik en zo ben ik nog…

Ook zie ik mezelf nog in een gondel zitten en tijdens deze gondeltocht, kwamen we langs een gevangenis…..daar was ik als 4-jarig meisje erg van onder de indruk, weet ik nog ! Dat kleine meisje op de foto hieronder……that’s me !

venetie 1967

Wij gingen vroeger altijd rond mijn verjaardag op vakantie naar het buitenland, dan was het schooljaar nog niet ‘afgelopen’…..maar we kregen altijd toestemming om weg te gaan. De onderwijzer zei altijd: ‘ in het buitenland, leert ze meer, dan in die laatste paar dagen van het schooljaar’ !

Waar was jouw eerste buitenlandse vakantie ?

 

 

4 gedachtes aan “JARIG IN ITALIË

 1. Kees

  Mooi verhaal zusje!
  De herinneringen komen bij mij ook allemaal weer terug…
  Het zwemmen in het meer, het prachtige uitzicht vanaf het balkon over het meer… en het vuurwerk ja… Dat was prachtig, maar de vuurvliegjes die we bijna elke avond zagen hebben een nog grotere indruk op mij gemaakt!
  Gefeliciteerd lieve zus van me!
  Kees

  1. Margreet Pruis Bericht auteur

   Wat hebben we vroeger mooie vakanties gehad hè, met pap en mam ! Sowiezo een prachtige jeugd ! Ik kan me van de vakantie in Italië niet zo heel veel meer herinneren…maar de foto’s die ik heb zijn zo leuk !

 2. Antje

  Stiekem was ik toen best wel een beetje jaloers… jullie gingen met de trein naar landen waarvan ik alleen de naam maar kende, ónze trein ging niet verder dan Sneek en heel soms naar Harlingen… voor een weekje Vlieland! De achterblijver van de familie Pruis mocht tijdens jullie vakanties bij ons logeren: Toby!

  1. Margreet Pruis Bericht auteur

   Ik dacht, dat jullie ook altijd met de trein naar het buitenland gingen….Het was natuurlijk ook heel bijzonder, om met het hele gezin naar het buitenland te reizen in de jaren 60…Gelukkig maak je nu wèl mooie reizen ! Mijn liefde voor reizen is me ook met de paplepel ingegoten..Je bedoelt denk ik onze hond ?? Teddy heette die ! Ik wist niet dat jullie daar op pasten..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.