Reisverhaaltjes.nl

JEEPTOUR OVER HET PLATTELAND

KINDEREN LANGS DE WEG

Na de verrassende leuke wandeling door het stadje Jojawar met haar prachtige vriendelijke locals, maakten we ter afsluiting van de dag nog een superleuk ritje naar een dorpje. Per jeep (2)

jeep

en met deze fraaie bak !

oud engelse auto

Ik zat in een jeep, voorin.. Weer een verkeerde keuze, want de rest achterin, konden mooi staand alles bekijken toen het zeil er afgehaald werd. En dus beter foto’s maken ! Ik had zicht op de kuilen in de weg en de bosjes aan mijn linkerkant. De rest had uitzicht op de heuvels en de velden waar gewerkt werd..

In de omgeving van Jojawar is het rustig en hier ervaar je hoe men op het platteland leeft. Met de groene Aravalli-heuvels op de achtergrond ( die ik dus nauwelijks zag ), reden we over een smalle weggetje. Geen verkeer, geen getoeter, slechts hier en daar een paar koeien of zwerfhonden op het pad en kinderen, die allemaal naar ons zwaaiden ! Hier is de afgelopen 40 jaar nauwelijks tot niets veranderd !

slechte weg

Ons ritje ging naar een van de kleine dorpjes !

klein dorpje

Een dorpje met slechts enkele armoedige huisjes. De kinderen kwamen ons al enthousiast tegemoet. Ze vonden ons bezoek hoogst interessant !

kinderen

kinderen

meisje

enkelbandjes

Vooral onze camera’s ! Ze wilden maar wat graag op de foto !

Deze vrouw, die rijst zit te sorteren, heeft Rob nog gefilmd. Hij liet haar het resultaat zien en aan haar verbaasde( hoe is dit mogelijk ) reactie te zien, had ze zichzelf nog nooit op een filmpje bekeken ! Ze werd er verlegen van, grappig !

vrouw die rijst aan het sorteren is

Het dorpsleven :

Nadat de was en het eten gedaan is, zitten de vrouwen nog even gezamenlijk in de namiddag te kletsen. Intussen wordt een baby in de hangmat gewiegd ! Men leeft hier een rustig leventje ! Wat een contrast met het leven in de grote drukke steden !

vrouwen met baby in hangmat

We verstoorden deze ‘waakhond’ uit zijn middagdutje. Met een slome blik staarde hij ons aan…

hond

Naast een van de huisjes, zag ik deze schattige pasgeboren geitjes..

geitjes of lammetjes

Of zijn het lammetjes ? Ik zie in het buitenland nooit het verschil tussen een geit en een schaap. Werkelijk waar, ik ziet het niet ! De schapen zien er zo anders uit dan in Nederland ! Geit of lam, leuk zijn ze wel !

De was voor deze dag is weer klaar en hangt te drogen.

de was

Op het land worden granen en groenten verbouwd en men heeft wat vee. Hieronder een herder ! Landbouwwerktuigen heeft men niet..

herder

man draagt hout op zijn hoofd

Altijd leuk om een dorpje te bezoeken en te zien hoe men daar leeft !

Na het dorpje, stapten we weer in onze krakkemikkige jeep. Het was zeker al een heel oudje.. Ik had steeds ruzie met de auto mat.. Deze lag bijna dubbel !

oude jeep

We bezochten nog een tempeltje. Het verhaal gaat hier, dat één man op een paard 1000(!) moslims heeft gedood. In zijn eentje, met een speer ! Waarom ? Omdat één moslim een koe had geslacht ! Daarom wordt deze man nog steeds geëerd !

man op paard die geëerd wordt

houten paarden bij tempel

houten paarden met ruiters

Houten paarden inclusief ruiters

Binnenin het tempeltje moesten de schoenen uit

speren in tempel

wierrook

Buiten op het terrein zijn een aantal.. graven? Ik ben bang dat ik weer eens niet goed opgelet heb…Ik was namelijk pauwen-en andere veren aan het verzamelen !

graf

Er liepen daar veel van deze majestueuze vogels rond. De veren die ik vond, heb ik mee naar huis genomen. Gelukkig zijn ze heelhuids aangekomen, ze pasten namelijk nog maar net in (Rob )  zijn koffer ! Hij kijkt er al niet eens meer vreemd van op, wat ik allemaal mee naar huis sleep… Ik ben en blijf een aparte vogel !

Onze chauffeur trok zelfs een veer uit een pauw … Dat had hij niet hoeven te doen, want er lagen genoeg op de grond ! Ze zijn prachtig, vind je niet ?

onze chauffeur met een pauwenveer

We kregen hier een kopje thee en er werden biscuitjes uitgedeeld !

Op de terugweg stopten we bij een piepklein winkeltje. Sommigen kochten er een tiental potloden plus zakken snoepjes, om uit te delen aan de kinderen die we onderweg tegenkwamen ! De man had dus een goede dag en kon zijn tent meteen wel sluiten. Genoeg verdiend die dag !

Enkele kleine kinderen verscholen zich achter hun moeder en durfden niks van die vreemd uitziende mensen aan te pakken.. En weer anderen, de meer brutalen, probeerden juist twee keer iets te krijgen !

Al met al hadden we erg genoten van dit uitje ! Het was al 19.00 uur geweest, toen we weer bij ons hotel aankwamen !

Rob en ik sloegen dit keer het diner over. We hadden een late lunch gehad en geen honger meer. Het was weer een fantastische (lange)dag geweest !

Voor de volgende dag stond onder andere een treinrit op het programma. Een treinreis in India ? Leuk ! Als dochter van een spoorman, ben ik dol op treinreizen natuurlijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.