Reisverhaaltjes.nl

JUNGLE SOCKS

voeten ingesmeerd met kalksteen

Wat is dat voor wit goedje? Uitslag? Een ziekte opgelopen in de jungle?

Ik zal je zo vertellen wat het is….

In de buurt van Montego Bay (Jamaica) gingen Rob en ik héél romantisch varen over The Great River. Op een bamboevlot. Wat werden we in de watten gelegd!

the great river op jamaica

Het was een toeristische attractie, alleen ontbraken de toeristen. Just us! Onze ‘kapitein’ had dus alle tijd voor ons!

bamboevlot

Dat betekende: lekker zitten en genieten van de natuur om ons heen, èn van de ‘Natural Spa’ die we kregen van ‘Mister Heckler’ (uitslover)

Jamaicaan die onze bamboevlot bestuurde

Onder de brug roeide hij ons naar de kant. Moesten we er nu alweer uit? Oh… nee, hij zocht een steen. Een kalksteen, die hij in het water dompelde. Wat ging hij doen? Ahhhh, hij ging onze voetjes verwennen!

Eerst mijn voetjes. Hij ging het eelt verwijderen (een hele klus) Dát krie-bel-de!! Nadat mijn voetjes weer heerlijk zacht waren, was Rob aan de beurt. We lieten ons heerlijk vertroetelen! Daarna werden met dezelfde kalksteen onze benen helemaal ingesmeerd. ‘Jungle Socks’ noemde hij dit! Zie foto bovenaan! Het moest even een half uurtje drogen. Nou, wij hadden de tijd hoor! Intussen genoten we natuurlijk ook van de prachtige natuur om ons heen!

prachtige natuur

veel palmbomen

Na een half uurtje werden onze ‘Jungle Socks’ met water afgespoeld. En ja hoor: baby zacht! Of dat alles nog niet genoeg was, werden onze benen nog ingesmeerd met olijfolie. (op de foto het rechterbeen) Dus dat is geen ‘Yellow fever’ of zo…

 1 been met olijf olie ingesmeerd

Jamaicanen smeren zich altijd in met olijfolie vertelde hij ons. Dat is goed voor de huid en het voelt heel zacht aan (een tip dus)! Ook dit had even inwerktijd nodig.

visser

Een visser onderweg. Nee, hij had nog niks gevangen antwoordde hij op Rob zijn vraag

op de bamboevlot

Mister Heckler babbelde er lustig op los en stelde ons 100 en 1 vragen, zoals: het bekende ‘where you come from ? Of wij: ‘die en die’ kenden in Amsterdam. Uhhhh, nou nee, die kenden we niet!

prachtige natuur

Uiteindelijk kwamen we na 1½ uur aan bij ons eindpunt. Jam-merrrr! Het was een heerlijk tochtje in een schitterende omgeving, en met benen weer als nieuw stapten we weer in ons busje voor het volgende avontuur: Een ontmoeting met de Jamaicaanse kolibrie. De vogeltjes zouden op onze vinger gaan zitten en uit een flesje met suikerwater drinken. Dat wilden we natuurlijk wel eens meemaken! Hoe dát was, lees je in een volgend reisverhaaltje!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.