Reisverhaaltjes.nl

KECAK DANS

kecak dans, bali

Aan het einde van onze prachtige dag met onze gids/chauffeur Kadek gingen we nog naar een voorstelling van de beroemde Kecak dans, ook wel apendans genoemd!

Muziek, kostuums, drama, verhalen, dans en vuur. Het heeft het allemaal!

De Kecak-groep bestaat uit mannen gekleed in zwart-wit geblokte lendendoeken. Kenmerkend is het zingen van de klank ‘tjak’ in verschillende ritmes en tempo’s doorelkaar. Alleen de vocale klanken worden gebruikt als muziek. De groep zit in een cirkel en maakt met handen en armen deinende bewegingen.

kecak dans, bali

Het is een mythologisch verhaal waarin Hanunan een rol speelt. Hanunan is de leider van het apenleger uit de Ramayana vertellingen.

Het verhaal kregen we in vier bedrijven te zien, plus nog twee Sanghyang dansen (trance dansen, een nimfen dans en een vuurdans)

Je kunt deze voorstellingen op vele plaatsen in Bali bijwonen. Het bekendst is die op de kliffen van Uluwatu in Zuid-Bali. Deze is echter ook het meest toeristisch, want dit is een schitterende lokatie. De Kecak dans wordt vaak uitgevoerd terwijl de zon ondergaat. Met de zee als achtergrond en hoog op deze kliffen is de sfeer dan natuurlijk optimaal!

Wij bezochten de voorstelling vlak buiten Sanur met wat minder toeristen!

De voorstelling duurt een uur, net als de andere BALINESE DANS voorstelling (Barong dans) waar we die ochtend mee waren begonnen!

De entree is 100.000 roepie (€7,50) We kregen het hele verhaal in het Nederlands vertaald op een papier!

Ik had deze dans vroeger al gezien en vond het nu behoorlijk ‘ingespeeld op toeristen’. Vond het 35 jaar geleden mooier, misschien ook omdat ik het toen voor de eerste keer zag…  Een uur was dan voor mij ook meer dan zat!

Maar ben je op Bali, sla deze voorstelling dan niet over! Het is zeker erg bijzonder!

kecak dans , bali

kecak dansvoorstelling bali

Ben jij ook naar een Kecak dansvoorstelling geweest op Bali? Wat vond jij ervan?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.