Reisverhaaltjes.nl

KINDEREN EN SNOEPJES

kinderen bedelen om snoepjes

rondreis Sri Lanka :

Wat maakten wij een ontzettende leuke jeepsafari langs dorpjes. Zeker één v/d hoogtepunten van onze reis !

Vol verwachting stonden we om half 3 bij de jeeps. Niet alleen de groep, maar ook een aantal nieuwsgierige aapjes ! Die dachten dat er wat te halen viel, maar de boodschappen moesten nog gedaan worden…

4 jeeps met aapjes

We reden eerst naar het stadje, om snoep te halen voor de kinderen. Die zouden we onderweg veel tegenkomen. Er werden ook pennen en ballonnen gekocht !

In de jeep kon je staan. Je moest je dan wel goed vasthouden aan de ijzeren stangen. Nadat we bepakt waren met zakken snoep en dergelijke verlieten we al snel de geasfalteerde weg en kon het avontuur beginnen.

We reden over een smal weggetje langs water en stopten af en toe om foto’s te maken van oa. vogels en watervaranen. Er was afgesproken dat we af en toe van positie zouden veranderen. Dan de een voorop en dan weer een ander.

Soms zagen alleen de eerste jeeps een mooie vogel en als de laatste jeep dan op desbetreffend plekje kwam, was de vogel al gevlogen; letterlijk dan !! De eersten riepen dan : ‘ mooie vogel ‘ !!  De laatsten hadden dan zoiets als : ‘ waar dan ‘ ??

Verscholen in de jungle zagen we leuke huisjes en zodra de kinderen de jeeps aan hoorden komen, kwamen ze rennend op ons af. Joepie, toeristen….Dat betekent : snoepjes !!

kinderen met snoepjes en ballonnen

kinderen

We kregen een mooi beeld hoe de mensen hier wonen. Zo vrij in de natuur ! Ze hebben niet veel, maar wat heb je nodig ? Wat leven wij in het westen dan toch heel anders…Ik denk wel eens, wie heeft het beter ?

huisje met bruggetje en kind

huisje

Kleding wassen in het water..

kleding wassen

of jezelf…

kinderen wassen hun in de sloot

mooi meisje

Omdat we in de jeep stonden, kregen we steeds overhangende takjes en bladeren in het gezicht. Ik vooral, want ik lette daar totaal niet op. Ik was zo druk aan het fotograferen. We spraken af, dat de voorste de rest zou waarschuwen, door luid ‘ TAK ‘ te roepen ! Dan moest je bukken dus. In het begin werkte dit nog niet zo goed, omdat òf de waarschuwing te laat kwam òf er kwamen meerdere takken achter elkaar… Dus spraken we bij meerdere takken af ‘ TAK, TAK ‘ te roepen !

Pas op de terugreis begon dit te werken, maar toen had ik al heel wat takken in mijn gezicht gekregen ! Ook stootte ik me constant tegen de ijzeren stangen. Ik zou vast en zeker ’s avonds bont en blauw zijn ! Dat mocht de pret niet drukken, want het was zó leuk al die kinderen en reden in een prachtige omgeving. Bovendien hadden we veel lol aan ‘boord’ !

Na zo’n 1½ uur maakten we een stop. Midden tussen de rijstvelden. Anu, onze reisleider, had een verrassing voor ons. Dozen werden uit de jeep geladen, soda en jus d’orange werd gemixed… Met Arrack !! De beroemde palmwijn. Puur is het tussen de 33% en 50% alcohol ! Voor mij was het gemixed al sterk, maar de meesten klokten het zo weg en namen nog een glaasje puur er achteraan !

Toekans vlogen over ! Ik weet niet of iedereen dat wel gezien heeft….

rijstvelden

prachtige natuur

Na de drank(jes) begonnen we aan de terugreis.

mannen met seis aan het werk in de rijstvelden

Hardwerkende mannen in de rijstvelden ( toen we eraan kwamen….) (toen we voorbij waren, was het harde werken ook meteen voorbij….) Het is natuurlijk ook zwaar werk en dat in die hitte !!

We zagen inmiddels donkere luchten ( regen ) en we waren nog steeds ergens in the middle of nowhere. We zagen zelfs bliksemlichten en de zon was ook al bijna onder…

Dat leverde mooie plaatjes op !

ondergaande zon

ondergaande zon

Onze chauffeur begon steeds harder te rijden en we slingerden alle kanten op. Ik viel zelfs en haalde mijn voet open aan een ijzeren schroef… Ja hoor, dat had ik weer !

Uiteindelijk werd het donker en gingen we zitten !

het werd donker

Toen kwamen de langverwachte druppels. Het zeil werd uitgevouwen en met behulp van een zaklamp maakten de mannen de boel vast ! Eenmaal weer op de grote weg kwamen we tot de ontdekking dat we niet meer compleet waren. Een jeep ontbrak en we stonden minstens een kwartier langs de kant v/d weg te wachten…Er zou toch niks gebeurd zijn ??

Uiteindelijk besloot onze chauffeur terug te gaan naar het hotel. Het was inmiddels 19.00 uur geweest. Bij het avondeten was gelukkig iedereen weer compleet !

Wat bleek nou : de chauffeur van de laatste jeep kon de rest niet bijhouden en was achterop geraakt ! De onervaren chauffeur wist de weg niet en was meerdere malen verkeerd gereden…Bovendien durfde hij niet hard te rijden en door de regen zag hij ‘niks’ Hij reed ook nog eens dwars door alle kuilen !! Geen leuk ritje voor hun geweest dus, die terugweg…

Maar wat hebben we een super leuke middag gehad !!

 

2 gedachtes aan “KINDEREN EN SNOEPJES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.