Reisverhaaltjes.nl

KINDEREN IN ETHIOPIE

klein meisje

Ethiopië is een verschrikkelijk mooi land en heeft een hele vriendelijke bevolking. We hebben ontzettend genoten in dit land. Ik heb al vaak geschreven over hoe leuk al die Afrikaanse kinderen zijn. Maar vergeet niet dat er enorm veel armoede heerst in dit land en de kinderen hebben het zeker niet makkelijk !

Er wonen 95 miljoen mensen in Ethiopië en ongeveer de helft ervan leeft onder de armoede grens. Van elke 1000 kinderen sterven er wel 70 kinderen voor hun vijfde levensjaar !  Veel kinderen worden niet ingeënt. Er heerst malaria in sommige gebieden en er is veelal gebrek aan hygiëne en schoon water.

Op het moment heerst er in sommige gebieden van Ethiopië een enorme droogte. Het is er in de afgelopen 30 jaar niet zo droog geweest dan nu ! Vee sterft en oogsten gaan verloren en veel kinderen zijn door honger in levensgevaar of ze hebben een groeiachterstand door gebrek aan voedzaam eten ! Deze foto zegt meer dan genoeg…Die dikke buikjes komen door eenzijdig voedsel te eten of ze hebben eiwittekort ….

hutje met 2 kinderen

Dit wordt hongeroedeem genoemd !

In Ethiopië hebben de kinderen leerplicht van 7 jaar tot 14 jaar. Maar helaas gaat niet elk kind naar school. Op het platteland zijn maar weinig scholen en is er een tekort aan onderwijzers. Bovendien worden veel kinderen vroegtijdig van school gehaald door hun ouders omdat ze vee moet hoeden, mee moeten werken op het land of op hun jongere broertjes of zusjes moeten passen ! Nog een probleem is dat niet ieder kind dat geboren wordt, geregistreerd wordt. Hierdoor krijgen ze moeilijk toegang tot school en ook de gezondheidszorg !

De kinderen die wel naar school gaan, moeten kilometers lopen om die te bereiken !

kinderen ethiopie

kinderen ethiopie

Veel meisjes trouwen voor hun 15e ( worden uitgehuwelijkt ) en hoewel vrouwenbesnijdenis officieel verboden is, wordt dit nog ontzettend veel gedaan in Ethiopië ! Dit gebeurt zelden in een ziekenhuis, dus zonder verdoving en met scheermesjes, andere mesjes, zelfs met stenen of een glasscherf…

Kinderen spelen in Ethiopië met zelfgemaakt speelgoed..

jongetje met zelfgemaakte voetbal

Hier volgen nog wat foto’s van kinderen in Ethiopië

meisje

4 jongetjes

kinderen

kinderen bij hun hutje

meisje

meisje

baby

jongetje

meisje met baby

2 kinderen van de ari stam

Het is een zwaar bestaan voor de mensen in Ethiopië …

Ben jij wel eens in een land geweest, waar veel armoede heerst ?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.