Reisverhaaltjes.nl

KINDEREN IN MAROKKO

MEISJE MAROKKOIk

Ik vind het ontzettend leuk om mensen te fotograferen en zeker de kinderen ! Vooral in Afrika, omdat daar de kinderen allemaal op je af komen en graag op de foto willen. Ze pakken heel snel je hand vast en laten niet meer los ! Ze zijn veel ‘brutaler’ dan in bijvoorbeeld Aziatische landen vind ik. Maar in Marokko is dit wel anders..

Het is ook een Afrikaans land, maar het hoort toch bij één van de modernere landen van dit continent. Dat valt zeker op in de grotere steden. De kinderen lopen er moderner gekleed bij. Ze gaan naar school en je ziet ze allemaal met een rugtas lopen ! Ze komen niet op je af en willen minder graag op de foto. Marokko is totaal niet te vergelijken met een land als Ethiopië bijvoorbeeld.

kinderen met rugtas gaan naar school

kinderen gaan naar school

2 meisjes gaan naar school

kinderen die naar school gaan

Je ziet in de grote steden dat de (kleine) kinderen net als in Nederland door hun moeder naar school gebracht worden. Trouwens, de laatste jaren worden de kinderen in Nederland ook vaak door de vader naar school gebracht !

In het binnenland van Marokko zie je toch wat meer armoede. Zoals dit meisje. We kwamen haar onderweg in een dorpje tegen.

meisje

Een prachtig Marokkaans meisje die het thuis niet zo ‘breed’ heeft…We hebben haar met z’n allen wat geld gegeven. Ik hoop dat ze er een paar nieuwe schoenen voor heeft gekocht, want deze waren echt wel aan z’n end, dacht ik zo

meisje heeft kapotte schoenen aan

In Marokko is de moeder de spil van het gezin. Zij doet het huishouden, verzorgt de kinderen en voedt ze op. Wanneer er problemen zijn bespreekt ze dit met de vader.

De rol van de vader behoort tot het handhaven van de regels, bijvoorbeeld op school en de religieuze opvoeding ! Tegenwoordig krijgen de vrouwen steeds meer ondersteuning van hun man met de opvoeding.

Maatschappelijk presteren is in Marokko erg belangrijk. Zoals een goede opleiding halen en serieus bezig zijn met de toekomst en slagen in de maatschappij ! Net zo belangrijk vindt men dat kinderen hun ouders gehoorzamen en respect tonen. Dat ze beleefd zijn en goede manieren leren !

Tenslotte is het erg belangrijk om te weten wat goed is en niet goed is en natuurlijk om gelovig te zijn !

Moeders verwachten dat hun dochter met een Marokkaan trouwt, maar ze mogen wel zelf hun partner uitkiezen !

Lees ook :

KINDEREN IN SENEGAL

KINDEREN IN GUATEMALA

KINDEREN IN MEXICO

KINDEREN IN SRI LANKA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.