Reisverhaaltjes.nl

KNUFFELTJES MEE

knuffels

Toen ik in 2001 voor het eerst naar Gambia ging, las ik in de reisbrochure dat veel kinderen in dit kleine Afrikaanse land niet naar school konden. Reden: ze hadden geen pen… Niet te geloven toch?

Ik ben toen naar de Action gegaan, en kocht tassen vol pennen, potloden, gummetjes, puntenslijpers en heel veel pakken met schriften. Dat alles leverde ik in Gambia af bij een schooltje en gaf ik onderweg aan kinderen die we in de binnenlanden zagen. Wat waren ze er ontzettend blij mee!

Schooltje in Gambia

schoolspullen uitdelen

school gambia

Haha, de kinderen zijn door de leraar allemaal in een rij gezet. Het uitdelen kan beginnen!

Ik hoop dat de situatie, nu 17 jaar later, stukken is verbeterd! Dat zal toch wel? De laatste jaren is Gambia een populaire winterbestemming geworden. Vooral voor Nederlanders! Het is er in januari een graad of 30…

Dit keer neem ik geen schoolspullen mee, maar wat knuffeltjes had ik bedacht. Want ieder kind verdient een knuffel toch? Al kan ik maar een tiental kinderen blij maken!

Ik zag reisgenoten knuffeltjes uitdelen in Ethiopië en de kinderen waren er zó blij mee. De laatste reizen die we maakten vergat ik het steeds, maar nu toch eindelijk een aantal gekocht!

Geef jij weleens wat weg als je op reis bent? Misschien ook schoolspullen, of kleding? Of wat anders?

2 gedachtes aan “KNUFFELTJES MEE

  1. Ellen Tinga

    Ik heb op mijn werk nog een hele zak vol met knuffels. Weet niet wanneer je vertrekt of dat je nog richting Apeldoorn komt, maar als je ze wilt hebben, geef je maar even een seintje.

    1. Margreet Pruis Bericht auteur

      We zijn helaas vandaag terug gekomen uit Gambia, ten tijde van jouw bericht waren we al vertrokken.. Als we weer op reis gaan neem ik weer knufels mee. De kinderen in Gambia waren er zo blij mee!Ik zou de knuffels zeker niet wegdoen, maar bedankt voor het aanbod Ellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.