Reisverhaaltjes.nl

KOFFER INPAKKEN

t-shirts opgerold

Je zal wel denken : wat is dat op die foto ?

Het zijn opgerolde T-shirts ! Hartstikke handig en het bespaart een hoop ruimte. Bovendien kreukelen ze minder. Dat las ik op internet tenminste … Maar dat moet allemaal nog blijken. Op You Tube kun je allerlei filmpjes bekijken hoe je T-shirts moet oprollen !

Heb jij dat ook ? Al je kleren netjes gestreken de koffer in en tijdens de vakantie zie je dat al je kleding toch vol kreukels zit ! Heb je je voor niks staan uit te sloven.

Op het moment ben ik druk bezig met wassen, strijken en uit te zoeken wat we allemaal mee moeten nemen. Alles ligt op het logeerbed uitgestald !

Gister heb ik de laatste inkopen gedaan. Van shampoo, handgel, dat soort spul tot frisse snoepjes en dropjes. Altijd leuk om een buitenlander een dropje te laten proeven ! Ze spugen het meestal meteen uit !

Op het internet kun je handige lijsten vinden, zodat je niks vergeet op reis. Of tips hoe je zo efficiënt mogelijk je koffer moet inpakken !

Je begint met de schoenen, die je overigens volstopt met sokken. Dus de zware dingen leg je onderin. Ik doe mijn schoenen altijd in plastic tassen, zodat je kleding of koffer niet vies wordt ! Verder zie je heel veel andere tips. Zoals bijvoorbeeld je oorbellen aan knopen doen en je kettinkjes oprollen in huishoudfolie of je doet ze in een rietje, zodat ze niet in de knoop raken !

Nu heb ik dus voor het eerst al mijn T-shirts opgerold. Rob wilde liever zijn shirts opgevouwen in de koffer. Hij heeft zijn koffer altijd super netjes tijdens de hele reis. Die van mij is altijd een puinhoop…Volgens mij hebben de meeste mannen een puinhoop en de vrouwen alles netjes. Hier is het dus anders om !

We vliegen met KLM en we mogen 23 kg. meenemen. Dat is anders wat dan die 15 kg naar Ethiopië. En toen gingen we ook nog eens ruim drie weken. Nu maar twee ! Mij kennende neem ik dan nu ook veel te veel kleding mee en zal ik de helft wel niet dragen. Niet zo slim, want als we dan thuiskomen, moet ik wèl alles wassen en weer strijken…

Het is warm in India. Zeer warm. Rond de 35 graden ! Wel fijn dat het in Nederland ook warm is, dan zijn we de hoge temperaturen al vast een beetje gewend !

We moeten alleen nog even een taxi regelen die ons naar het station brengt. Voor de rest is alles geregeld en zijn alle (reis)papieren/treinkaarten uitgeprint. De kabeltjes van de camera’s heeft Rob verzameld en de batterijen zijn allemaal opgeladen.

De groep bestaat uit 17 ‘man’, zag ik in de reispapieren staan. Niet al te groot dus ! Het is altijd spannend hoe de groep is, maar ik heb eigenlijk alleen maar leuke ervaringen. Dat zal nu wel niet anders zijn !

Ik moet nog twee daagjes werken en Rob nog een halve dag ! Het voelt zo onwerkelijk dat we weer op reis gaan en ik ben zoals altijd een beetje gespannen. Ik heb altijd een beetje moeite om van mijn dieren gescheiden te zijn.. Maar zodra ik in de taxi zit laat ik alles los en begin ik met genieten !

Nog een paar daagjes dus. Ik heb er waanzinnig veel zin in !

Heb jij nog een goede tip qua koffer inpakken ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.