Reisverhaaltjes.nl

KONINGSDAG

FOTO KONINGSDAG

April doet wat hij wil. Nou, niet wat ik wil. Ik wil zon ! Bah, bah, bah, wat een rotweer. En kouddd !

Het liefst zou ik nu op vakantie gaan naar de zon en neerploffen op het strand. Naar Kaapverdië bijvoorbeeld. Maar ja, het is niet altijd feest…

Over feest gesproken. Morgen is het Koningsdag ! De verjaardag van Willem-Alexander. Hoe oud wordt hij eigenlijk ? 49 ? Hij heeft ongetwijfeld het grootste verjaardagsfeest ter wereld ! Ik moet trouwens nog steeds wennen, zeg jij ook nog steeds Koninginnedag ?

De zon zullen we morgen helaas niet (veel) te zien krijgen. Koningsdag wordt kouder dan kerst met kans op sneeuw, las ik in de krant !

Morgen zijn er in het hele land activiteiten, feesten en festivals en de Koninklijke familie bezoekt dit jaar Zwolle, van 11 uur tot 13.00 uur ! Jammer, morgen dus geen heerlijk voorjaarszonnetje. Maar voor de meeste Nederlanders geldt: feest is feest, weer of geen weer ! Er zal dit jaar misschien wat meer glühwein gedronken worden. Of oranjebittertjes natuurlijk !

Sneu vind ik het voor de duizenden kinderen die morgen op hun kleedje neerstrijken met hun afgedankt speelgoed, kleding en boeken op de vrijmarkten. De kinderen die muziek spelen en daarmee een centje proberen te verdienen ! Ach, wat zullen ze het koud hebben..

Zelf ga ik ook elk jaar naar de vrijmarkt hier in Heerenveen. Hoewel je veel speelgoed ziet, kom ik toch altijd wel met een paar leuke dingen thuis. Ik ben gek op rommelmarkten, heerlijk sneupen ! Een rommelmarkt is me nooit groot genoeg, daarom vind ik de vrijmarkt op Koningsdag zo leuk, want er zijn honderden kraampjes. Kleedjes in dit geval ! Ieder jaar wil ik eigenlijk naar Amsterdam. Dat lijkt me geweldig om dat een keer mee te maken. Heb jij wel eens Koninginnedag of Koningsdag in Amsterdam gevierd ?

Voor nu, moet ik nog even goed nadenken of ik morgen wel naar het centrum ga. Ik heb nl een vreselijke hekel aan kou…Volgens mij heb ik mijn muts, sjaal en handschoenen al ingepakt ivm onze verhuizing…

Misschien blijven we morgen ook wel lekker thuis. Met een oranje tompoes bij de koffie  en lekker warm bij de kachel. Heb jij al tompoezen in huis ?

Ik ben wel benieuwd wat jij gaat doen op Koningsdag. Ga je naar een festival ? Naar de vrijmarkt, naar Zwolle of Amsterdam misschien ? Of blijf je door het koude weer toch maar liever thuis en kijk je alle festiviteiten wel op TV ?

2 gedachtes aan “KONINGSDAG

  1. Corrie

    Ik had nog oranje tompoezen van vorig jaar in de vriezer en die waren nog goed wat houdbaarheids datum betreft en die heb ik gisteravond aan Nadja en Daniël meegegeven want die gaan Maandag naar Curacao en kwamen mijn koffers lenen,ik verlang ook naar zon en warmte.

    1. Margreet Pruis Bericht auteur

      Jij bent niet zo’n snoeper he ? Tompoezen zouden bij ons binnen een week(end) op zijn..Wat heerlijk voor Nadja en Daniel, lekker naar de zon ! Heel Nederland verlangt naar de zon denk ik. Dit is echt niet leuk meer !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.