Reisverhaaltjes.nl

LEUKE SPULLETJES MEEGENOMEN

SCHILDERIJ VAN VROUW MET HOOFDDOEK OM

We hadden weinig tijd om souvenirs te kopen, met ons volle programma in Marokko. Maar ik heb zo tussen door, toen we door de medina´s liepen toch af en toe wat kunnen kopen ! Ik zorgde ervoor dat ik altijd wat klein geld in mijn broekzak had. Die kleine hangertjes ed. kosten slechts een of twee euro !

Bovenstaand schilderij heeft Rob gefotografeerd op een van onze hotelkamers ! Thuis hebben we de foto gekopieerd op een A4 en die ingelijst. Het kopie is een stuk lichter, aqua blauw met geel is hij geworden, eigenlijk nog mooier dan het orgineel !

Verder kocht ik deze kleine spulletjes voor in de souvenirs kast  :

SOUVENIRS UIT MAROKKO

Ik heb veel poppetjes in mijn kast staan zoals de ZORGPOPPETJES uit Midden-Amerika en veel Afrikaanse poppetjes ! Ik vind dit Marokkaanse poppetje ook wel grappig en ach het kostte ook maar twee euro

poppetjes

Deze muts in de kleuren van Marokko kocht ik in een winkel met Marokkaanse gewaden ! De verkoper probeerde mij een djellaba aan te smeren, maar ik legde hem uit dat ik daarmee echt niet over straat kon lopen in Nederland…

Veel Marokkaanse mannen dragen zo’n muts in de winter ! De verkoper deed deze muts op mijn hoofd…Ik zie mezelf al lopen door de straten in Heerenveen….Maar wel een leuk souvenir vond ik, dus kocht ik deze !

muts in de kleuren van marokko

En hier staat alles in de kast, Marokkaanse sloffen, dolken, het Koran boekje, trommels, de muts, het poppetje en wat hangertjes !

koranboekje, sloffen, dolk en hangers

trommels, muts en slofjes

Natuurlijk koelkastmagneten en voor Rob een bieropener

Op de allerlaatste dag kocht ik deze hoed in Marrakech, zie ook MIJN SOUVENIR

zo'n hoed kocht ik en heb ik mee naar huis genomen

Dit vind ik wel het mooist dat ik mee genomen heb !

Onderweg kocht ik nog deze kerststal !

kerststal

Deze staat bovenop MIJN SOUVENIRS KAST. Met deze link kun je deze kast bekijken en zie je wat er nog meer in staat ! Volgend jaar als ons nieuw huis klaar is, wil ik alle buitenlandse spullen op één slaapkamer neerzetten ! De grote en echt bijzondere souvenirs blijven in de woonkamer !

In Marrakech zag ik prachtige souvenir winkels. Winkels met tweedehands spullen. Traditionele kleding, riemen, dat soort spul. ‘Antiek’ zeiden de verkopers…Dat betwijfel ik, maar er zaten bijzondere dingen tussen. Ze vroegen hier ook de hoofdprijs voor…100 euro was niks. Helaas hadden we te weinig tijd om echt iets moois uit te zoeken !

Heb jij souvenirs op één plekje bij elkaar of door het hele huis heen ? Of neem je nooit iets mee uit het buitenland ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.