Reisverhaaltjes.nl

LIEBSTER AWARD ONTVANGEN

LIEBSTER AWARD EMBLEEM

Door Kelly van Reisheid.nl werd ik genomineerd voor de Liebster Award. Deze award is bedoeld om nieuwe blogs onder de aandacht te brengen en om meer te weten te komen over de persoon achter de blogger. Dankjewel Kelly, wat leuk dat je mij hebt uitgekozen !!

Van Kelly ontving ik deze 11 vragen om te beantwoorden :

1. WAT IS JOUW FAVORIETE MANIER VAN REIZEN ?

Ik maak het liefst georganiseerde groepsrondreizen ! Eerlijk gezegd vind ik het gemak ervan heerlijk. Alles is geregeld, het vervoer en de slaapplekken. Ik hoef alleen maar in te stappen en genieten maar ! Je ziet op deze manier van reizen ontzettend veel van een land. Diverse keren keren heb ik met Djoser gereisd en dat bevalt me uitstekend ! De groepen zijn niet al te groot, max. 20 personen. Vaak zijn het mensen die al heel wat van de wereld hebben gezien. Met deze reisorganisatie heb je best veel vrijheid, niks moet en ’s avonds bepaal je zelf waar je gaat eten of met wie ! Deze reizen zijn erg avontuurlijk. De accommodaties bijvoorbeeld zijn erg verschillend tijdens een reis, van luxe tot zeer primitief. Ook het vervoer is erg afwisselend; je maakt wandel-en fietstochten, boottripjes en vaak een treinreis ! Het enige nadeel is, dat het een stuk duurder is dan bijvoorbeeld backpacken. Hieronder een foto tijdens onze rondreis in Egypte. Fietsen door kleine dorpjes

rob en ik op fiets in egypte

2. WAT IS DE MEEST BIJZONDERE STAD WAAR JE OOIT BENT GEWEEST ?

Zo dat is een moeilijke vraag…Ik voelde met heerlijk in Saigon en in Caïro, maar het meest bijzonder ? Ik denk het Egyptische Luxor ! Een hotel op een schitterende locatie hadden we daar en vanaf het dakterras waar we aten had we een prachtig uitzicht op de Luxor tempels, de Nijl en de bergen !

uitzicht vanaf dakterras in luxor, op de tempel, de nijl en de bergen

We bleven daar een aantal dagen, want er is zoveel te zien en te doen in Luxor ! Het stadje zelf is ook erg gezellig met de vele restaurantjes, barretjes en de souk. De bezienswaardigheden zijn aan de overkant van de Nijl ( de westbank genoemd ) Hier bevinden zich de Vallei der Koningen, de dodentempel van Koningin Hatsjepsoet, Deir-el-Medina (de graven van de nobelen), een albasta fabriek, de collossen van Memnon, de Habu tempel en de Koninginnen Vallei ! Bovendien hebben we er een fietstocht gemaakt, een kamelenrit en een rit door Luxor stad in een kaleche ( paardenkoets ) dwars door de souk met als eindpunt Karnak, het grootste religieuze bouwwerk ter wereld ! Ontzettend mooi allemaal !!

3. WIE IS JE REISMAAT ? OF REIS JE LIEVER ALLEEN ?

Dat is makkelijk…Dat is mijn man, Rob ! Hij geniet net als ik enorm van het reizen en hij is altijd goedgehumeurd en gezellig en we willen altijd hetzelfde !

4. WAT IS DE VRESELIJKSTE PLEK WAAR JE OOIT HEBT MOETEN SLAPEN ?

Dat was op één van de Galápagos eilanden ! Toen we de deur van ons huisje open deden, was het al wat schemerig buiten. Twee dingen vielen meteen op : het licht deed het niet en er lagen enorme spinnenkadavers op de grond…Ik had meteen zoiets van; hier ga ik dus echt niet slapen ! Ik moest ontzettend nodig naar de WC en boven mijn hoofd zag ik ook een joekel van een spin lopen…En dan praat ik over spinnen zo groot als een hand ! We gooiden onze spullen in de kamer en gingen meteen door naar de eetzaal. Toen we later in het donker weer bij ons huisje kwamen, zag ik nog meer spinnen bij de deur zitten…Ik ben toen meteen naar de receptie gelopen en een andere kamer gevraagd ! De receptionist moest lachen en zei : ” Because of the spiders” ? Yes, dus ! We kregen de sleutel van een andere kamer, wat verder uit de buurt van bos en water…

5. WELK REISMOMENT IS JOU HET MEEST BIJGEBLEVEN ?

Dat zijn twee momenten : In de jungle van Ecuador ben ik flauwgevallen…Het moment van flauwvallen weet ik nog heel erg goed. Ik zie de wereld nog om me heen draaien…Ik ben toen drie dagen erg ziek geweest en ben die dagen ook helemaal kwijt. Wat ik toen had, dat weet ik niet.. En het moment dat mijn ex vriend bij een grens werd opgepakt…daarover straks meer !

6. WAT WAS DE MEEST BIJZONDERE GRENSOVERGANG DIE JE BENT GEPASSEERD ?

Dat was afgelopen maart nog. We waren bij de grens Mexico/Belize. We moesten allemaal de bus uit, want die werd schoon gespoten met een desinfecterend middel ! In de bus werd er gesprayed tegen insecten, zodat er geen mug of vlieg Belize binnenkwam whahaha, grappig toch ? Zo hadden ze een manier gevonden waarmee ze wat extra’s konden verdienen…

Één voor één moesten we langs de douane en er werd ons gevraagd wat we in de koffer hadden…’Clothes’! zei ik en toen mocht ik doorlopen ! Moderne apparatuur zoals een scan hadden ze er niet ! In het stukje niemandsland waar we moesten wachten op de rest van de groep, stonden we wat te ouwehoeren met een paar jochies. Ze kregen het voor elkaar een kauwgumpie, snoepjes, een pen en wat kleingeld van ons af te troggelen. Van dat geld kochten ze een eindje verder op ieder een grote zak chips ! Dus die kleine slimme mannetjes hadden het goed voor elkaar ! Een gouden plekje !

jochies op de grens mexico/belize

Een paar jochies mochten met ons mee rijden in de bus, want ze woonden in Belize !

7. WAT WAS DE MOOISTE ROADTRIP DIE JE OOIT HEBT GEMAAKT ?

Ik ga bijna nooit en ook liever niet met eigen auto op vakantie. En een auto huren in het buitenland doen we ook nooit eigenlijk. Wèl ben ik een paar keer met auto op vakantie geweest. Via België, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Slowakije, reden we naar onze eindbestemming Polen ! Niet over de snelweg, maar over kleine weggetjes ! Een prachtige route, erg leuk door al die landen !!

8. HEB JE WEL EENS ANGSTIGE MOMENTEN GEHAD OP REIS ?

Ja eigenlijk twee keer…Op het moment toen we het EL AL toestel in wilden gaan naar Tel Aviv, was er een bommelding ! Brandweer/ambulance en politie reden met sirenes aan naar het toestel en wij moesten 1½ uur wachten…Daarna mochten we instappen, er werd niks gevonden, maar ik zat toen niet echt lekker meer in het vliegtuig….

De tweede keer dat ik me erg angstig voelde was op een Europese grensovergang. Bij de paspoort controle werd mijn vriend ( nu ex ) opgepakt…Hij wist niet waarom, werd hem ook niet verteld. We waren in zijn geboorteland en daar was ik nog nooit eerder geweest. Mijn hele auto werd grondig onderzocht en ik voelde me zó alleen op dat moment….Wat moest ik ? Terugrijden naar Nederland ? Ik wist de weg niet eens ! Met het adres op een papiertje besloot ik verder te rijden, naar zijn familie, die ik ook niet kende !

Toen ik in het dorp arriveerde zocht ik het adres op en stond enige tijd later voor een huis met gesloten hekken rondom en geen bel te vinden. Het was nog heel erg vroeg in de ochtend en er liep niemand op straat. Ik heb daar toen lang staan wachten. Tòt ik mensen zag. Maar met de vraag of die of die daar woonde, dát wist niemand. Bovendien niemand snapte me, want Engels of Duits sprak er geen één ! Na een paar uur werd alles me teveel en barstte ik in het huilen uit…Wat moest ik nu ? Mobiele telefoons waren er nog niet zoals nu, dus ik kon mijn familie ook niet bereiken… Uiteindelijk nam een aardige vrouw mij mee naar haar huis. Ik kreeg een kopje thee en een boterham en zij nam telefonisch contact op met mijn schoonfamilie, die allemaal nog op bed lagen. Uiteindelijk zag ik mijn ex een week niet. Hij werd van cel naar cel teruggebracht naar zijn geboortestad ruim 500 km verderop. Daar werd hij vastgehouden. Wat was nou het geval ? Hij had een openstaande alimentatieschuld van f 100,- ! Die èn een boete moest betaald worden en toen was hij eindelijk vrij ! Belachelijk toch ? Ik heb er heel erg lang last van gehad….De jaren erna vond ik alle grensovergangen doodeng ! Eigenlijk weten maar weinig mensen dit….Behalve mijn familie uiteraard !

9. WAT DOE JE GRAAG ALS JE THUIS BENT ?

Vervelen doe ik me nooit ! Hobby’s heb ik genoeg, teveel eigenlijk ! Verhalen schrijven voor mijn blog, dat doe ik elke dag en daar gaat veel tijd in zitten, maar ik vind het super leuk ! Daarnaast ben ik een paar maanden geleden begonnen met een cursus Korte Verhalen schrijven bij de NHA ! Leuk, maar moeilijk. Schrijven voor een blog is toch heel anders, omdat je met foto’s alles kunt laten zien. Met verhalen schrijven moet je een levend beeld geven door alles te omschrijven !

Een andere hobby van me is scrapbooken ! Van de vakantiefoto’s maken ik mooie boeken maar ook over mijn hele leven heb ik boeken met daarin foto’s van de belangrijkste gebeurtenissen.

Tuinieren is ook een hobby van mij, maar dat doe ik alleen van maart t/m september. We hebben een enorme tuin met exotische winterharde planten en de 1-jarige bloemen zaai ik zelf in mijn kas. Verder mag ik ook ontzettend graag lezen ! Meestal thrillers van Nederlandse schrijvers. En dan doe ik nog vrijwilligerswerk ! Ik werk als taalcoach bij Vluchtelingenwerk. Erg leuk en dankbaar werk !

10. HOE ZIET JOUW IDEALE TOEKOMST ERUIT ?

Dat ik zolang mogelijk door kan blijven gaan met reizen, want dát is wat ik het liefste doe ! Samen met Rob uiteraard en in goede gezondheid natuurlijk, want dat is nog belangrijker.

11. WAT IS JOUW FAVORIETE VERVOERSMIDDEL ?

Per vliegtuig naar verweggistan en dan in een terreinwagen/jeep door het land heen ! Ik vind een tocht in een jeep altijd avontuurlijk. In januari gaan we naar Ethiopië. We maken dan een rondreis van 23 dagen en de eerste 11 dagen rijden we met een terreinwagen, omdat er geen verharde wegen zijn en op die manier kun je ook overal makkelijk stoppen. Het zal misschien minder comfortabel zitten, maar erg avontuurlijk is het wel ! Ik heb waanzinnig veel zin in die reis ! Op de foto hieronder gingen we een jeepsafari maken in Senegal !

zitten rob en ik in een jeep

 

NU WETEN JULLIE WAT MEER OVER DE PERSOON ACHTER REISVERHAALTJES !

Ik ga de Liebster Award doorgeven aan de volgende bloggers :

Jasper en Marjon       van 2theworld.nl

Mirre                           van mirreopreis.nl

Vincent en Suzanne   van reizenoverdewereld.nl

Tess                            van tesslovestravel.nl

 

DE REGELS VAN LIEBSTER AWARD :

  • Beantwoord de 11 vragen van de blogger die je genomineerd heeft !
  • Link naar de persoon/blog die je genomineerd heeft !
  • Nomineer de bloggers die volgens jou wat aandacht mogen verdienen !
  • Verzin zelf 11 vragen en stel deze nieuwe vragen aan de door jou genomineerde bloggers
  • Als je de link van je Liebster Award deelt op Sociale media, tag dan de blogger die jou heeft genomineerd en de bloggers die jij weer nomineert, zodat we je blog kunnen lezen !

 

WAT ZIJN JOUW ANTWOORDEN OP DEZE 11 VRAGEN ?

1. Waar en wanneer was jouw eerste buitenlandse reis ?

2. Wat is jouw favoriete continent en waarom ?

3. Hoe ziet jouw bucketlist top 5 eruit ?

4. Wat is jouw mooiste reisfoto en waarom ?

5. Wat is jouw favoriete souvenir en wat is het verhaal er achter ?

6. Hoelang blog je al en hoe is dat zo gekomen ?

7. Heb je wel eens iets héél spannends mee gemaakt tijdens een reis ?

8. Ben jij bang voor spinnen of ander kruipend spul ( insecten ) in het buitenland  ?

9. Wat voor type reiziger ben jij ?

10. In welk land in het buitenland zou jij wel willen wonen ? Of blijf je liever in Nederland ?

11. Wat doe je liever : 3 weken in een tent slapen in Zuidelijk Afrika ( die je ook steeds zelf moet opzetten ) of slaap je liever in een 3-sterrenhotel ?

SUCCES !

 

 

 

2 gedachtes aan “LIEBSTER AWARD ONTVANGEN

    1. Margreet Pruis Bericht auteur

      Dankje voor je reactie Vincent ! Ik zal jouw verhaal straks even gaan lezen ! Waarschijnlijk hebben de twee nominaties elkaar gekruist, ik zal dan een ander gaan uitkiezen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.