Reisverhaaltjes.nl

LIVINGSTON

LIVINGSTON GUATEMALA

Livingston ( in Guatemala ) is alléén bereikbaar per boot over de Rio Dulce ! Door de afgelegen ligging heeft het plaatsje een heel eigen levensstijl. De bewoners zijn afstammelingen van Afrikaanse slaven en spreken engels ! De donkere ( Garifuna ) bevolking houdt er vooral een Caribische levensstijl op na ; Bob Marley is overal aanwezig ! De tocht erheen voert door de diepe canyon v/d Rio Dulce, een rivier met hoge krijtrotsen en daarboven ondoordringbare jungle !

Pelikanen komen vanaf de oceaan over vliegen, terwijl vissers hun netten uitspannen….komische vogels, die pelikanen….het is een mooi gezicht, als je ze ziet duiken ! Ze vouwen hun vleugels in en duiken recht de zee in !

pelikanen

We stapten aan wal…de eerste halve km. waren allemaal souvenirshops…I like it ! We liepen eerst helemaal omhoog, door het dorpje…en weer naar beneden, naar het eindpunt, de Caribische Zee ! We konden op ons eigen houtje het dorpje rustig bekijken, zolang we maar niet in steegjes kwamen, waar niemand was….daar schijnt het voor een toerist wat gevaarlijker te zijn…wat dat dan ook maar in mag houden…

eindpunt livingston en de caribische zee

We zouden elkaar dan weer ontmoeten bij het restaurantje ‘ Happy Fish ‘ , voor een drankje en een optreden van een lokaal muziekgroepje…We zaten goed en wel en de reisleider zei dat dat optreden niet doorging, want de groep kregen ze niet bijelkaar….( zaten in de kroeg !! )

Een paar minuten later, kwamen er toch 3 man aan…..ze zagen eruit als Jamaicanen en speelden Caribische muziek !

lokaal muziekoptreden 3 man

Ze speelden 2 liedjes en het stelde niet veel voor…ze gingen met de ‘ pet ‘ rond…en eenmaal de buit binnen…. waren ze net zo snel weer weg, dan dat ze kwamen…..waarschijnlijk meteen de kroeg weer in ! Het derde liedje kregen we niet meer te horen !  Na dit fantastische optreden…. rekenden we onze drankjes af…dat duurde even want er was natuurlijk weer eens geen wisselgeld ! Vaak een probleem in het buitenland ….maar ach er zijn mindere plekken om even te wachten, toch ?

In een uurtje varen tegen de wind in met af en toe een plens water over je heen, waren we weer bij ons hotel.

grote brulkikker

Op het hotelterrein kwam ik deze ‘grote jongen’ nog tegen !

Het was een mooie boottocht, deze trip zat niet in het programma, maar had het niet willen missen…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.