Reisverhaaltjes.nl

LOKALE VISMARKT

bootjes op vismarkt m'bour senegal

Op slechts een half uurtje rijden vanaf Saly ( Senegal ), ligt Mbour. Hier kun je een lokale markt bezoeken waar oa. fruit, groente en kleding wordt verhandeld. De markt eindigt op het strand !

Op het strand is het een enorme puinhoop, maar daar tussen liggen honderden prachtige schelpen ! Ik pakte een plastic zakje v/d grond, die lagen er genoeg en begon automatisch de mooiste te verzamelen…heus wel wetend, dat ik die toch echt niet in Nederland mag invoeren…Onze lokale gids ‘PAPA’ zei dat ik er best wel een paar mee mocht nemen, naar Nederland, maar je mag ze niet KOPEN en dan meenemen. Ik vertrouwde dat verhaal niet zo, maar ik heb er toch stiekem een paar mee naar huis gesmokkeld !

puinhoop op strand

Op het strand is het een enorme drukte, honderden mensen en tientallen vissersbootjes die net waren gearriveerd met hun visvangst !

vissersbootjes

vissersbootje

Het strand is verdeeld in drie stukken… Op het eerste gedeelte wordt de vis verkocht ! Op het tweede stuk, wordt de vis schoongemaakt en op het laatste stuk wordt de vis in koelboxen gedaan en in vrachtwagens geladen !

vis

Heel erg leuk om daar even tussen te wandelen en te kijken wat voor vis er zoal wordt gevangen. Het is ook leuk om de lokale mensen te zien onderhandelen, een hele belevenis !

enorme drukte op de vismarkt

foto van de drukte op het strand

Ik zag nog een mooi standje met koraal, schelpen, vissen…maar helaas ( natuurlijk terecht ) mag je dit niet naar Nederland meenemen…maar ik vind het zó mooi !

kraampje met koraal, schelpen enz

zeesterren

opgeblazen vis

haaiebekken schilden van schildpadden

 

Heb jij wel eens een vismarkt in het buitenland bezocht ?

 

4 gedachtes aan “LOKALE VISMARKT

 1. francois peeters

  Ben reeds naar dezelfde markt geweest
  IK koop steeds schelpen van lokale vissers
  heel goedkoop en nooit problemen op de luchthavens daar of in belgie

  1. Margreet Pruis Bericht auteur

   Ik durf het nooit aan Francois. Als je in Nederland aangehouden wordt bij de douane, dan pakken ze het af en je maakt nog een kans op een boete! Ik zou het heel graag mee naar huis willen nemen. Het is zo mooi allemaal. Misschien zijn ze in Nederland strenger? Dank voor je reactie Francois!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.