Reisverhaaltjes.nl

MAGNOLIA’S

magnolia

Jaaa, ze bloeien weer; de Magnolia’s !!

Ik vind ze zó mooi ! Vooral de bomen, spectaculair zijn ze. Een boom heeft wel honderden bloemen en nu is het moment dat de knoppen uitkomen !

Als de Magnolia’s bloeien betekent dat ook dat het voorjaar is, want deze bloemen zijn een van de eerste bloemen die bloeien in het voorjaar !

magnolia wit

roze magnolia

Vind je ze niet prachtig ? Je hebt ze in struiken tot ongeveer drie meter en de bomen kunnen  wel tien meter hoog worden ! Veel mensen noemen de Magnolia ook wel een tulpenboom, omdat de bloemen veel weg hebben van een tulp. Maar de Nederlandse naam is eigenlijk ‘beverboom’. Wel behoort de Magnolia tot de tulpenboomfamilie !

De bloemen zijn er in verschillende kleuren : wit, paars, lila, roze en zelfs geel en rood. Je hebt de Magnolia bloem die lijkt op een tulp, maar ook deze met de kronkelige bloemblaadjes

magnolia stellata

De Magnolia stellata ( stermagnolia )

magnolia roze ster

Wij hebben beide soorten in onze tuin. We kunnen deze helaas niet meenemen naar ons nieuwe huis (tuin) We hebben er geen plaats voor. Zou je graag zo’n boom/struik in je tuin willen, kun je die gratis bij ons ophalen ! ( ook een camelia hebben we nog over ) De Magnolia is een echte aandachttrekker in je tuin !

In Sri Lanka zag ik de Afrikaanse tulpenboom. Dit is ook familie van ‘onze’ magnolia. Nooit eerder zag ik deze boom, maar ook super mooi !

afrikaanse tulpenboom in sri lanka

de bloemen van de afrikaanse tulpenboom

De bloemen zien er wel wat anders uit..

Vind jij Magnolia’s ook zo mooi ?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.