Reisverhaaltjes.nl

MIJN HOBBY´S

hobby handlettering

Ik heb zoveel leuke dingen te doen, moet echt mijn tijd verdelen. Ik ben altijd bezig!

Naast mijn werk overdag bij de Thuiszorg en mijn eigen bedrijfje Gezellig Samen Doen, het huishouden en met de hond wandelen, ben ik ´s avonds en in de weekenden meestal heel creatief bezig!

Op het moment ben ik eindelijk de foto´s van Mauritius aan het inplakken. Ik ben bijna klaar en dan kan ik de foto´s van Bali bestellen en daarmee aan de slag. Dan ben ik qua vakantiefoto´s weer helemaal bij!

vakantiefoto´s mauritius

Hier schrijf ik ook een reisverslag bij. Veel werk dus! Als ik hier mee bezig ben, krijg ik wel enorm veel zin om weer op reis te gaan…

vakantiefoto´s mauritius

vakantiefoto´s mauritius

vakantiefoto´s mauritius

vakantiefoto´s mauritius

Met de vakantiealbums ben ik meestal een week of drie bezig, maar ik maak ook albums apart van Rob en van mezelf met de leukste gebeurtenissen uit ons leven. Foto´s vanaf de geboorte tot aan heden. Hieraan besteed ik meer aandacht. Dit is mijn hobby SCRAPBOOKING. Meestal ben ik wel een half uur met één bladzijde bezig!

Foto India

scrapbook India

Ik ben bijna weer bij met de foto´s van Rob. Met mijn eigen album(s) loop ik ruim een jaar achter! Ik moet nog veel foto´s uitzoeken en bestellen.

scrapbook rob in Sri Lanka

scrapbook Sri Lanka

Mijn (nieuwe) hobby ´Handlettering´ gebruik ik bij het scrapbooken!

handlettering

handlettering

Het is nog een beetje oefenen,

handlettering

zoals je ziet…

scrapbook onze kat

scrapbook

Het is niet allemaal perfect, maar als je maar plezier hebt toch?

Naast al dat geplak, ben ik de laatste twee maanden druk aan het schrijven voor mijn schrijfcursus. Mijn vierde verhaal in de afgelopen periode heb ik bijna klaar. Ik doe wel twee weken over een verhaal (totaal 45 lessen.) Bijna twee jaar ben ik daar al mee bezig…Soms schreef ik in geen maanden wat. Tijdens onze verhuizing bijvoorbeeld. Maar ik heb goed nieuws: ik heb contact gehad met NHA, ik mag zes(!)  jaar over de cursus doen!! Zes jaar lang blijft mijn docent mijn huiswerk nakijken! Ik hoop toch dat ik het over een jaar of zo wel afgerond heb…

Tevreden ben ik met mijn cijfers tot nu toe: 8,  7½,  7½,  7½,  7½ , 7½ ,  8,  8,  8,  8,  7½,  8½,  8

Het is behoorlijk moeilijk (voor mij) om alles goed te omschrijven (personen, omgeving) en om een beetje op een humoristische manier te schrijven. Vandaar dat ik ook zo’n twee weken over een verhaal doe! Van al mijn hobby’s is schrijven mijn favoriet!

schrijfcursus

schrijfcursus

schrijfcursus

Mijn laatste verhaal bestond uit negen volgetypte A4’tjes! Dus dat doe je ook niet even in een paar dagen!

Daarnaast probeer ik zo’n drie keer per week een blog te schrijven hier op Reisverhaaltjes. Ik gebruik veel foto’s, zodat ik wat minder hoef te schrijven. Ik hoop dat ik in de toekomst hier meer verhalen te plaatsen. Betere verhalen, creatievere verhalen!

Naast dit alles is mijn tropische tuin natuurlijk één van mijn grootste hobby’s. Op dit blog veel erover te zien en te lezen. Met de tuin heb ik nu weinig werk. In het voorjaar heb ik veel bloemen gezaaid, verspeend en uitgezet en vaak water moeten geven tijdens de droge periode die we gehad hebben. Nu hebben we af en toe een bui en hoef ik er eigenlijk niks aan te doen. Gewoon maar lekker laten groeien!

de achtertuin

voortuin, tropisch

Ben ik het plakken en het schrijven even helemaal zat, ga ik lekker lezen. Buiten in het zonnetje! Op mijn verjaardag kreeg ik het nieuwste boek van Simone van der Vlucht. Ik las het in één adem uit! Nu ben ik bezig in het prachtige boek Solitaire, dat zich afspeelt in Namibië!

boeken die ik aan het lezen ben

Maar ik vind het ook heerlijk om op te bank te hangen en een serie op Netflix te bekijken. De laatste serie die ik zag was GYPSY, maar de mooiste serie blijft toch BREAKING BAD!!

Verder luister ik graag naar muziek op YOU TUBE of bekijk daar interessante documentaires! In de winter mag ik ook nog wel eens graag breien, haken of speel een spelletje schaak op mijn tablet!

Af en toe val ik in slaap op de bank… Hoe zou dat nou kunnen?

Wat zijn jouw hobby’s? Wat doe jij zoal in je vrije tijd?

6 gedachtes aan “MIJN HOBBY´S

 1. Ineke

  Je lijk ik wel. Fotos is bij mij een ramp. We hebben 10 jaar geleden gotos laten maken van ons 25 jarig huwlijks feest. Nog niet geplakt. Maar ik heb nu wel een beetje rust margreet. He die boom in de stenen ronde border is sat een bananenboom. Vindt hem zooooo leuk.

  1. Margreet Pruis Bericht auteur

   ☺☺het ‘probleem’ is dat ik ontzettend veel foto’s maak☺☺ Een paar jaar terug was ik alleen maar aan het scrapbooken, maar nu zijn er zoveel dingen bijgekomen Vandaar dat ik zo achterloop? 10 Jaar geleden?En nog niet ingeplakt? Straks krijg jij wel weer wat meer tijd, nu je gestopt bent met het kweken van planten. Nee, dat is geen banaan, maar een winterharde palm! Hij is idd prachtig he?

 2. Karine Van den Heuvel

  Hey Margreet, zoals beloofd via IG hier mijn reactie op je vraag van vandaag. Idem dito bij mij; ik denk aan een zomerfenomeen maar ik ben ook nog maar sinds november op IG dus kan niet vergelijken met andere zomers. Ik weet ook dat IG soms heel vreemd kan doen. Ik ken iemand uit Nederland die al herhaalde malen door IG geblokkeerd werd omdat ze zogezegd teveel zou liken. Afgelopen week zelfs twee dagen op rij. De eerste maal omdat ze als spammer wordt beschouwd met haar vele commentaar(?!) welke steeds vriendelijk is. Na enkele uren alles terug opgelost. De volgende dag weer van dat; nu als reden kreeg ze mee dat ze teveel likes geeft ?! Wat een stom beleid voeren ze toch bij IG !! Dan ken ik nog een ander Nederlands iemand die ziet dat ze volgers bij krijgt maar de teller gaat niet vooruit. Alhoewel dit wel eens verklaard kan worden door hetzelfde probleem dat wij hebben hé denk ik nu. Je weet toch niet hoeveel je er verliest want die zie je niet echt vertrekken hé denk ik nu …
  Maar nu het andere ‘probleem’ waar ik mee te kampen heb sinds enige weken op IG en waarover ik dacht eens rond te vragen bij andere vrouwelijke Instagrammers … Het valt mij dus sinds kort op dat veel mannen IG blijkbaar gebruiken en beschouwen als datingsite… Ik krijg de laatste tijd ontzettend veel privéchats van mannen (meestal middelbare leeftijd, gescheiden en buitenlanders want steeds in t Engels) die mij de hemel inprijzen in termen als ‘magical smile that captures a man heart from distance’ hahaha hoe komen ze erop …. en mij wel volgen maar nooit ook maar één foto liken. Het enige dat ze willen is chatten ! Maar euh, ik maak hen gewoonlijk snel duidelijk dat ik gelukkig gehuwd ben en IG gebruik om mijn (reis) foto’s te delen en niet op zoek ben naar andere avontuurtjes. Heb jij ook al dit fenomeen opgemerkt en/of er last van gehad ? Deze week had ik zelfs ene die mijn mailadres vroeg !! Jaaa hallo ik zal eens zo stom zijn …. Enfin ik laat Marc altijd ff mee lezen en dan hebben we er wel lol om. Hij weet wel dat ik niks te verbergen heb maar eigenlijk hoeft dit er voor mij niet bij te zijn. Kunnen die mannen niet in een andere vijver gaan vissen denk ik dan hahaha.
  Nog terug over het volgers-probleem : Weet je wat ik ook wel gek vind ? Mijn volgers gaan wel achteruit maar het aantal likes blijft bij mij zo wel zoals vroeger. Ik merk idd wel dat jou likes ook afnemen en dat zou ik idd ook wel erg vinden. Maar wat doe je eraan ? Niks vrees ik. Was dat dan andere jaren niet zo ? Bleef dat in de zomer dan zowat ongeveer stabiel ? Hopelijk normaliseert alles een beetje na de zomer…
  Veel groetjes en nog veel succes met je hobby’s, je tuin, je bedrijfje en alles waar je mee bezig bent !
  Karine

  1. Margreet Pruis Bericht auteur

   Dankjewel Karine! En ook bedankt dat je mijn vraag even beantwoordt hebt. Ik zou niet weten of het iets met de zomer te maken heeft. Dat zou natuurlijk kunnen, dat je minder likes voor een foto krijgt omdat veel mensen op vakantie zijn. Het is me vorig jaar niet opgevallen…Sinds ik een tijdje geleden een verboden foto heb geplaatst (!) gaat mijn aantal volgers drastisch omlaag en heb ik nauwelijks nog meer dan 100 likes per foto. Voorheen altijd rond de 200. Ik heb namelijk een tijdje geleden een foto geplaatst van een klein grappig jochie van een jaar of 6 uit Ethiopië. Hij was slechts gekleed in een lang kapot vies t-shirt, voor de rest bloot. Ikzelf kijk daar niet naar en het vielmij niet eens opdat er een heel klein stukje van zijn geslachtsdeel opstond Het was ook nauwelijks te zien en stond er niet bij stil. Helaas zijn er mensen die op zulke foto’s van kinderen kicken en Instagram heeft die foto verwijderd. Okee terecht denk ik dan. Geen probleem, ik zal voortaan daarop letten en niet weer zo’n foto plaatsen. Maar echt sinds die tijd gaat mijn volgers aantal drastisch omlaag en krijg ik nog maar weinig likes voor mijn foto’s terwijl het volgens mij toch mooie foto’s zijn…. Ik gebruik het programma UNFOLLOWERS, dus ik zie precies wie mij eraf gegooid heeft en die unfollow ik ook?? Soms zie ik wel tot 3 x toe dezelfde mensen die me gaan volgen en weer gaan onvolgen pfft. Nu check ik eerst, scroll even naar beneden of ik al veel foto’s van ze geliked heb, dan weet ik meteen dat wanneer ik ze ga volgen dat ze mij er meteen weer af gooien en volg ik ze dus niet.Een beetje flauw gedoe op Instagram. Het is toch de bedoeling dat je mensen gaat volgen om hun mooie foto’s. Op deze manier gaat je aardigheid er wel een beetje vanaf. Ook raar wat je schrijft over die andere Nederlandse die zelfs door Instagram geblokkeert zijn omdat je teveel schrijft en teveel liked? Heel raar! Over jouw ander probleempje: ja??? daar heb ik ook last van. Ik krijg veel persoonlijke berichtjes van mannen die willen kennismaken en chatten, afspreken enz. Eerlijk gezegd reageer ik daar niet op en open ze meestal niet eens?? anders kom je er niet meer van af??Zij gebruiken Instagram als datingsite?? Dus of het nou aan de zomer ligt, of door mijn verboden foto (dezelfde foto had ik trouwens al eens eerder geplaatst en die hebben ze niet verwijderd) of dat er veel vervelende mensen zijn die je volgen en je er meteen weer afgooien, ik weet het niet. Maar leuk vind ik het niet! Gelukkig zijn er ook heel veel leuke mensen over de hele wereld, die van mooie foto’s houden en lieve reacties plaatsen! Nog even en jullie gaan naar Namibië, ben zo benieuwd! Ik ben het boek Solitaire aan het lezen (plaats in Namibië)Fijne zondag nog en bedankt voor je reactie! Groetjesss

 3. Karine

  Oei ja verboden foto… Ik heb ook eens ene geplaatst van een naakt meisje dat met een tuinslang aan het ‘douchen’ was. Ik had die zodanig gedraaid en bijgesneden dat het toch nog mooi was en er niks te zien was. Was nodig want ik voelde de narigheid anders al op me afkomen. Geen reacties op gehad. Zeg, dat programma unfollowers hoe gaat dat in zijn werk want dat klinkt mij als muziek in de oren. Dat wil ik ook ???. Moet je dat downloaden en installeren of koop je dat of…. Wil je dat eens laten weten aub ? Maar idd hoor, de lol gaat er een beetje af. Ik moet zeggen dat ik tegenwoordig al net hetzelfde handel. Je wordt wel zo precies. Staat het mij enkele foto’s niet aan, hup en unfollow… Niet netjes ik weet het maar met mij houden ze ook geen rekening. Ik vind het echt wel erg voor je, net als die andere met haar blokkades. Ze zegt ook dat het net lijkt of het één maal met je gebeurt, je elke keer opnieuw wordt geviseerd. Dus ik hoop echt voor je dat het zichzelf oplost.
  Jaja Namibië komt snel dichterbij nu. Dinsdag nog 4 weken. Ik vraag mij wel af of ik foto’s van die Himbavrouwen zal durven posten. Die lopen allemaal topless maar zijn zo fotogeniek. Ik zie nog wel…
  Maar eerst morgen nog dat andere grote avontuur…het TV avontuur weet je nog ? Onze zoon en ik nemen toch deel aan een TV kwis ! …morgen opnamedag…SPANNEND !! Ik hoop maar dat we onze supporters, die vanuit ons dorp mee gaan supporteren, niet teleurstellen. Zul je duimen voor ons ??? en dan vanaf 10 september komt de kwis op de buis elke zondagavond 13 weken lang. Wanneer ‘onze’ aflevering uitgezonden wordt, komen we later nog te weten. Dit wordt vast weer een once-in-a-lifetime ervaring hè.
  Via IG probeer ik wel wat plaatjes te laten zien als ik er kans voor heb. En mocht je onze nationale zender Één bij jullie kunnen ontvangen, zal ik laten weten wanneer het gaat gebeuren. Als het je mocht interesseren ?
  Groetjes

  1. Margreet Pruis Bericht auteur

   O jaaa die kwis, wat spannend! Ik wens jullie ontzettend veel succes en plezier! En zeker wil ik dat graag op TV zien! Wij hebben wel Belgische zenders! Ben erg benieuwd!
   Foto’s van zulke stammen die half bloot lopen mogen wel hoor! Ik heb immers ook ontzettend veel Ethiopische stammen gefotografeerd en op Instagram geplaatst. Veel vrouwen met blote borsten, ja zo lopen zij er nu eenmaal bij. Maar blote kinderen dat is een ander verhaal! Kinderen lopen trouwens ook vaak bloot in Afrika he?
   Dat programma heet Unfollowers. Je kunt het opzoeken via google en gratis downloaden, zo klaar. Dan moet je een wachtwoord en gebruikersnaam aanmaken en dan kun je precies zien wie jou niet meer volgt Die kan jij er apart maar ook met 20 tegelijk afgooien?? ideaal!Succes! Nog 4 weekjes, heerlijk! Zijn zo om!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.