Reisverhaaltjes.nl

MOOIE GEZICHTEN DEEL 14

MEISJE UIT BALI

Het is alweer een tijdje geleden dat ik wat portretfoto’s heb laten zien. Op Mauritius en op Bali heb ik weinig van dit soort foto’s gemaakt, terwijl ik juist in India er zoveel maakte.

Vandaag laat ik je 7 mooie gezichten zien, gemaakt op Bali!

Het bovenstaand meisje vind ik zelf een pláátje! Wat een schattig meisje! Erg fotogeniek ook, vind je niet?

De volgende foto maakte ik tijdens een Balinese dansvoorstelling

vrouw, balinese danseres

De Balinese dans is een onderdeel van vele religieuze rituelen en vindt plaats tijdens tal van ceremonies en festivals. Elke beweging van de vingers, handen, hoofd, lichaam en voeten is belangrijk en vertelt het verhaal van de Balinese visie op het leven. Deze dansen worden ook veel voor de toeristen opgevoerd! Een andere betekenis van deze dansen is: het verjaagd de kwade geesten en de goden worden behaagd! Prachtig om zo’n voorstelling bij te wonen!

Indonesië is het grootste Islamitische land ter wereld, maar op Bali is men voornamelijk Hindoe. Toch komen er wel moslims voor op het eiland

moslima

Hoewel je op de volgende foto maar weinig gezicht ziet, vind ik deze foto wel erg mooi. Het is de oogopslag die het hem hier doet!

moslim met boerka

De volgende foto van deze oude en typisch Balinees geklede man, maakte ik bij een tempel. Hij vroeg uit welk land ik kwam en antwoordde: ‘Ah, belanda’! Ik moest hierom lachen want dit deed me weer aan vroeger denken toen ik Indonesië voor het eerst bezocht. Ik werd toen altijd en overal ‘belanda’ genoemd, het betekent : blanke, Nederlander, kaaskop etc

Balinese oude man

Omdat ik niet veel portretfoto’s op Bali heb gemaakt, laat ik je nog een zesde en een zevende foto zien. ( veel meer heb ik er ook niet )

De volgende foto is van een klein meisje die aan het klimmen was en zo mooi met haar hoofd boven een muurtje uitkwam. Toen ik haar op de foto wilde zetten liep ze van schrik bijna hard weg, maar toen ik het even lief aan haar vroeg, mocht ik haar alsnog even fotograferen! (Nou vlug dan)

meisje op bali

Tenslotte dit jongetje die me een beetje boos en verlegen aankeek…

jongetje uit Bali

Dit waren de mooie gezichten voor dit keer. In een volgende serie laat ik je mensen van Mauritius zien. Het viel niet mee om daar lokale mensen op te sporen en ook nog eens mooi op de foto te krijgen. Op Mauritius lopen zowel Europeanen, als Aziaten en Afrikanen. Bovendien was het daar moeilijk te onderscheidden wie nou toerist was of een lokaal iemand…

De meeste mensen op Mauritius hebben niet een bepaald soort uitgesproken gezicht!

Welke foto vind jij het mooist?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.