Reisverhaaltjes.nl

MOOIE GEZICHTEN DEEL 15

inwoner mauritius, man

Vandaag laat ik je vijf foto’s zien van inwoners van het eiland Mauritius!

Meer heb ik er ook niet gemaakt en het zijn alle vijf mannen. Ik vond het op Mauritius moeilijk om te bepalen wie een lokaal iemand was of toerist… Bovendien hebben de eilandbewoners  niet een bepaald specifiek gezicht, zoals je in veel andere landen wel ziet. De bevolking bestaat uit een mengelmoes van Chinezen, Europeanen, moslims, creolen en Indiërs. De Europeanen zijn het meest Frans, het zijn afstammelingen van de kolonisten uit de 18e eeuw!

Mauritius is maar een klein (tropisch) eiland. Het ligt op zo’n 900 km ten oosten van Madagaskar in de Indische oceaan. In 1½ uur rijd je van zuid naar noord. Toch wonen er ruim 1,3 miljoen mensen, waarvan de meesten in de steden wonen en daarmee is Mauritius een van de dichts bevolkt landen ter wereld! In de hoofdstad Port Louis wonen ruim 150.000 mensen. 36% is jonger dan 25 jaar!

Het is nogal een toeristisch eiland, ik zag veel toeristen uit alle hoeken van de wereld. Nederlanders zag ik er echter maar heel weinig. Na een week verblijf in Grand Baie in het noorden van het eiland, hadden we zelfs geen enkele Nederlander gezien! In de de laatste paar dagen van onze vakantie zagen we pas nog twee Nederlandse stelletjes!

Ik heb geprobeerd om toch een aantal specifieke gezichten van de eilandbewoners vast te leggen. Hier komen ze:

man Mauritius

man Mauritius

man Mauritius

man Mauritius

De foto’s zijn niet bijzonder scherp. Ze zijn gemaakt op een overdekte lokale markt in de hoofdstad Port Louis en daar was het nogal donker…

Dit keer vraag ik je niet welke foto je het mooist vindt van deze vijf, maar… In welk land vind jij over het algemeen de mooiste vrouwen en mannen wonen?

Ikzelf vind de mooiste vrouwen in Nederland en Amerika en de knapste mannen? Ik denk ook: Amerika en vroeger was ik nogal gecharmeerd van Israëliërs haha

Een beetje een moeilijke vraag, want knappe mensen heb je over de hele wereld, maar ik ben wel erg benieuwd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.