Reisverhaaltjes.nl

MOOIE GEZICHTEN DEEL 3

pelgrim ethiopie

Vandaag deel 3 mooie gezichten !

Vind jij het ook moeilijk om mensen in het buitenland te schatten op hun leeftijd ? In Nederland kun je ongeveer wel schatten hoe oud iemand is, maar in het buitenland zit je er vaak flink naast.

Neem nu bovenstaande man. Moeilijk om zijn leeftijd te schatten toch ? Vaak weet men het zelf ook niet eens, serieus !

Deze man, een pelgrim nam deel aan het Timkatfestival in Lalibela  ( Noord-Ethiopië ) Dit festival wordt elk jaar in januari gevierd. Tijdens dit feest wordt de doop van Jezus Christus door Johannes de Doper herdacht en gevierd. Er lopen dan duizenden feestende en dansende mensen op straat ! Heel bijzonder om dit mee te maken !

Deze vrouw fotografeerde ik in Sri lanka. Het is een arme Tamil vrouw en ook zij is moeilijk op leeftijd te schatten. Is ze de tachtig al gepasseerd ? Maar voor het zelfde is ze begin 70..

tamil vrouw

Veel Tamils worden onderdrukt in Sri Lanka. Ze zijn arm, hebben geen werk of werken in de theeplantages voor een paar centen…

De volgende foto maakte ik bij de Ari stam in Zuid-Ethiopië. Ik fotografeerde deze kinderen van slechts een centimeter of 30 zonder daarbij door de lens te kijken. Ik maakte er een stuk of tien en de kinderen lagen keer op keer in een deuk van het lachen als ze hun zelf terug zagen op de camera !

3 kinderen van dichtbij gefotografeerd. Ethiopie

Aan het gebit te zien, zijn ze een jaar of zes !! Het is altijd een leuk gezicht bij kinderen, als hun tandjes gaan wisselen !

In Senegal bezochten we een school. In dit land spreekt men naast heel veel dialecten, ook Frans ! Dit vind ik zelf een van mijn mooiste foto’s !

meisje in de klas in senegal

De manier waarop ze kijkt, de pen vasthoudt ( linkshandig ), haar nagellak en de prachtige gekleurde kleding !

De laatste foto maakte ik in Rabat van een straatmuzikant in Marokko !

straatmuzikant marokko

Ik vind zijn hoed (fez ) mooi, met die schelpjes en hij heeft een vriendelijke uitstraling !

Dit waren mijn vijf foto’s in dit derde deel. Welke foto vind jij het mooist ?

Bekijk ook MOOIE GEZICHTEN DEEL 1 en MOOIE GEZICHTEN DEEL 2

2 gedachtes aan “MOOIE GEZICHTEN DEEL 3

    1. Margreet Pruis Bericht auteur

      Ja leuk he ? Ik heb ook vreselijk gelachen met en om die kinderen ! Afrikaanse kinderen zijn vaak helemaal niet verlegen en komen altijd nieuwsgierig naar je toe ! Ik heb jouw verhaaltje net ook gelezen, weer ontzettend leuk geschreven ! Het reageren wil helaas niet, alleen op FB. Maar ik lees ze altijd met veel plezier !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.