Reisverhaaltjes.nl

MOOIE NATUUR

kinderen in Gambia

Toen we de compound achter ons lieten, reden we wat rond en genoten van de schitterende natuur om ons heen. Af en toe vroeg ik Buba of hij even wilde stoppen zodat we mooie foto’s konden maken. Ik hou heel erg van die solitaire bomen!

boom in Gambia

Naast baobab bomen en de kapokboom, zie je ook veel Mango bomen in Gambia! (foto hieronder)

Mango boom in Gambia

dode boom, Gambia

Soms stak een koe de weg over,

loslopende koe, Gambia

en soms kwamen we een enkeling tegen!

vrouw, Gambia

We zagen steeds meer BAOBAB BOMEN Prachtig deze bomen, ze zijn zo fotogeniek!

baobab bomen, Gambia

baobab boom, Gambia

dode boom, Gambia

Opeens zagen we een groepje kinderen op ons afkomen. Waar die nou ineens vandaan kwamen? Uiteraard kregen ze allemaal een lolly!

jongen in Gambia

kinderen in Gambia

jongen in Gambia

kinderen in Gambia

Stoere jongens, die graag even op de foto wilden! Toen we weer verder reden riepen ze: I love you , I love you haha en sommigen wilden me een kus geven… Nou ja zeg, bijdehante snuiters!

Toen ik tegen Buba zei dat ik gek op baobab bomen was, zei hij dat we naar Baobab Island konden gaan. Ik had geen idee waar hij het over had. Maar meer van deze oude bijzondere bomen wilde ik wel zien.

Buba wist alleen de weg niet meer precies. Hij was er 8 jaar niet meer geweest. We reden wat rond over smalle zandpaadjes en zelfs door het hoge gras. Door dat gras kon hij zich niet goed oriënteren, zei hij.

Onderweg passeerden we een zandafgraving. Ik zag een aantal mannen met een ontbloot bovenlijf met een schep in hun handen. Ze onderbraken hun zware werk en keken ons nieuwsgierig aan. Buba vroeg hen de weg. Oh jaaa, ze waren allemaal even behulpzaam, maar ik kreeg de indruk dat ze allemaal een andere weg aanwezen. Buba werd er ook niet veel wijzer van. Ik gaf als dank de mannen een lolly, die ze met een ‘big smile’ aanpakten!

Opnieuw reden we een tijdje keer op keer verkeerd. Buba moest af en toe halsbrekende toeren uithalen om zijn auto te keren. Soms reden we dwars door iemand zijn akkertje en over gewassen heen. De auto viel van ellende bijna uitelkaar. Tenminste zo leek het. Net alsof we wat onderdelen onderweg verloren. Alles kraakte, rammelde en piepte. Stel je voor dat we hier autopech kregen. Hoe kwamen we hier dan ooit weer weg?

Uiteindelijk zaten we op de juiste weg. Via een slingerpad kwamen we aan bij een rivier. Een uitloper van de Gambia rivier. Voor ons zagen we een klein eilandje midden tussen de moerassen. Op het eilandje staan 35 baobab bomen zei Buba. Leuk! Maar hoe kwamen we de rivier over? Er was in geen velden of wegen iemand te zien…

In mijn volgende reisverhaal vertel ik meer over dit bijzonder mooie eilandje!

4 gedachtes aan “MOOIE NATUUR

 1. ilse

  Hahaha, wat grappig. Ik ben benieuwd naar het vervolg! Je bent toch niet gaan zwemmen hè ?
  😉
  Mooi inderdaad die solitaire bomen! Met een vriendin bezocht ik laatst een abdij in Echt (Limburg)
  De gids vertelde me dat als je in Limburg 1 grote boom zag staan in een weiland wat verder kaal was dat naar alle waarschijnlijkheid onder die boom een beest begraven ligt. Zo deden ze dat vroeger zei hij, dan lag er een koe dood in de wei en begroeven die ter plekke. Om de plek van het zieke beest te markeren plantten ze dus die boom.

  Wat maak je toch mooie spontane foto’s!

  1. Margreet Pruis Bericht auteur

   Dankjewel Ilse! ?? nee we zijn niet zwemmend aan de overkant gekomen, alhoewel bijna wel…
   Dat wist ik niet, dat ze bij die bomen dode dieren begroeven, ik dacht altijd een pot geld of goud? Zullen ze ook wel gedaan hebben! Ik heb een aantal jaren geleden een tijdje met een metaal detector gelopen, heel spannend om te doen. Maar weinig kostbaars gevonden, geen potten met goud of oude munten, wel veel klipjes van blikjes drinken hihi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.