Reisverhaaltjes.nl

NAAR BALI

bali rijstvelden

De koffers zijn bijna ingepakt. Morgenochtend nog werken en dan vertrekken we vrijdagochtend naar Bali! Wat heerlijk, opnieuw naar de warmte. Ik voel me een geluksvogel! Ik vind het zooo vreselijk koud op het moment, ben daarom zo blij dat we Nederland even ( 12 dagen ) gaan verlaten!

Het Indonesische eiland Bali. Bijna alle reisliefhebbers zijn er wel geweest en iedereen is gek op dit eiland volgens mij. Magische tempels, paradijselijke stranden en de overbekende smaragdgroene rijstvelden, wie kent Bali niet!

De afgelopen weken heb ik van andere reisbloggers bijv. Reisfreaks ( https://www.reisfreaks.com/reistips/bali-bezienswaardigheden hier vind je alle bezienswaardigheden op een rijtje) ontzettend veel tips gekregen en ik zie door de bomen het bos niet meer, want er is zoveel te zien! Hoewel het eiland niet groot is, kunnen we nooit alles in 8 dagen bekijken natuurlijk. Van die 12 dagen gaan er helaas wel bijna 4 af door het reizen!

Nou ben ik al eens eerder op Bali geweest, maar dat is zo lang geleden. Bijna 35 jaar zelfs! Maar ik kan me nog heel goed de prachtige rijstvelden herinneren. Ik zie me nog staan, uitzicht over een dal met sawahs en palmbomen. Het leek alsof ik in een sprookje terecht was gekomen, zó mooi!

Vele tempels bezocht ik toen en natuurlijk het bekende Tanah Lot. Ook de apentuin kan ik me nog goed herinneren. Ik kocht bij de ingang pinda´s en voordat ik het wist had ik al een aap op mijn schouder die het zakje uit mijn handen pikte!

ik met een aap op mijn schouder op bali

Ik lees dat ze er nu een prachtig park van hebben gemaakt met mooie tempels. Dat was toen nog niet zo, dus ik denk wel dat we deze apentuin gaan bezoeken!

Verder verhuurt ons resort ( in Sanur) fietsen, dus we gaan zeker fietsen! Verder heb ik alle tips opgeschreven en kiezen we ter plekke wel wat we willen/kunnen zien.

Het is rond de 30 graden op Bali en regentijd…Ehhh regen? Ja, het kan behoorlijk regenen op Bali, echte tropische stortregens. Ik hoop niet elke dag en als ik het zo lees duren de buien meestal een uurtje. De natuur schijnt in deze tijd daardoor wel op zijn mooist te zijn! En er zijn minder toeristen!

We vertrekken vrijdagochtend vroeg met eigen auto naar Schiphol. Rond half 1 gaan we vliegen, met Cathay Pacific, de luchtvaartmaatschappij van Hong Kong. We hebben dan ook een tussenlanding/overstap in Hong Kong. Ik kon kiezen uit KLM, Emirates en Cathay Pacific. Ik koos voor deze laatste omdat het me wel leuk lijkt om misschien Hong Kong vanuit de lucht te zien en op het vliegveld ben ik nooit eerder geweest!

De vlucht is vreselijk lang…Ik zie er wel tegenop. 15½ Uur vliegen exclusief overstap!

Op Mauritius was ik een spannend boek aan het lezen en die ga ik nu lekker verder lezen

boek, ik ben pelgrim

Een heel dik boek, bijna 800 blz en superspannend! Ken jij dit boek?

Verder is er altijd een ruim aanbod van films aan boord en ik hoop dat ik lekker lang slaap tijdens de vlucht!

Ik heb wat leuke kleurtjes longsleeves en jurkjes gekocht

longsleeves

en zo nog even mijn nagels in bijpassend kleurtje lakken

kleurtjes nagellak blauw

en vanavond komt de kapster die me hopelijk minstens 10 jaar jonger knipt hihi. Ik krijg in ieder geval wat blonde lokjes in mijn haar!

Reisverhaaltjes schrijf ik pas als ik weer terugkom. Ik hoop dat we weer schitterende foto’s gaan maken en gezond weer thuiskomen met vele verhalen!

Ben jij al eens op Bali geweest? Wat vond jij van dit eiland en wat moeten we absoluut niet missen? Alle tips zijn nog welkom!

 

 

2 gedachtes aan “NAAR BALI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.