Reisverhaaltjes.nl

NAAR DE FINALEEEE

HUP HOLLAND

YIHAAA, Nederland staat in de finale!!!

Wat geniet ik ontzettend van het EK damesvoetbal! Jullie toch ook? Je wilt toch niet zeggen dat je niet kijkt??

Boven mijn verwachtingen zag ik hun eerste wedstrijd tegen Noorwegen spelen. Wat zijn ‘onze’  dames goeeed!! Wat heerlijk voetbal om naar te kijken! Wat een inzet en wat spelen ze in een hoog tempo! Vanaf de eerste sekonde tot en met de laatste wordt er geknokt. Daar mogen de heren echt wel een voorbeeld aannemen. De laatste jaren erger ik me mateloos aan het Nederlands herenelftal. Het mannenvoetbal mag dan van hoger niveau zijn, maar ik kijk op het moment liever naar het dameselftal. Heren piepen en zeuren. Er wordt wat afgezeurd op de scheidsrechter en in ‘schwalbes’ maken zijn ze ook zeer goed. Er staat voor miljoenen op het veld en steeds zit ik naar saaie wedstrijden te kijken. Gehobbel achter de bal op eigen speelveld en maar ‘balletje terug tikken’. Bah, er zit totaal geen actie meer in! Nee, dan de dames…Geen gezeur en geen gepiep, ze zijn sportief en spelen prachtig voetbal! Ik zie schitterende passes op maat, een-tweetjes, ballen worden goed aangenomen, er wordt goed ‘gestoord’, er wordt over de flanken gespeeld, ze zijn snel. Heerlijk om naar te kijken!

Na 120 minuten saai voetbal tussen Denemarken en Oostenrijk, dat Denemarken uiteindelijk door middel van strafschoppen won, zat ik klaar voor de grote wedstrijd. Onze Leeuwinnen tegen het lastige team van Engeland. Eigenlijk had dit de finale moeten zijn. Ik vond de Engelsen de beste tegenstander van Nederland van het toernooi.

Toen Vivianne Miedema na een schitterende voorzet de 1-0 inkopte gingen Rob en ik uit ons dak. Terror, ons hondje, vloog meteen naar buiten en zagen we niet meer terug. Terror houdt niet van voetbal…

Ik genoot van de wedstrijd. We genoten van de wedstrijd en van de heerlijke sfeer in het stadium!Oké, ‘we’ hebben een beetje mazzel gehad toen er tot twee keer toe een bal van de lijn weg werd gewerkt. Maar de Nederlandse dames wonnen terecht en verdiend de wedstrijd met 3-0!

Zondag aanstaande speelt Nederland de finale tegen Denemarken. Eerder wonnen ze al met 1-0 van de Deense dames. Dat wil niet zeggen dat ze een ‘makkie’ gaan krijgen, want de wedstrijd moet nog wel gespeeld worden. Iedere wedstrijd staat op zichzelf, de bal is tenslotte rond. Maar ik verwacht dat onze Hollandse meiden dit gaan winnen! Ze zijn de beste ploeg van het toernooi!

Wist jij dat er in de ploeg drie Friese speelsters zitten? Loes Geurts, Sisca Folkertsma en Sherida Spitze. De laatste komt zelfs uit Sneek!

De foto is gemaakt tijdens het WK Heren voetbal 2010! (toen het nog leuk was.)

Geniet jij ook zo van ‘onze’ dames?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.