Reisverhaaltjes.nl

NAAR INDIA

ONZE ROUTE IN INDIA

Eindelijk is het zover ! Onze reis gaat (bijna) beginnen !! Morgenvroeg worden we om 7.15 uur door een taxi naar Station Sneek Noord gebracht ! Daar stappen we in de trein naar Leeuwarden en vervolgens pakken we de Intercity die ons rechtstreeks naar Schiphol gaat brengen. Dan is het inmiddels half 11 !

Het vliegtuig vertrekt om 14.20 uur ! Dus tijd genoeg lijkt me, want we hebben al ingecheckt ! Maar we vermaken ons prima op Schiphol !

Heen is 7.45 uur vliegen en terug 8.50 uur ( tegen de wind in zeker )

De route van onze reis, kun je zien op de kaart. Morgennacht komen we aan in de hoofdstad Delhi. Het is daar 3,5 uur later !

Ik heb net even opgezocht, hoe warm het er is. 38 Graden ! Heet dus. Toch kan ik beter tegen de warmte in het buitenland dan hier in Nederland…

India, een compleet andere wereld…. Nergens anders beleef je zo’n cultuurshock; tenminste dat zegt men. Het is maar liefst bijna 80 (!) groter dan Nederland en het telt 1,21 miljard mensen !!

Het is dan ook logisch dat wij maar een klein gedeelte van India gaan bekijken, namelijk de deelstaat Rajasthan in Noordwest India !

We beginnen onze reis dus in de enorme stad Delhi. De cultuur van deze stad schijnt betoverend te zijn : een overweldigende mengelmoes van geuren, kleuren en geluiden. We gaan er in ieder geval een ritje per rikshaw maken door de smalle straatjes van de bazaar. Dit geeft een goed beeld van het drukke dagelijkse leven in deze stad !

We zullen totaal een kleine 2000 km gaan afleggen, een mooie combinatie van cultuur en natuur. En ik hoop zo dat we wilde tijgers gaan spotten in het Ranthambore Nationaal Park !

Ik verdiep me nooit zo in wat we allemaal gaan doen en zullen gaan bekijken. Ik laat me lekker verrassen ! Natuurlijk ga ik een (reis)dagboek bijhouden en veel, heel veel foto’s maken !

Ik ga zo de laatste spullen in de koffer doen en dan snel dicht, want ik stop er steeds meer in. Ik moet natuurlijk wel (veel) ruimte overhouden voor souvenirs. Ik ben in staat om al mijn kleding daar weg te geven. Ik koop namelijk graag leuke spulletjes in het buitenland en dan moeten ze natuurlijk wel in de koffer passen !

Eind september hopen we in goede gezondheid weer thuis te komen ! Veel mensen worden namelijk ziek in India, uuhhh nou ik hoop het niet !

Ik zal de komende twee weken geen blogs plaatsen, maar daarna zal ik jullie alles over deze reis gaan vertellen !

Hoop ik, tot dan !

Ben jij al eens in India geweest ? Wat vond je ervan ?

 

2 gedachtes aan “NAAR INDIA

  1. Gea en Danny

    Wat n gave reis Margreet en Rob!!! We wensen jullie n fantastische reis toe! Ik kan niet wachten op jullie verhalen en foto’s!!! ? van ons!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.