Reisverhaaltjes.nl

NAAR SRI LANKA

boeddhabeelden sri lanka

Nog een paar weekjes en dan gaan we naar Sri Lanka ! Dit land staat al járen op mijn wishlist ! We moeten nog even een visum regelen en wat dollars bestellen. ( De voorbereiding is al een deel v/d fun ! ) Ook moet ik bepalen wat ik allemaal mee ga nemen…de ene keer neem ik teveel kleding mee en tijdens onze laatste reis had ik juist te weinig mee ! Nu dus een tussenweg zien te vinden….

De meeste mensen kennen Sri Lanka van de burgeroorlog die woedde tussen de Tamils en de Singalezen, in de jaren tachtig tot 2009. Maar ook, weet iedereen wel dat dit land getroffen is door de Tsunami van 2004. De tsunami kostte aan ruim 35.000 mensen het leven, alleen al in dit land. Hierdoor werd er een harde klap uitgedeeld aan het toerisme, dat net weer op gang kwam !

WAAR LIGT SRI LANKA ?

kaart sri lanka

Sri Lanka is het vroegere Ceylon ! Het land is ongeveer zo groot als Nederland en België samen. Er wonen ongeveer 20 miljoen mensen. Wist je dat Sri Lanka ooit een Nederlandse kolonie is geweest ?

 

WAAROM NAAR SRI LANKA ?

Een rondreis door Sri Lanka staat garant voor afwisseling, dát is zeker ! Het is voor mij alweer heel lang geleden dat ik voor het laatst in Azië was…precies 20 jaar geleden, bedenk ik me nu. Toen was ik in het prachtige Vietnam ! Verder bezocht ik nog: Thailand, Singapore en Indonesië, maar dat is allemaal nòg langer geleden… Als ik aan Sri Lanka denk, dan zie ik… Tempels, Boeddhabeelden, prachtige natuur en paradijselijke stranden voor me…

 

WAT GAAN WE DOEN IN SRI LANKA ?

We gaan een (groeps)rondreis maken en we starten de reis in de hoofdstad Colombo. We gaan oa. naar Sigiriya, om de beroemde Leeuwenrots te beklimmen ( tenminste dat wil ik wèl proberen, ik met mijn hoogtevrees…), uiteraard veel tempels bezichtigen, we gaan naar het wereldberoemde olifantenweeshuis in Pinnawela en we zullen een treinreis gaan maken, maar natuurlijk nog véél meer ! De laatste 3 dagen verblijven we in een hotel aan het strand in Hikkaduwa ! Onze snorkels gaan mee, wat er schijnt een prachtige onderwaterwereld te zijn ! We hebben nu ook een onderwatercamera gekocht, ik hoop dat dit mooie plaatjes zal opleveren !

Heeft iemand nog tips voor mij ?

Spreekt jou Sri Lanka aan ? Of ben je hier al eens geweest ?

2 gedachtes aan “NAAR SRI LANKA

  1. Rosa

    Hi Margreet. Leuk dat je schrijft over groepsrondreizen, dat ben ik niet eerder tegengekomen. In september wil ik graag een reis maken naar misschien wel Sri Lanka. Met welke organisatie ben je geweest, en wat vond je de voor- en nadelen daarvan?

    1. Margreet Pruis Bericht auteur

      Hallo Rosa ! Sri Lanka is een goede keuze, een prachtig land ! Wij waren 17 dagen met Kras. Het was een prachtige reis, we hebben ontzettend veel gezien en gedaan !De reis was goed verzorgd ! Wij reizen meestal met of Kras of met Djoser. Kras reizen zijn stukken goedkoper en ietsjes luxer dan reizen met Djoser. Ik vind het verschil qua mensen ook best wel groot. Bij Djoser heb je meer mensen die ontzettend veel al van de wereld hebben gezien en de gemiddelde leeftijd is rond de 60. Het zijn best dure reizen en jonge mensen ( twintigers ) kunnen deze reizen vaak niet betalen of ze gaan liever backpacken. Bij Kras zie je zowel jong en oud doorelkaar heen en heb je soms mensen die nooit eerder zo’n verre reis hebben gemaakt. Beide organisaties waren voor de rest perfect geregeld. Ons enige nadeel vonden we dat we met Kras naar Sri Lanka 3x per dag met de groep samen moesten eten aan een lange tafel ! Bij Djoser heb je meer vrijheid en beslis je meestal zelf met wie of waar je uit eten gaat ! Djoser is iets avontuurlijker en primitiever, maar daar betaal je dan ook een stuk meer voor !Ik hoop dat je hiermee een duidelijk antwoord op je vraag hebt ! Succes en al vast veel plezier in Sri lanka ! Heb je nog meer vragen dan hoor ik het wel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.