Reisverhaaltjes.nl

NEGATIEF REISADVIES

woestijn rotsen in tunesie

Prachtige stranden, woestijnen, groene oases en buitenaards ogende landschappen…

Ik heb het over Tunesië !

Iedereen kan zich nog wel herinneren dat op 26 juni 2015 in de Tunesische badplaats Sousse een aanslag werd gepleegd. De daders openden bij een strandhotel met Kalasjnikovs het vuur op vakantiegangers. Daarbij kwamen 39 mensen om.

In maart kwamen in Tunis ook al 20 toeristen om bij een aanslag en op 11 juli werd er nog een nieuwe aanslag op toeristen verijdeld…

Tot op heden wordt er niet of nauwelijks naar Tunesië gereisd ( vanuit Nederland )….en heeft dit land een negatief reisadvies

en ik wilde daar nou juist zo graag naar toe…

Tunesië is een land in Noord-Afrika, slechts drie uurtjes vliegen…maar je bent in een compleet andere wereld ! Bijna 30 jaar geleden  ( in 1986 ) bezocht ik dit land, maar veel meer dan de prachtige stranden van Sousse en het gezellige havenplaatsje Port el Kantaoui heb ik toen niet gezien.

Vlak voor de aanslag op 26 juni verdiepte ik me, in  ‘rondreizen in Tunesië’ en behalve erg goedkoop en dichtbij heeft dit land heel veel te bieden :

Wanneer je geïnteresseerd bent in het authentieke van Tunesië, kun je de berberdorpen bezoeken. De berbers zijn de oorspronkelijke bewoners van Noord-Afrika. Hun dorpen bestaan uit grotwoningen ! Heel bijzonder !

In Tunesië zie je rotsachtige vlakten, zoutmeren en veel groene oases…zoals bijvoorbeeld Gabes, een oasestad met 300.000 palmen !

De zandduinen in de Sahara waar je een kamelentocht kunt maken of naar Tunis, waar de bekende opgravingen met de resten van Karthago zich bevinden !

De sfeervolle medina’s met de moskeeën en de souks ( markten ) of wat dacht je van Sidi bou Saïd, een pittoresk dorpje met witte huizen met blauwe deuren en kozijnen !

broden op een marktje in tunesie

En wist je dat er vier Star Wars films gedeeltelijk zijn opgenomen in Tunesië ?

Kortom ik zou nog heel graag eens een rondreis willen maken in Tunesië…maar of dat, op dit moment nou zo verstandig is ?

Op dit moment van schrijven zijn er veel toeristen in Tunesië ….maar dan heb ik het over andere Europeanen …en zij vinden het negatief reisadvies van Nederland zwaar overdreven…

Spreekt jou Tunesië aan ? Zou jij naar Tunesië durven te gaan ?  want….

Terreur is pas effectief als wij ons laten terroriseren zoals Franklin Roosevelt ooit zei : ‘ the only thing to fear is fear itself ‘ !

…wat vind jij ? Trek jij je iets van een negatief reisadvies aan ? Zèlf denk ik,  dat ik onze rondreis nog maar even uitstel….

 

2 gedachtes aan “NEGATIEF REISADVIES

 1. Net

  Tunesie is een prachtig vakantie land, ik woon er al wat jaartjes.

  Een negatief reisadvies betekent ook dat je reisverzekering, geen dekking geeft als er een ongelukje in het dagelijkse leven gebeurd en je naar een dokter moet of hopelijk niet, naar een ziekenhuis. Alle kosten komen dan voor je eigen rekening.

  En een negatief reisadvies is er niet voor niks!
  Omdat ik hier woon, volg ik de nationale en lokale nieuwsberichten. In de afgelopen 2 weken alleen al zijn er 2 of 3 aanslagen voorkomen in de meer toeristische plaatsen.
  In een niet toeristisch gebied, komen regelmatig nog steeds militairen om.
  Tunesie doet er alles aan om het land en de mensen te beschermen, maar makkelijk is het niet.

  Persoonlijk willen mijn man en ik geen vrienden en familie nu over laten komen, wij willen de verantwoordelijkheid niet.

  En er zijn niet veel toeristen hoor! Het is uitgestorven in de toeristen plaatsen. Hotels sluiten. De zomer is nog redelijk egweest omdat Algerije ons massaal gesteund heeft, maar die zijn allemaal al weer een paar weekjes terug naar hun eigen land.

  Dus wacht nog maar even om die mooie reis te gaan maken en geniet van de voorpret van het samenstellen van je reis 🙂

  1. Margreet Pruis Bericht auteur

   Dankjewel voor je toelichting ! Daar had ik nog niet eens bij stil gestaan, dat je dan niet gedekt bent qua verzekeringen ! Dat er nog meer aanslagen zijn voorkomen dat horen wij hier niet in Nederland…het is dan idd. ook niet verstandig om naar Tunesië af te reizen…Ik hoop dan ook dat het snel weer veilig gaat worden, want ik zou heel graag wat meer van het land willen zien !! Heel erg bedankt voor je reactie !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.