Reisverhaaltjes.nl

NEMESIA

NEMESIA CHEIRANTHUS

Mijn favoriete 1-jarig bloemetje is de Nemesia Cheiranthus, afkomstig uit Zuid-Afrika ! Wat een apart, prachtig en exotisch bloemetje ! Het lijkt net op een Mexicaans maskertje. Door de ongelooflijke massa bloemetjes, gaat het plantje overhangen, dus ideaal voor in een pot of hanging basket. De stengeltjes worden ongeveer 20 tot 30 cm lang en hij bloeit de hele zomer, mits je de dode bloemetjes met het steeltje afknipt ! Dit zaad kan je via internet bij zaadhandels bestellen, ik heb het nog nooit in een tuincentra gezien, wel andere nemesia soorten. Het is heel erg fijn zaad, dus zaai het niet te diep, een paar mm, de kiemtijd bedraagt 1 tot 2 weken ! Met dit bloemetje heb je echt iets aparts in je tuin !

Er zijn meerdere soorten Nemesia, maar die zien er heel anders uit, maar ook erg mooi ! Zo heb je de Nemesia versicolor. Deze worden ongeveer 20 cm hoog, staat prachtig in een pot, maar je kan ze ook gewoon in de tuin zetten. Ze zijn tweekleurig !

Tenslotte heb je nog de Nemesia strumosa compacta. Ze zijn in diverse zachte pastelkleurtjes ! Al deze nemesia soorten staan het liefst in de zon !

2 gedachtes aan “NEMESIA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.