Reisverhaaltjes.nl

NIEUWE EXOTEN

onze tuin gedeelte

”Zullen we even naar het tuincentrum ?” zei Rob toen hij maandagmiddag uit zijn werk kwam.

Nou, hij had het nog niet gezegd of ik stond al in de startblokken !

We hadden nog wat plantjes nodig voor in de nieuwe bloembakken. Ik wilde graag naar het tuincentrum in Witmarsum. Hij komt daar vaak voor zijn werk en had me al een paar keer verteld dat dit een prachtig tuincentrum is.

We reden binnendoor via Bolsward naar Witmarsum. Ongeveer 20 minuten rijden. Een mooie route om eens per fiets af te leggen !

” Wil je eerst even wat rondkijken ?” zei Rob. Van die vraag had hij waarschijnlijk meteen al spijt ..

Een tuincentrum is voor mij zoiets als een kind in een speelgoedwinkel ! Wauh wauh, wat een mooi tuincentrum !

Ik zag van alles, die wil ik, die wil ik…Maar we kwamen er voor de hanggeraniums. Ik hou meer van aparter spul, maar Rob heeft natuurlijk ook nog iets in te brengen. Geraniums bloeien lekker lang, daar heb je de hele zomer plezier van !

Rob wilde rode en ik liever de dubbel gekleurde. Dus van beide wat uitgezocht en nog wat hanglobelia’s erbij. De winkelwagen was snel vol ( waarom, maken ze die niet wat groter ? )

Ik zocht nog wat andere plantjes uit voor in de hanging baskets en toen waren we klaar wat betreft het eenjarig spul.

Daarna raakte ik Rob kwijt…

Ik sprintte naar de vaste tuinplanten buiten en dacht dat Rob me volgde. Ik zocht vier vaste planten voor een tientje uit. Twee hosta’s, een monnikskap en een crocosmia. Die komen in de voortuin. De planten waren al behoorlijk groot, dus ik had mijn handen meteen vol. Waar bleef Rob nou met die kar ?

Ik zocht een tijd naar vuurpijl, maar kon deze niet zo snel vinden tussen de honderden planten. Af en toe keek ik alle kanten op, of Rob er al aan kwam, want die planten in mijn handen wilde ik kwijt. Ik besloot daarom hem eerst op te zoeken. Onderweg zag ik de plant die ik zo graag wilde. De vuurpijl, een gele ! Ik heb al twee oranje/gele exemplaren in de achtertuin staan. Prachtige bloemen, echt een exotische uitstraling geven deze ! Ik vroeg een medewerker van het tuincentrum hoe duur deze was. € 8,95 ! Huh, dat is niet duur ! Verdorie, waar is Rob nou ?

Ik liep naar de afdeling kamerplanten en hier keek ik helemaal mijn ogen uit ! Wauh, wauh, wat een prachtige grote planten allemaal ! Allemaal apart spul ! Ik zag prachtige Alocasia’s en andere prachtige exoten. Ik zag van alles, behalve Rob. Die staat vast al bij de kassa dacht ik…

Maar de kassa kon ik niet vinden. Het is er werkelijk erg groot !

Toen ik de kassa uiteindelijk vond, kon ik daar mijn planten eindelijk kwijt. Op de terugweg door de kassen, zag ik Rob eindelijk.

” Waar was je nou ?”

”Ja, ik zag jou ook niet meer !”

” Je hebt al afgerekend zeker ?”

”Ja, want ik zag je niet meer…!”

Ik vertelde Rob over de vuurpijl en de Alocasia en huppelde alvast naar de plek waar ik deze gezien had. Voor Rob zat er niks anders op, dan mij te volgen. Zijn plannetje om alles meteen af te rekenen werkte niet hihi

Beide planten vond hij ook mooi en niet duur, dus die gingen mee. Het was al bijna sluitingstijd, dus geen tijd om nog even rustig alles te bekijken. Wel gritste ik onderweg naar de kassa, nog een mooie aparte kamerplant. Onder het motto van, ach maar € 3,95, die kan er ook nog wel bij ! Rob vluchtte snel naar de kassa….

In de auto zei ik tegen Rob dat ik voortaan op mijn verjaardag, valentijn, kerst, dat soort dagen, alleen nog maar planten van hem ‘wil’…..

Toen we thuis kwamen, maakte ik een lekkere maaltijd voor hem klaar. ( ikzelf ben weer eens aan het lijnen geslagen )

Na het eten gingen we met de planten slag. Rob met de bloembakken en ik zette de eenjarigen in de hanging baskets, de vaste planten in de voortuin en de exoten in potten in de achtertuin. Het zijn kamerplanten, dus niet winterhard ! In het najaar haal ik ze wel naar binnen.

1jarig bloemetjes

tabaksplantjes

lucifer 1 jarig plantje

De Alocasia

alocasia

De Philodendron

philodendron

De vuurpijl staat in de voortuin

vuurpijl

De bloembakken vulde Rob. Staat erg gezellig op het balkon !

bloembakken gevuld met bloemen

bloembakken

We waren zeker tot half 10 s’avonds bezig !

Rob gaat voorlopig vast niet weer met mij naar het tuincentrum. Maar ik weet nu de weg…

Ik zal er zeker vaker komen. Dan ga ik wel alleen, kan ik alles rustig bekijken !

 

 

 

4 gedachtes aan “NIEUWE EXOTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.