Reisverhaaltjes.nl

NIEUWE REIS GEBOEKT

DELHI INDIA

Yoehoee ! We gaan naar India !

Al een paar jaar vraag ik Rob : ‘ zullen we naar India gaan ? ‘ Ik krijg dan een kort volmondig ‘NEE’ te horen…Wat ik er ook over vertelde, hij bleef altijd bij zijn standpunt : veel te druk en ontzettend vies is het daar…Ja dat schijnt ook inderdaad zo te zijn.

India is maar liefst 79 keer groter dan Nederland. Het is na China het meest bevolkte land ter wereld en het is er inderdaad erg vies en veel mensen worden ziek tijdens een reis naar India.

India….nergens anders beleef je zo’n cultuurshock ! Ben je nog nooit buiten Europa geweest, dan raad ik je af om naar India te gaan en zeker niet als backpacker en helemaal niet als vrouw alleen !

Er heerst een enorme armoede, het is chaotisch druk, mens en dier krioelt door elkaar. Het verkeer is levensgevaarlijk. Ik ken mensen die gek op India zijn, maar ik ken ook mensen die er nooit weer naar toe willen… Lees ook mijn verhaal INDIA HAAT OF LIEFDE ?

Ik heb geen idee waarom Rob nu ineens meteen ‘om’ was toen ik afgelopen zondag weer eens over India begon…Misschien omdat we met KLM vliegen, misschien omdat we tijdens deze reis extra comfortabele hotels hebben, of misschien na het lezen van de 21 beoordelingen van andere mensen die deze reis hebben gemaakt en voor deze reis een 9 of een 10 gaven ! Of  omdat we grote kans hebben om Bengaalse tijgers in het wild te zien….òf gewoon om van mijn gezeur af te zijn ??

Ik weet het niet waarom, maar we hebben geboekt ! 16 september ! Dat duurt nog lang, maar we hebben het tot die tijd druk met onze verhuizing !

We gaan twee weken een rondreis maken door Noord-India door de provincie Rajasthan. De reis start in Delhi, zie foto ! Het is een mooie combinatie reis van cultuur en natuur.

In Delhi maken we oa een ritje met een rikshaw door de smalle straatjes van de bazaar. Bekijken tempels, paleizen, moskeeën. Natuurlijk bezoeken we tijdens de rondreis de Taj Mahal, één van de mooiste bouwwerken ter wereld. We maken boottochtjes en gaan op safari en ik hoop dat we  in het Ranthambore nationaal park tijgers te zien krijgen !

Ik heb er ontzettend zin in en ik ben reuze benieuwd naar India !

Ben jij al eens in India geweest ? Wat vond je ervan ?

 

6 gedachtes aan “NIEUWE REIS GEBOEKT

 1. rob

  Margreet ook ik heb na India gekeken en het noorden is beter dan het zuiden . Schoner lees je overal dus daarom een dikke JA. Dus schat pak de koffer maar vast.

  Je Rob

 2. Gea

  Mogen wij mee??? Haha. Danny wil daar ook heel graag naartoe! Wat fijn weer een nieuwe uitdaging, mooi om naartoe te leven! Fijn!!!!

 3. Marian

  Wat gaaf! Dochter van onze beste vrienden is geëmigreerd ,een maand geleden, naar India en woont nu in een buitenwijk van New Delhi. Voor zijn werk.
  Maar ach, je hebt nu al zoveel ervaringen, dat je wel weet wat je wel en niet moet doen. Alleen niet te veel achter blijven met het fototoestel?☺?. Maar eerst verhuizen, je settelen en dan je hoofd leeg maken……

  1. Margreet Pruis Bericht auteur

   Emigreren naar India ? Zo, dat zal erg moeten wennen denk ik ! Ik heb inderdaad al aardig wat landen gezien in Azië, zelfs meer dan 30 jaar geleden, dus ik zal me denk ik niet zo snel verbazen, maar je weet maar nooit ! In India zijn prachtige mensen, helemaal top om mooie foto’s te maken !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.