Reisverhaaltjes.nl

NOG TWEE WEKEN

FOTO VAN MAROKKO

Vandaag over twee weken gaan we naar Marokko ! We hebben er erg zin in…

Op FB ben ik lid van de besloten groep Wereldvrouwen en ik heb met een aantal Nederlandse vrouwen ‘gesproken’ die daar wonen. Je maakt je nu toch best wel zorgen, de wereld is er niet bepaald veiliger op geworden ! Wat een vreselijke toestanden overal op dit moment en ik ben bang dat het einde daarvan nog lang niet in zicht is….

In Marokko wordt er alles aan gedaan om de toeristen te beschermen en er lopen veel militairen en politie op straat. De Nederlanders die er wonen, voelen zich veilig en zeggen liever in Marokko te zijn op dit moment dan in Nederland of andere Europese landen…

We kunnen onze reis omboeken, maar we hebben besloten om toch naar Marokko te gaan !

Wanneer we terugkomen uit Marokko, gaan we vier weken later naar Ethiopië ! We vliegen vanuit Brussel…Daar is het op dit moment helemaal niet veilig….

Maar eerst de rondreis door Marokko ! Ik heb nog ontzettend veel te doen. Ik moet zo langzamerhand bedenken wat voor kleding mee moet, want daar géén tropische temperaturen. Nee het is er ongeveer 20 graden, het kan er heerlijk zonnig zijn maar het kan ook regenen…Zeg maar een beetje het voorjaar van Nederland ! Tegelijkertijd ben ik ook met de Ethiopië reis bezig en heb de malaria tabletten besteld. Vaccinaties die hebben we allemaal.

Rob moet nog een weekje werken, zijn seizoen zit er dan op ! We gaan van de winter al veel opruimen en afbreken, want volgend jaar wordt dus ons huis afgebroken en moeten we tijdelijk verhuizen. Hij heeft alvast een aanhangwagen gekocht.

Ik heb besloten om voor nu even wat minder te gaan bloggen. Niet dagelijks meer…Veel dingen blijven liggen. Zo loop ik bijna een jaar achter met scrapbooken en de foto’s van Sri Lanka heb ik nog niet eens allemaal ingeplakt ! Terwijl ik dit zó leuk werk vind. Maar ik ga zeker nog wel een paar keer per week verhaaltjes posten !

Het gaat nu ook kouder worden en de tuin moet ook winterklaar gemaakt worden. Dat betekent de canna’s en andere bollen moeten uit de grond. Bananenbomen moeten beschermd worden tegen vorst en nog andere planten moeten naar binnen.

Bovendien heb ik nog plannen voor iets heel nieuws ! Daarover later meer…

Eigenlijk heb ik teveel hobby’s…Ik werk niet eens en toch heb ik het altijd druk ! Ik heb natuurlijk wel mijn vrijwilligerswerk nog. Ik ben taalcoach en werk voor Vluchtelingenwerk, erg leuk en dankbaar werk ! Ik ondersteun een jong Syrisch echtpaar met de Nederlandse les. Het is toch fantastisch, nog maar twee maanden in Nederland en ze kunnen al een paar Sinterklaas liedjes zingen….

Dus nu even druk met een heleboel dingen tegelijk !

Je kunt mij ook op Instagram volgen onder reisverhaaltjes ! Ik plaats daar elke dag mijn mooiste foto’s !

Heb jij veel hobby’s ? Of misschien heb je er helemaal geen tijd voor ?

2 gedachtes aan “NOG TWEE WEKEN

 1. Kees

  Margreet,
  Allereerst gefeliciteerd met je 100e reisverhaal!
  Ik heb ze nog lang niet allemaal gelezen, maar ze zijn erg leuk!
  En dan nog zo vol met plannen! Doet me aan iemand denken….
  Nog veel plezier samen!
  Liefs,
  Kees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.