Reisverhaaltjes.nl

NOMADEN IN RAJASTHAN

NOMADEN

Na Ranthambore kwamen we steeds vaker herders op de weg tegen met hele kudden schapen en geiten ! Dan konden we niet verder en zat er niks anders op dan wachten totdat alles voorbij was. Als chauffeur zijnde moet je dan volgens mij wel over een portie geduld beschikken !

onze chauffeur moet wachten op de kudden schapen en geiten

Wij vonden het natuurlijk reuzeleuk ! Soms reeds de bus stapvoets en dat vond ik maar doodeng. Bang dat er toch per ongeluk een schaap of een geitje onder de grote wielen terecht zou komen.. Ik zag best vaak een mank dier er tussen lopen…

Wanneer er zo’n grote kudde aankwam, konden wij de bus even uit. Sommige herders kwamen dan met een schaap aanlopen. In ruil voor een paar centen mochten we die dan fotograferen. Maar dat deden we toch al

herders met schapen

herders met schapen

Nog leuker waren de karavanen met dromedarissen. Deze dromedarissen sjouwen het hele hebben en houden van deze nomaden op hun rug !

De kleinste kinderen hoeven niet te lopen, maar zitten ook op de dromedaris !

klein kind op de dromedaris

kindje op de dromedaris

Maar het aller- aller schattigst om te zien was… De kleine pasgeboren lammetjes hoeven ook niet te lopen. Zij zitten in kleden op de dromedaris !! Wat ontzettend grappig om te zien !

pasgeboren lammetjes op de dromedaris

Heb je ooit zoiets schattigs gezien ?

herder vrouw

herder vrouw

Overigens waren wij net zo’n bezienswaardigheid als zij voor ons !

 

2 gedachtes aan “NOMADEN IN RAJASTHAN

 1. E.Werners

  Hallo Margreet, ik volg je leuke verhalen op de voet maar wil je toch even zeggen dat de datum van jouw fototoestel 1 dag voor loopt!
  Daardoor kom je met je tekst in de war. De kudde’s dromedarissen etc. zagen we op de “kleine weg”tussen Pushkar en Jojawar 180km.
  Ik merkte het aan het doktersbezoek…dat was in de ochtend van Ranthambore – Pushkar.

  Verder helemaal top hoor ,ik hoop dat nog velen je gaan volgen!
  Groetjes Evelien

  1. Margreet Pruis Bericht auteur

   Hoi Evelien, dankje voor je reactie ! Je hebt deels gelijk wat betreft dat jij een dokter nodig had…Dat was inderdaad een dag later, zag ik toen ik mijn dagboek las ! De nomaden kwamen we aan de volgorde van mijn foto’s en die van Rob te zien, tegen op weg van Ranthambore naar Pushkar en zo staat het ook in mijn dagboek ! Hoop ik heb je thuis geen last meer ondervonden en geen dokter meer nodig gehad.. Wat leuk dat je mijn verhaaltjes volgt ! Groetjes van ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.