Reisverhaaltjes.nl

OMAN

oman

Vanuit Dubai kan je een dagtrip maken naar het buurland Oman. Wij boekten deze trip en ‘o man, o man’, wat hebben we een heerlijke dag gehad ! We maakten een boottocht in een traditionele dhow ( houten zeilboot ) in de wateren van Musandam !

Het is 2½ uur rijden naar de grens van Oman….vergeet je paspoort niet !! Musandam is een schiereiland ten noorden v/d VAE ( Verenigden Arabische Emiraten ) en hoort bij Oman. Vanwege de fjordachtige baaien en de steile bergen, die meer dan 2000 m. uit de zee verrijzen, wordt Musandam ook wel ‘ het Noorwegen van Arabië ‘ genoemd. Het landschap doet denken aan de Noorse fjorden !

We waren de enige nederlanders, met nog wat fransen en duitsers . De boot is bekleed met tapijt, dus de schoenen moesten uit. We voeren eerst een stukje over de Perzische Golf, we zagen de bergen van Iran in de verte…daarna sloegen we de wateren van Musandam in !

samen op een tradionele dhow , boot

fjorden

de fjorden

fjorden

Het was een heerlijk dagje relaxen op de boot, in een prachtige omgeving ! We werden ‘doodgegooid’ met kopjes thee, water en frisdrank ! De bemanning deed erg hun best om het naar ons zin te maken !

de bemanning

De bemanning !

Hoogtepunt was het zien van dolfijnen ! De wateren rondom Musandam staan bekend, om de grote scholen dolfijnen ! Wij zagen 2x een school zwemmen, maar het is moeilijk om ze te fotograferen…..

dolfijnen

dolfijnen

Prachtig om te zien ! De bemanning joeg de dieren ook niet op….deze dolfijnen zijn best schuw… In Zanzibar zagen we ze ook, maar daar werden de dieren van alle kanten ingesloten door boten, zodat ze geen kant meer op konden…

Op deze locatie is ook een prachtige onderwaterwereld, dat zou je niet denken ! We hebben 2x gesnorkeld en zagen prachtige mooie gekleurde vissen en koraal…helaas hadden we toen nog geen onderwatercamera….nu inmiddels een gekocht. De onderwaterwereld is zo mooi !

snorkelen

We zagen een heel klein dorpje in de bergen…deze bergmensen leven totaal v/d wereld afgezonderd. De regering heeft hun huizen aangeboden op het vaste land, maar ze willen er niet weg…. 1x per week wordt er water gebracht en ze hebben bootjes gekregen…ze leven v/d visvangst !

bergvolk

zijn vissers

Aan boord kregen we ook een heerlijke maaltijd !

eten aan boord

We hadden het reuze gezellig met een duits en een frans stel. De duitse vrouw ging in alle mogelijke posities zitten en liggen,  haar man moest haar steeds fotograferen…soms kwam de spiegel, kam en zelfs lippenstift er aan te pas…..ik zei : vielleicht  noch ein bisschen parfum ?? Ze maakten ook even wat foto’s van ons samen !

wij samen

Aan het einde v/d middag gingen we weer aan wal en reden we in een uurtje weer terug naar de grens…

oman

Het was een schitterende dag !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.