Reisverhaaltjes.nl

ONZE REIS NAAR ETHIOPIE

ik op een bruggetje

Nog een weekje en dan gaan we naar Ethiopië ! Ik heb er waanzinnig veel zin in !

Inmiddels hebben we de harde koffers op zolder gebracht en canvas rolkoffers tevoorschijn gehaald en ben ik alvast aan het inpakken geslagen. Kleding uitgezocht, gewassen en gestreken ! 15 Kg. mogen we maar meenemen per persoon, voor 23 dagen, dat is niet veel…

De malaria tabletten hebben we inmiddels in huis. Maar liefs 175 euro kostte deze medicijnen voor twee personen ! We moeten een dag voor vertrek beginnen met slikken tot nog een week na de vakantie. Elke dag een tablet !

Het is ongeveer tussen de 25 en 37 graden in Ethiopië, maar in sommige gebieden kan het ’s nachts flink afkoelen. In het Simien gebergte bijvoorbeeld ! Ethiopië is ongeveer 31 (!) groter dan Nederland !! Een enorm land dus !

We hebben inmiddels onze vliegtickets uitgeprint ! Het is ongeveer 8 uur vliegen en in Ethiopië is het in de winter 2 uur later !

De namen van onze reisgenoten zijn bekend. Enkele Nederlanders, Belgen en ik zag een Duitse naam, totaal 16 personen !

De lijst van accommodaties hebben we ook gekregen en ik heb alle 15 (!) hotels even gegoogled. Er zitten hele leuke bij, ronde huisjes, ( rondavels ) typisch Afrikaans !

De reis begint niet naar Zuid-Ethiopië , maar we gaan eerst naar het noorden. Addis Abeba ligt in het midden van het land, waar we de reis starten. We maken de reis andersom. Dat betekent dat we na een dag in de hoofdstad Addis Abeba meteen alweer moeten vliegen, nl naar Lalibela. ( 2 uur vliegen ) Daar gaan we oa naar het Timkat festival ! Twee dagen later nemen we opnieuw een binnenlandse vlucht naar Axum, drie kwartier vliegen. Daarna vervolgen we onze reis per ‘eigen’ bus !

Halverwege de reis, wanneer we naar het zuiden gaan reizen, gaan we verder per 4×4 landcruiser. De meeste wegen zijn niet geasfalteerd in Ethiopië, dus dat zal me een gehobbel worden…Niet echt comfortabel, maar avontuurlijker des te meer en met deze landcruisers kunnen we gemakkelijk stoppen waar we willen !

Wat gaan we er allemaal bekijken ? Ik heb de route weer eens goed doorgelezen nu het bijna zover is…

Oude kloosters, ruïnes, paleizen, kastelen, het festival, boottochten over meren, diverse markten, de kloof en watervallen ( 400 m. hoog ! ) bij de Blauwe Nijl, diverse game drives ( safari’s ), een dag wandelen in het Simien gebergte, de bekende rotskerken in Lalibela en we bezoeken vele stammen in het zuiden van het land !

Met name naar die oeroude stammen ben ik erg nieuwsgierig ! Elke stam leeft met eigen tradities en ze zijn allemaal verschillend gekleed ( bijna niet gekleed ) Runderen, geiten en schapen, die hun voorzien van melk, bloed en huiden zijn van vitaal belang voor het bestaan van deze stammen ! Ik heb er veel foto’s gezien op internet…. Vrouwen met schotels van klei in oorlellen en onderlippen, rokjes van geitenvellen, sieraden van kraaltjes en schelpen en hun huid rood ingesmeerd met een mix van boter en aarde ! Ik probeer zo’n lipschotel mee naar huis te nemen !!

Verder zie je hele aparte haardrachten ! Groente ( ! ) of dopjes van frisdrank flesjes , klei of horens van dieren in het haar !! We gaan zo’n tien verschillende stammen bezoeken ! Lijkt mij dat je er schitterende foto’s kunt maken !

Het zal wel een pittige reis gaan worden ! 15 Verschillende hotels en 2 keer een nacht in het vliegtuig ! Bovendien zijn er vaak stroomstoringen en is er lang niet altijd warm water !! Wifi zullen we niet of nauwelijks hebben, dus ik neem mijn tablet niet mee. Deze hele periode zal ik geen blogs plaatsen dus, door gebrek aan Wifi, maar ook omdat ik daar geen tijd voor heb, je bent de hele dag aan het reizen !

Wow, wat heb ik er een zin in !!

Spreekt jou deze reis aan, of misschien ben je al eens in Ethiopië geweest ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.