Reisverhaaltjes.nl

ONZE VOLGENDE REIS

PALMEN ZEE MAURITIUS

We hebben onze volgende reis geboekt !

We gaan 5 januari een korte relaxte reis maken naar een tropisch eiland, waar het lekker warm is. Gewoon een hotel geboekt aan het witte strand met wuivende palmbomen ! Geen rondreis dit keer, maar we gaan het eiland op eigen houtje verkennen. Het is namelijk maar een klein eiland : De lengte is nog geen 60 kilometer en de breedte nog geen 50 !

Het is een behoorlijk end weg, maar we vliegen met de A380 van de Emirates eerst naar Dubai ( lees ook mijn verhaal VLIEGEN MET DE A380 ) Een belevenis op zich ! Daarna verder met een kleiner toestel ( van de Emirates )

We wilden eigenlijk graag naar Namibië, maar de reis die we uitgezocht hadden gaat niet in januari of februari. Toen werd het Maleisië…Uiteindelijk dacht ik : voor dat geld kunnen we ook twee korte reizen maken deze winter ! Dus sms-te ik Rob gister op zijn werk en de beslissing werd snel gemaakt.

Over twee maandjes gaan we 10 dagen naar dit prachtige eiland. Wel kort, maar het is immers maar een klein eiland. Het hoort bij Afrika trouwens en er wonen Creolen, Indiërs, Europeanen en Aziaten. Ruim 50% van de bevolking is Hindoe !

Hoewel het eiland niet groot is, zijn er toch veel bezienswaardigheden. Behalve de prachtige stranden en de azuurblauwe zee zijn er schitterende begroeide vulkanen, tropische regenwouden en spectaculaire watervallen !

waterval mauritius

regenwouden mauritius

Bovendien is de onderwaterwereld een paradijs, dus we nemen zeker onze snorkels mee !

Het eiland werd ontdekt door de Portugezen in het begin v/d 16 eeuw, maar zij gebruikten dit eiland slechts als tussenstop. Het eiland werd in 1598 gekoloniseerd door de Verenigde Oostindische Compagnie. Men noemde het eiland naar Prins Maurits, graaf van Nassau, zoon van Willem van Oranje.

Ik heb het dus over Mauritius !

bergen mauritius

Wat een schitterend eiland ! Ik had dit eiland al een jaar of twee in the picture, maar het is in de zomermaanden een ongelooflijke dure bestemming en gek genoeg in januari/februari niet ! Het is daar zomer in onze winter en zo’n 30 graden. De zeetemperatuur  is rond de 27 graden !

Ik gun de winterliefhebbers een dik pak sneeuw en de schaatsliefhebbers een Elfstedentocht, maar geef mij maar zon, warmte en palmbomen. I love it !

Ik kan me voorstellen dat misschien niet iedereen weet waar dit eiland ligt, vandaar even een stukje van de Afrika kaart. Het eiland ligt in de Indische Oceaan, op een kleine 900 km ten oosten van Madagaskar. Port Louis is de hoofdstad ! Het is 13 uur vliegen, dat is misschien het enige nadeel….

mauritius op de kaart

Ben jij als eens naar Mauritius geweest ? Misschien heb je dan tips voor ons !

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.