Reisverhaaltjes.nl

ONZE VOLGENDE REIS

vrouw met mais op hoofd ethiopie

We hebben onze volgende reis geboekt !

We gaan een rondreis van 23 dagen maken naar één van de boeiendste bestemmingen op het Afrikaans continent : Ethiopië !!

Wauh, wat hebben we daar zin in ! A dream comes true !

We moeten nog wel even geduld hebben, want we gaan pas in januari 2016 ! Je zal misschien denken : Ethiopië…wat moet je daar nou ? Maar dit land is nog puur…heeft een prachtige natuur, een hele vriendelijke bevolking en ongelooflijke stammen ! Het toerisme staat in dit land nog in de kinderschoenen !

Ons vliegtuig vertrekt vanaf Zaventem, dus we zullen eerst naar Brussel moeten…Hiervoor pakken we de trein. Vanaf Amsterdam Centraal, vertrekt er om het uur een trein naar Brussel. Dus dit moet geen probleem zijn. De vlucht naar de hoofdstad Addis Abeba duurt ongeveer 8 uur. Daar zal onze ( pittige ) rondreis starten.

De eerste 10 dagen reizen we met een 4×4 Landcruiser. ( in het zuiden ). De rest van de reis leggen we af per bus  ( in het noorden ) en twee binnenlandse vluchten, want Ethiopië is een groot land ! De doorgaande wegen zijn grotendeels niet geasfalteerd wat betekent dat in de droge periode de wegen erg stoffig zullen zijn.

Onze reis gaat eerst naar het zuiden en daar bezoeken we diverse oeroude stammen zoals : de Dorze, Arbore, Hamar, Dessanch, Mursi, Karo, Banna, Ari, Tsemay en de Konso !! Deze stammen hebben allemaal hun eigen cultuur en tradities en zien er allemaal anders uit !

stam een vrouw

Een voorbeeld, de Hamar : de vrouwen smeren hun lichaam in met olie en roodbruine klei. Om hun armen, nek en benen dragen zij tinnen armbanden en een brede leren riem met schelpjes om hun middel.

De Mursi, een nog steeds geïsoleerde levende stam, is één van de meest fascinerende bevolkingsgroep van Ethiopië. De vrouwen staan bekend om de lipschotel. Hoe groter de schijf, hoe mooier de vrouw is ! De mannen versieren hun lichaam met inkervingen.

Het lijkt me geweldig om deze primitieve stammen te ontmoeten !!

Na al deze stammen in het zuiden van het land, keren we terug naar Addis Abeba en begint de historische route. We zullen oude kerken, kastelen en paleizen bezoeken en maken boot-en wandeltochten en bezoeken de watervallen van de Blauwe Nijl !

Natuurlijk gaan we naar het bekende Simiengebergte, één van de grootste bergmassieven van Afrika met de unieke flora en fauna. Hier leven oa. de Gelada bavianen in grote groepen. Dit is de enige apensoort die gras eet en komt alleen voor in Ethiopië !

We gaan naar Axum, de vermeende verblijfplaats van de beroemde Ark des Verbonds en naar de rotskerken van Lalibela !

Ook zullen we veel dieren zien, oa krokodillen, nijlpaarden, antilopesoorten en de olifant en vele vogelsoorten !

Het lijkt me een geweldige reis en ik heb hoge verwachtingen ! We hebben deze reis al in augustus geboekt, omdat er in januari Timkat festival is…en dan kan de reis wel eens snel vol zitten ! Tijdens dit festival wordt de doop van Jezus door Johannes de Doper herdacht. Hiervoor worden allerlei uitbundige en kleurrijke processies door het gehele land georganiseerd; de straten staan dan vol met dansende en zingende mensen in kleurrijke kleding !!

Ethiopië ligt vlakbij de evenaar en het is er gemiddeld 25 graden !

Voor deze reis heb je de volgende vaccinaties nodig : DTP, hepetitis A, gele koorts en malariatabletten.

Spreekt jou dit land aan ? Of ben je er al eens geweest ?

2 gedachtes aan “ONZE VOLGENDE REIS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.