Reisverhaaltjes.nl

OOK ERG LEUK

MARGREET

Margreet heeft weer iets nieuws. Nou ja, nieuw is het niet helemaal want het bestaat al een tijdje. Ik ontdekte het een beetje laat. Maar het is helemaal ‘hot in Nederland’, een ware hit, hartstikke hip!

Ik heb het over HANDLETTERING!

Enkele weken geleden zag ik het op Facebook voorbij komen. Dat is nou echt iets voor mij, dacht ik. Dát moet ik hebben! Je kon een boek voor 1.99 euro bij de Action kopen.

De volgende dag fietste ik na mijn werk meteen naar de winkel. Want als ik iets in mijn hoofd heb, moet ik het meteen hebben. Ik kon het in de winkel nergens vinden, dus vroeg ik het maar even aan een jonge knul die vakken aan het vullen was.

”Hand… wat?”

”HANDLETTERING”!

”O, dat ken ik niet, nooit van gehoord. Ik zal even een collega vragen”. En weg was hij. Ongeduldig maar nog steeds ‘in a good mood’ wachtte ik op ‘hèt boek’ en de jongen (in die volgorde) Hij kwam echter met lege handen terug. Mijn gezicht sprak boekdelen toen hij nauwelijks hoorbaar de woorden sprak die ik niet horen wilde.

”De boeken komen zaterdag binnen”!

Het was donderdag, dus nog twee nachtjes slapen. Balen, maar er zat niks anders op om twee dagen te wachten. Met ”oké, bedankt” (niet van harte) liep ik de winkel weer uit. Ach, die knul kon er ook niks aan doen.

Na twee dagen dromen over mooie letters, stond ik samen met Rob op zaterdagochtend al vroeg in de Action. Stel je voor dat ik te laat was en het al uitverkocht was? Ik had inmiddels op internet wat meer gelezen over handlettering en zag dat het op dit moment een rage in Nederland is. In mijn dromen had ik die nacht mensen, rijen dik in slaapzakken voor de Action zien liggen. Mensen die de hele nacht daar hadden gebivakkeerd, om maar als eerste een exemplaar in handen te krijgen. Ik wilde het nu nòg meer in mijn bezit hebben.

Opnieuw kon ik het niet vinden. Wèl vond ik de plek, wáár het gelegen had. Maar die plek was leeg. Bijna boos stapte ik op een action knul af….

”We hebben het ècht besteld, maar het is niet gekomen. Echt waar, het is niet mijn schuld. Doe me alsjeblieft niks…. Máándag komt het binnen, dan ligt het dinsdag…of woensdag wel in het schap”

Teleurgesteld liep ik de winkel weer uit. ”Misschien heeft ‘de witte boekwinkel’ het ook wel, zei ik tegen Rob. Enkele minuten later liep ik in deze winkel alles af te zoeken naar handlettering boeken. Mijn ogen tuurden snel maar schematisch alles af. Links, rechts, omhoog, omlaag… Niks… Bij de kassa vroeg ik het even. Ik verwachtte, nee dat hebben we niet, maar tot mijn verbazing zei de verkoopster: ”Ja hoor” en ze liet me de stelling zien waar diverse soorten boeken over ‘Handletteren doe je zo’! lagen. Mijn bloeddruk daalde op slag, mijn mondhoeken krulden omhoog en mijn ogen begonnen te schitteren!

De boeken kostten 7.95 tot 9.95 euro. Wel een stuk duurder. Omdat er meerdere boeken lagen, was het voor mij natuurlijk weer moeilijk kiezen. Daar heb ik altijd moeite mee. Ik kies dan ook meestal het verkeerde. ”Dit is een leuk verjaardagscadeautje Rob”! Hij had mij enkele dagen ervoor nog gevraagd wat ik op mijn verjaardag wilde hebben. Dat vind ik altijd moeilijk. Parfum vind ik heerlijk, maar ik heb nog. Vorig jaar had ik een 75 euro bon van Ici Paris van hem gekregen en daarvoor twee 100ml flessen parfum gekocht. Ik had deze nog niet op!

Ik nam één boek mee naar de kassa. In mijn achterhoofd hield ik dat ik later in de week nog een keer naar de Action terug zou gaan. Thuis ging ik meteen aan de slag! Maar dit viel nog niet mee. Het was best moeilijk…

boek, handlettering doe je zo!

handlettering

Ik gebruik dit voor mijn hobby SCRAPBOOKING. Ik heb scrapbook albums gemaakt vanaf mijn geboorte tot heden. Nou ja, ik loop anderhalf jaar achter. Ik heb teveel hobby’s namelijk. Er zijn zo ontzettend veel leuke dingen te doen. Ik verveel me nooit: bloggen, mijn schrijfcursus, scrapbooken, mijn tuin, lezen, kleuren voor volwassenen(ook zo leuk) en nu komt dit erbij!

Met scrapbooken gebruik ik heel veel letters. Veel stickers, maar het is ook erg leuk om zelf de letters te schrijven, het is bijna lettertjes tekenen! Toch viel het me behoorlijk tegen. Dit doe je niet even zo, je moet het echt leren!

handlettering

handlettering

Leuk hè? Ik heb vroeger ook kalligrafie geleerd, ook zo mooi! Maar dit is nog moeilijker omdat er zoveel soorten letters zijn. Elk type ABC moet je dus apart leren!

Ik ben laatst nog een keer naar de Action geweest trouwens. Ze hadden de boeken nog steeds niet. Ze bestellen het steeds, maar het komt maar niet binnen!

Ik heb het toen even gegoogled: Action-handlettering. Ik las dat honderden, misschien wel duizenden mensen door heel Nederland diverse keren naar de Action waren geweest voor het handlettering boek. Het is trouwens niet een boek, maar 20 losse A4’tjes geloof ik. Het schijnt dat de meeste Action winkels het niet heeft. In sommige winkels heeft het wel gelegen, maar was het snel uitverkocht!

Vind jij handletteren ook zo leuk?

 

2 gedachtes aan “OOK ERG LEUK

  1. Ellen Tinga

    Het handletteren ziet er mooi uit, maar ik ga me eerst maar eens aan het scrabbooken wagen! Ook ik zie altijd leuke dingen voorbij komen en wil het dan gelijk doen. Enkel wil ik een scrabbook over de tuin gaan maken. Dus wanneer ik tips nodig heb, dan weet ik de expert te vinden!

    1. Margreet Pruis Bericht auteur

      Wat ontzettend leuk dat je ook begint met scrapbooken Ellen, het is zo leuk werk! Op internet zijn allerlei voorbeelden, maar ik verzin zelf altijd wel wat. Doe het op mijn eigen manier. Bij de action, wibra, zeeman zijn ontzettend veel scrapspulletjes te koop voor een paar centen? Veel plezier enne je laat wel eens even wat zien he?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.