Reisverhaaltjes.nl

OP SAFARI IN HET KRÜGERPARK

LUIPAARD IN KRUGERPARK

Mijn eerste safari maakte ik in het bekende Krügerpark in Zuid-Afrika ! Wat een belevenis ! Het is ontzettend spannend om dieren in het wild te zien, dat is toch even heel wat anders dan een dierentuin…

Het Krügerpark is één van de grootste nationale parken ter wereld en ik denk ook wel een van de bekendste ! Het heeft ongeveer de grootte van de helft van Nederland !

Ik 1996 maakte ik een groepsrondreis door het schitterende Zuid-Afrika ! We verbleven aan het einde van onze 23-daagse reis enkele dagen in een lodge in het Krügerpark. We maakten diverse gamedrives, in de ochtend, in de namiddag en ook een keer ’s nachts !

Per jeep inclusief chauffeur, ranger en spoorzoeker speurden we twee keer per dag naar wild ! En dan ga je natuurlijk voor de Big Five ! De Big Five bestaat uit : de leeuw, buffel, luipaard, neushoorn en olifant…. Jammer genoeg zagen we geen neushoorn, maar de rest wel !

In het begin zagen we veel impala’s, dat is al erg mooi. Als je daarna op zebra’s stuit of giraffes gaat je hart al wat sneller kloppen….

impala's

Maar het is bijna niet te beschrijven als je ineens oog in oog met een olifant staat…Dreigend met oorverdovend getrompetter en hevig met de oren wapperend doen ze schijnaanvallen….dan schrik je wel !! Dan voel je je toch best wel kwetsbaar in zo’n open jeep…

olifant

Safari is een kwestie van geduldig en zorgvuldig zoeken en je moet natuurlijk ook geluk hebben ! We kregen veel informatie van de ranger over het gedrag van de dieren en het leven in de bush.

De nachtsafari vond ik ontzettend spannend ! Helemaal toen we het geluk hadden een luipaard te zien. Hij liep heel sloom naast onze jeep en we volgden hem wel een half uur. Hij hield òns ook in de gaten, best eng, want in het nauw gedreven zal hij geen vluchtgedrag vertonen maar juist voor de aanval kiezen, zei de ranger ! Zie bovenste foto van het luipaard !

In het Krügerpark zijn verschillende restcamps ( overnachtingsplaatsen ) Het zijn bijna kleine dorpjes met een receptie/restaurant en een winkel. Je kunt kiezen uit campingplaatsen, bungalows, chalets of rondavels ( Afrikaanse ronde huisjes ). Bij de meeste huisjes is een braai ( barbecue) Het is een stuk goedkoper èn leuker om eten uit de winkel te halen en zelf te gaan braaien ! De restcamps zijn allemaal omheind en de toegangspoort is wel zo’n 12 uur per dag open, hangt ook een beetje van het seizoen af ! Let wel op dat je ’s avonds op tijd weer binnen bent !!

Een accommodatie in het Krügerpark kun je het beste van te voren boeken, want het is vaak volgeboekt en er mogen maar een beperkt aantal auto’s naar binnen !

Veel mensen boeken een hotel buiten het park, dit is goedkoper ! Maar het is mooier in het park en wakker te worden van het gebrul van een leeuw…

Je kunt ook zèlf een auto huren en door het park rijden. Zolang je natuurlijk niet uitstapt…en in bepaalde gevallen afstand houdt bij neushoorns en olifanten bijvoorbeeld, is het in principe niet gevaarlijk ! Ook is het mogelijk om een wandelsafari te maken, zelfs van meerdere dagen, maar dan wel onder begeleiding van rangers !

Op Safari in het Krügerpark is behoorlijk prijzig ! Zoals ik al schreef, bezochten wij dit park tijdens een rondreis en was ( toen ) het meeste inclusief !

Het is nu ook een stuk drukker geworden in het park….maar het is zó mooi om wilde dieren te spotten ! Intussen ben ik al in diverse Afrikaanse landen geweest en het is wat mij betreft het mooiste continent !!

Ben jij wel eens op safari geweest ? Misschien ook in het Krügerpark ? Wat vond je ervan ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.