Reisverhaaltjes.nl

OP ZOEK NAAR TIJGERS

TIJGERSPOOR POOTAFDRUK IN HET ZAND

DAG 5 RONDREIS RAJASTHAN

Om half 6 ging ons wekkertje ! Vandaag een spannende dag, waar ik naar uitgekeken had. We gingen namelijk naar het Nationaal Park van Ranthambore, waar tijgers in het wild rondlopen !

Helaas, helaas, ging Rob niet mee…Hij was namelijk aan de diarree en liep constant naar de WC. Het borrelde in zijn buik, waarschijnlijk ´reizigersdiarree´. Dat krijg je vaak in het buitenland. Je lichaam is dan wat van streek, door het verschil in temperatuur, de lange reis, het anders eten.

Jammer voor hem, net nu we kans hadden om tijgers in het wild te zien. Achteraf was het ook maar goed dat hij niet was meegegaan. Het was een zeer slechte weg, diepe kuilen, soms dwars door kleine stromende riviertjes, over grote keien. Een heel gehobbel dus !

Rob was niet de enige, er hadden er meer last van ! Er was nog iemand ziek en die niet meeging. We zouden 6.15 uur vertrekken, maar omdat er een dokter voor haar naar het hotel werd geroepen, moesten we even wachten.

Toen die arts er om 7 uur nog niet was, besloten we maar te vertrekken ! ( Uiteindelijk is die arts ook niet geweest..)

Het was een klein half uurtje rijden naar het nationaal park. Een mooie weg, veel te zien onderweg.

We reden door kleine dorpjes en zagen tempeltjes in de bergen ! Ja, we waren eindelijk in een gebied aangekomen, waar zich bergen bevinden ! Tot nu toe vond ik de natuur weinig bijzonder, maar deze werd nu toch wel steeds mooier !

Dorpjes

dorpjes onderweg

fiets tegen het huis aan

Bergen

bergen

De tempeltjes in de bergen

tempel in de bergen

tempels in de bergen

We reden in een grote terreinwagen,

terreinwagen

door een prachtige omgeving !

mooie natuur

mooie natuur

mooie natuur

We zagen de eerste antilopen !

antilopes

Even later veranderde de omgeving en reden we over smalle slechte weggetjes door het bos. We zagen everzwijnen en deze prachtige antilope, een Nilgai, ook wel een blauwe stier genoemd. De Indiërs noemen het een blue bushantilope !

Nilgai, blauwe bosantilope

Ze zijn behoorlijk groot ! Ze zien er wat vreemd uit. Op de een of andere manier past de kleine kop niet bij de rest van het logge lichaam !

Er werd ons verteld, dat er de afgelopen drie dagen steeds tijgers waren gesignaleerd en dat men ze volgden….. Het is natuurlijk een kwestie van geluk hebben !

Na zo’n 1½ uur turen in de bosjes, hielden we even een kleine pauze. Even de benen strekken ! Er zaten prachtige vogels in de bomen en iemand voerde ze koekjes ! Ik heb geen idee, wat voor vogels dit zijn.. Misschien weet jij dat ?

geel zwarte vogels

Na een kwartiertje gingen we weer verder. We zagen pootafdrukken van tijgers in het zand, zie de kopfoto van dit verhaal ! Vers spoor !! Dus ze moesten in de buurt zijn ! Maar waar ??

smalle weggetjes

mooie natuur

palmbomen

Toen we door een omgevallen boom die op de weg lag niet verder konden en terug moesten, werd het me wel duidelijk dat het niks werd met die tijgers… De tijd verstreek en we konden ze niet vinden. Ik had de stille hoop dat we ze toch uiteindelijk zouden zien, maar helaas.. We hebben geen tijgers gezien ! Ik baalde eigenlijk enorm…

Ranthambore nationaal park is ook erg groot, ruim 300 vierkante kilometer !! En er leven ongeveer 40 tijgers in dit park ! Je moet dus wel een flink portie geluk hebben, wil je er eentje zien !

We zagen nog wel grote kuddes damherten ! Die hebben we in Nederland ook, maar volgens mij zie je er dan geen dertig of meer bij elkaar ! Prachtige dieren overigens !

damherten

damherten

en nog een ijsvogeltje..

ijsvogeltje

Rond een uur of kwart voor 10 waren we weer terug in ons hotel. Met Rob ging het al stukken beter. In het restaurant  konden we nog terecht voor het ontbijt !

’s Middags kon je nog een keer op safari, op zoek naar tijgers. Ik dacht, dan is het vast veel te heet en dan zie je ze helemaal niet. Ik begreep dat er ook verder niemand meeging.

We gingen de hele middag bij het zwembad liggen, ook niet verkeerd, maar toch… Ik had liever een tijger gezien !

Rond de klok van 18.00 uur hadden we een High Tea in de binnentuin. Hoewel we er schitterend en gezellig zaten, zag deze High Tea er een tikkeltje anders uit, zoals je in Nederland bent gewend !

koekjes high tea

Maar de koekjes smaakten evenzogoed !

Dit High Tea gebeuren duurde een uurtje en toen kregen we in een zaaltje een prachtige BBC film/docu over de tijgers in het Ranthambore park te zien. Nu baalde ik nog meer, dat ik deze geweldige mooie dieren niet had gezien..

Inmiddels stond het buffet weer klaar in het restaurant. Wat een zwaar leven…

Heb jij wel eens een tijger in het wild gespot ?

 

 

 

 

2 gedachtes aan “OP ZOEK NAAR TIJGERS

  1. marian

    Ja er van de tijgers… de herten zijn Axisherten, die zie je in Sri Lanka ook. De naam van de vogels weet ik zo niet, want daar is de foto iets te donker voor. Maar je hebt genoten.Als je in het buitenland nog eens diarree krijgt: originele CocaCola drinken, helpt perfect
    Mooie foto’s

    1. Margreet Pruis Bericht auteur

      Dankje Marian ! Bedoel je die damherten ? Zijn dat Axisherten ? Dat wist ik niet… wat ik wel weet is, dat je flink cola moet drinken ja ! cola of bier ! Hij dronk beide wel, maar toch… Gelukkig was het snel over ! Ja jammer van die tijgers !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.