Reisverhaaltjes.nl

OPPAS INFO

OPPAS-INFO,    VAKANTIE   2014

onze 4 katten

GEACHTE …..

WELKOM IN ONS HUIS !

WIJ HOPEN UITERAARD DAT JULLIE EEN FANTASTISCHE TIJD HIER ZULLEN HEBBEN !

OOK HOPEN WIJ DAT DE TEMPERATUUR ZAL STIJGEN , TOT MINSTENS 30 GRADEN, ZODAT JULLIE HEERLIJK IN ONZE TROPISCHE TUIN KUNNEN GAAN LUIEREN ! ( TIP…ER MOET EERST WEL HET EEN EN ANDER OPGERUIMD WORDEN EN SCHOONGEMAAKT…..) ( EVEN VEGEN…)

HELAAS ALS JULLIE BINNEN MOETEN BLIJVEN……ZAL ER GEWERKT MOETEN WORDEN…WILLEN JULLIE EEN BEETJE NETJES ZITTEN ….

DUSSE EEN BEETJE VROEG UIT BED….ANDERS REDDEN JULLIE HET NIET ALLEMAAL

NA HET ONTBIJT EN DE KOFFIE ( 15 MIN.) WASSEN, AANKLEDEN ( 5 MIN.) GAAN JULLIE HET HELE HUIS GOED SCHOONMAKEN !!! LEUK HE ? WEER EENS WAT ANDERS, DAN JE EIGEN HUIS….

NAAST DE SCHOONMAAK, MOETEN AL ONZE DIEREN GOED VERZORGD WORDEN !!!

DAT HOUDT IN :

‘S MORGENS VROEG EERST DE VOGELS VOEREN….. 2 HELE BEKERS VOL VOER !!!

onze vogels, grasparkieten

1 IN HET BINNENHOK EN 1 IN BAKJE BUITEN !! VERDER ELKE DAG 1 STRENG TROSGIERST !!

WATERBAKJE VOOR DE KWARTELS EVEN OM DE PAAR DAGEN VERSCHONEN !!!

VERDER UITERAARD EVEN TEGEN DE VOGELTJES PRATEN !!

ZE HETEN, PIE, PI, PIET,PE, PET,PIETJE,PIETJES, PIETER,PIETERSE,PIETJESS, PJIETERSJES,PIETJERESSES , EEN PAAR HEBBEN NOG GEEN NAAM…MISSCHIEN KUNNEN JULLIE MINSTENS ZO’N ORGINELE NAAM, VOOR HUN BEDENKEN !!( HUN EERSTE NAAM IS MALLE) ( TWEEDE NAAM MANKE) MAAR DIE ANDEREN ZIJN HUN ROEPNAMEN ( ALLE VOGELS ZIJN VAN ADEL)

ZE VINDEN HET OOK LEUK, ALS JULLIE SAMEN VOOR HET GAAS EEN LIEDJE FLUITEN…..MISSCHIEN FLUITEN ZE HET DAN NA…MISSCHIEN OOK NIET ( JE WEET HET HÈ )

onze vogels, valkparkieten

DAT EVEN OVER DE VOGELS !

DE VISSEN IN VIJVER….DIE HOEVEN GEEN VERZORGING….MAAR ‘S MORGENS EVEN ZWAAIEN !!!!! ZIEN JULLIE EEN KIKKER…ZEG DAN OOK EVEN GEDAG

onze vissen in de vijver

DE KATTEN :

SIEPIE, DAT IS DIE DIKSTE !! DIE HEEFT ALTIJD HONGER ! ZE KAN ZELF NIET OP HET AANRECHT SPRINGEN, DUS DIE MOET EVEN OPGETAKELD WORDEN, ONGEVEER MAAR 10X PER DAG

SIEPIE ONZE KAT

VERDER WIL ZE OP SCHOOT ZITTEN, BIJ DIEGENE DIE HAAR HET MEEST VERTROETELT, JULLIE MOGEN ELKAAR OOK AFWISSELEN !!! MAAR ZE WIL FLINK GEAAIT WORDEN, ZE VERHAART WEL ERG, MAAR JULLIE STOFZUIGEN TOCH 3X PER DAG, DUS DAT MOET GEEN PROBLEMEN OPLEVEREN !!

KIMMY: DIE ZIET ER NET ZO UIT ALS SIEPIE, HET IS DAN OOK HAAR DOCHTER !!

KIMMY HEEFT EEN ZWARTE RUG EN IS IETS SLANKER, ZE IS OOK JONGER NATUURLIJK , VANDAAR !

kimmy onze kat

ZIJ WIL OOK AF EN TOE OP SCHOOT ( SIEPIE LIGT DAAR OOK, MAAR KIMMY KAN ER NOG BIJ ) ZIJ HOUDT ER ERG VAN , OM LEKKER TE TRAPPELEN OP JE SCHOOT !! LEKKER HAAR VOETJES OP EN NEER TE BEWEGEN , ZODAT MOOI JULLIE KLEREN VOL GATEN KOMEN TE ZITTEN !

DUS RAAD IK JULLIE AAN, OUDE KLEREN AAN TE DOEN !!!!!! MAAR DAT HEBBEN JULLIE TOCH AL AAN, OMDAT ER VEEL MOET WORDEN SCHOONGEMAAKT !!

ZIJ KAN HELEMAAL ALLEEN (GOED HÈ, HEBBEN WE HAAR GELEERD ) OP HET AANRECHT SPRINGEN !!!!!

KAYLA : ZIJ ZIET ER PRECIES ZO UIT ALS SIEPIE EN KIMMY !!!!!

kayla onze kat

DAT KOMT OMDAT ZIJ EEN ZUSJE IS VAN KIMMY EN DEZELFDE MOEDER HEEFT ALS KIMMY, SIEPIE DUS !!

KAYLA LIJKT ERG OP HAAR MOEDER ( SIEPIE DUS) IS OOK DIK EN ZE HEEFT DEZELFDE MOOIE HAREN EN DEZELFDE KLEUREN !!! MISSCHIEN EEN BEETJE MOEILIJK VOOR JULLIE UITELKAAR TE HALEN, MAAR KAYLA HEEFT EEN VEEL JONGER GEZICHTJE !! ( ZIJ GEBRUIKT OIL OF OLAZ )

ZIJ KAN OOK HELEMAAL ALLEEN IN 1X OP HET AANRECHT SPRINGEN !!

ZIJ HOUDT ER OOK VAN OM JE KLEREN TE VERNIELEN, VOORAL JE PANTY’S ( HEEFT ZE IN 1 HAAL KAPOT ) ( PS. OOK JE BEEN ) ( PS 1…PLEISTERS LIGGEN IN COMPUTERKAMER, BOVENSTE LA ) (PS 2 VERBANDTROMMEL IN DE KELDER) (PS 3 HET TELEFOONNUMMER VAN DE HUISARTS IS …. ) ( PS 4 VOOR ERGERE WONDEN OF TETANUSSPUIT OF AMPUTATIE, HET NR, VAN DOKTERSWACHT IS …… OF ZIEKENHUIS IS …… )

ALLEEN VOOR HET GEVAL DAT HÈ ? IK ZAL NOG EVEN VOOR DIE TIJD ZEGGEN, DAT ZE DIT NIET MOGEN DOEN !!

AYLA : DAT IS MAKKELIJK, ZIJ IS BRUINIG EN KLEINER ! ZIJ IS DE JONGSTE VAN HET STEL ! ZE IS EEN DOCHTER VAN KIMMY ! DUS SIEPIE IS HAAR OMA ! ( ZE IS DUS EEN KLEINKIND VAN SIEPIE ) ( OH JA EN EEN NICHTJE VAN KAYLA !! )

ayla onze kat

 

ZIJ LOOPT VAAK EEN BEETJE HEEN EN WEER DOOR DE KAMER, NET ALSOF ZE DE WEG KWIJT IS, HIERBIJ MAAKT ZE EEN IETSWAT BLÈREND GELUID !!

ZE HOUDT NIET ZO VAN GEKRIEBELT TE WORDEN….DAN IS HAAR VACHT DOOR DE WAR EN MOET ZE ALLES WEER GLAD STRIJKEN !!

ZE KAN OP HET AANRECHT, MAAR ALS ZE MOE IS HEEFT ZE EVEN HULP NODIG !!

AL DEZE POEZEN MOETEN 1X IN DE WEEK DE POEZEPIL EN WEL OP DE MAANDAG !!

GELUKKIG BESTAAT DE MAANDAG UIT 24 UUR , DUS ZOLANG HEBBEN JULLIE SAMEN DE TIJD OM HUN 1 VOOR 1 DE PIL TE GEVEN…….MOET LUKKEN ZOU IK ZO ZEGGEN !!

DIT PILLETJE VERSTOP IK IN EEN KLEIN STUKJE KAAS, ZODAT ZE HET NIET ZIEN OF RUIKEN ( ZE ZIJN ERG SLIM, VLAK ZE NIET UIT)

LET GOED OP OF DESBETREFFENDE KAT HET DOORGESLIKT HEEFT !!!

ZIE BIJLAGE , HOE JE EEN KAT EEN PILLETJE GEEFT !!

DAN IS ER NOG EEN KAT NL JONDA !!!

jonda onze kat

EEN GROTE, DIKKE, ZWARTE,VETTE KEREL, DIE NIET ZO VAAK THUISKOMT ! HIJ HEEFT MEERDERE EETADRESSEN IN ORANJEWOUD !!

LET ER WEL OP….ALS HIJ THUIS KOMT HEEFT HIJ ALTIJD ERG HONGER !!!! DUS DE VOERBAKJES MOETEN 24 UUR PER DAG GEVULD ZIJN !!!

HIJ KOMT VAAK IN DE NACHT, DUS ZET EVEN BIJV. OM DE 2 UUR DE WEKKER, ZODAT JULLIE DEZE FANTASTISCHE KNUL KUNNEN BEWONDEREN EN AANDACHT GEVEN ! ( DAT WAARDEERT HIJ ENORM )

JONDA IS DE GROTE BROER VAN AYLA ( KIND VAN KIMMY) (NEEF VAN KAYLA) , KLEINKIND VAN SIEPIE ) ( DUS SIEPIE IS ZIJN OMA)

HIJ IS EEN MAN…..DUS HEM GEEN POEZEPIL GEVEN, DAT ZAL HIJ NIET WAARDEREN !!!!

ALLE KATTEN DRINKEN WATER !!!! ( WATER 7 X VERVERSEN PER DAG )

DAN KOMEN WE NU BIJ DE AFDELING HONDEN !!

DUNYA, DIE KLEINE ZWART/WITTE DIKKE WORST OP POOTJES….IS LIEF / RUSTIG/CHARMANT/IJDEL/LUI EN WIL ONGEVEER 56,5 X PER DAG GEAAIT WORDEN !

dunya onze hond

LET OP !…. ZE HOUDT WEL VAN WANDELEN, MAAR NIET UREN, HET MOET NIET REGENEN OF TE HARD WAAIEN EN ALS ZE STILSTAAT , DAN ZIT ER EEN TAKJE OF IETS DERGELIJKS IN HAAR VACHT ! ( DUS EVEN VERWIJDEREN ALVORENS VERDER TE LOPEN )

NA HET POEPEN EVEN HAAR BIPS AFVEGEN !!

ZE WIL ALLEEN WANDELEN ALS HET PRECIES 25 GRADEN IS EN ONBEWOLKT !! ( NET ALS VROUWTJE)

ZE IS AL OUD EN HEEFT STAAR EN ZE IS BEHOORLIJK DOOF ( NET ALS VROUWTJE) ZE HOUDT VAN LEKKER ETEN ( NET ALS VROUWTJE ) MAAR ZE KAN NIET GOED KAUWEN ( NET ALS VROUWTJE)

DUS LET OP ! GEEF HAAR GEEN GROTE DINGEN IN DE MOND, OF HARDE DINGEN WANT ER BESTAAT DAN STIKKINGSGEVAAR ( NR. DIERENARTS ….)

DE HONDEBROKJES SLIKT ZE GEWOON DOOR !

ZORG DAT ER 24 UUR PER DAG BROKJES IN HUN BORDJE LIGGEN ) ( NIET TEVEEL, ANDERS WORDT ZE TE DIK) DUNYA IS VROUWELIJK, DUS BEHANDEL HAAR ZACHT !!! NA ETEN EVEN HAAR MONDJE AFVEGEN ! OP DE WOENSDAG GAAT ZE IN BAD !! ( 1 VAN JULLIE MOET DAN MEE) ( JULLIE MOGEN ZELF WETEN, WIE )

TERROR : IS DE VROLIJKE JONGE MAN HIER IN HUIS !!

terror onze hond

HIJ WIL ONGEVEER 6398,5 X GEKRIEBELT EN GEAAIT WORDEN PER DAG !!! DUS KUNNEN JULLIE DAT OOK MAAR BETER DOEN OOK !!

HIJ EET NIET VEEL, PAKT 1 BROKJE, SLINGERT HEM IN DE KAMER ( DUS GOED STOFZUIGEN ONDER DE BANKEN), WANT ZODRA HIJ HET BROKJE NIET MEER ZIET, PAKT HIJ EEN NIEUWE !!

HIJ SLAAPT HET LIEFST ONDER HET DEKENTJE !! ( OP DE BANK), BIJ JULLIE OP SCHOOT ! ( DAAR LIGGEN OOK AL EEN PAAR KATTEN MAAR TERROR KAN ER NOG BIJ )

MAAR HIJ GAAT NOG LIEVER MEE NAAR BOVEN, MAAR LET OP !!… DIT MAG NIET !!!

SOMS BLAFT HIJ DE LAATSTE TIJD DE HELE NACHT OMDAT HIJ BANG IS IN HET DONKER….ALS DIT GEBEURT HOUD DAN EEN SCHEMERLAMPJE OP ‘S NACHTS !!! DIT IS SERIEUS EVEN !!!!!! HELPT DIT NIET……DAN LIGGEN JULLIE DE HELE NACHT WAKKER !! PS WORD NIET BOOS OP HEM, WANT HIJ MIST ZIJN GROTE BROER TOBY, DIE ONLANGS IS OVERLEDEN !( ALS JULLIE TERROR NIET ZIEN, LIGT HIJ IN DE MAND )

HIJ PLAST NIET MEER IN HUIS, NU TOBY ER NIET MEER IS,MAAR HAAL WEL ELKE DAG DE PLANT VAN DE TAFEL AF ( DAAR HEEFT HIJ NOG MOEITE MEE) VERDER MOETEN JULLIE ONGEVEER 56.932 X DAT RODE POPPETJE GOOIEN EN DAN BRENGT HIJ HET WEER TERUG, SLIM HE ? ( HEM GELEERD ) PS….DOE DIT NIET BIJ DUNYA, ANDERS WORDT ZE WAKKER EN ZE STAAT ER TOCH NIET VOOR OP ! ( PS 1…DUNYA SPEELT NIET !!!!!!)

LAAT DE HONDJES ZO VAAK UIT ALS JULLIE ZELF WILLEN !! MAAR WEL MINSTENS 6X PER DAG ( OOK ‘S NACHTS EVEN WANDELEN ) ( PS ZET HIERVOOR OOK EVEN DE WEKKER )

NOU HELAAS HEBBEN WE NIET MEER DIEREN, DUS DAT VALT MEE HÈ ?

WE HEBBEN NOG WEL EEN PAAR PLANTJES ( DOOR HET HELE HUIS, LET OP, OOK BOVEN )

IK HEB ZE DINSDAG VOOR VERTREK NOG DRINKEN GEGEVEN ! OVER 3 DAGEN HOEVEN ZE PAS WEER DRINKEN !

DE GROTE PLANT OP DE GROND WIL AF EN TOE EVEN BESPROEIT WORDEN !

(SPUIT ) ( BLAUWE) ( STAAT OP WASDROGER) ( NAAST DE GIETER)

OVERIGENS DE GIETER ( WITTE) STAAT NAAST DE SPUIT ( DIE BLAUWE )

DE GIETER STAAT OP DE PLANK BOVEN DE WASDROGER )

( PS DE WASDROGER STAAT BOVEN OP DE WASMACHINE )( PS 1 HANDIG HÈ ?)

AS DONDERDAG HEEL VROEG MOET DE GRIJZE CONTAINER BIJ DE WEG !!!!!!!

AUB NIET VERGETEN, WANT HIJ ZIT VOL !!!! ZET HEM ALVAST WOENSDAGAVOND BIJ DE WEG ! DINSDAGAVOND 25 FEBRUARI MOET DE PAPIERCONTAINER BIJ DE WEG, ZET HEM VOOR 18.00 UUR VOOR HUIS, NIET VERGETEN AUB, WANT DEZE IS OOK VOL !!!

VERDER NEEM IK NOG ALLES DOOR, HOE ALLES WERKT, DUS HOOP DAT JULLIE EEN NOTITIEBLOK EN EEN PEN MEE HEBBEN GENOMEN ( PS ANDERS MOGEN JULLIE WEL EVEN EEN PEN VAN ONS GEBRUIKEN )

MOCHTEN ER TOCH NOG ERGENS PROBLEMEN ONSTAAN OF JULLIE KOMEN ER NIET HELEMAAL UIT SAMEN, DAN SCHAKELEN JULLIE MAAR HULP IN….TELEFOONNR. 112 ( ONS ER NIET MEE LASTIG VALLEN…WIJ ZIJN ER NIET )

DOE VERDER NET ALSOF JULLIE THUIS ZIJN….EET LEKKER ALLES OP WAT ER IN DE KOELKAST OF KELDER STAAT ( UITERAARD ALLEEN WAT JULLIE ZELF MEE HEBBEN GENOMEN !!!!! )

VALT DE STROOM UIT, HOOP IK DAT JULLIE WETEN WAT JULLIE MOETEN DOEN….

( KAARSJES IN LAATJE TAFEL EN PAKKEN JULLIE EEN DEKEN VOOR DE KOU ) ( PS NIET DE DEKEN VAN DUNYA EN TERROR AFPAKKEN )

ZIJN ER PROBLEMEN MET HET HUIS, DAN BELLEN JULLIE DE WONINGBOUW ! ( PS VRAAG DAN METEEN EVEN OF WE EEN NIEUWE KEUKEN KRIJGEN )

OH JA, IK VERWACHT WEL DAT ALLE PUZZELS DIE IK HEB, AF ZIJN ALS WE TERUG KOMEN……. ( PUZZELS LIGGEN BIJ DE SPELLETJES OP DE LOGEERKAMER ) ( PS, GEEN SPELLETJES DOEN ) ( PS 1 DAAR HEBBEN JULLIE GEEN TIJD VOOR ! )

(PS 2 MOCHTEN JULLIE TOCH EVEN NIKS TE DOEN HEBBEN….DAN MOGEN DE RAMEN WEL EVEN GELAPT WORDEN ) ( PS UITERAARD VAN BINNEN EN VAN BUITEN ! ) ( PS 1 BOVEN OOK NATUURLIJK ) ( PS 2 OOK VAN BUITEN ) ( PS 3 DE LADDER STAAT IN HET HOK )

WIJ WENSEN JULLIE EEN HEEL ONTSPANNEN EN EEN FIJNE TIJD TOE !!!

LIEFS ROB EN MARGREET

PS NIET IN HUIS ROKEN, WE HEBBEN NET GEVERFD !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.