Reisverhaaltjes.nl

PHANG NGA BAY

phang nga bay thailand

Vanuit Phuket ( Thailand ) maakten wij een boottocht naar de beroemde Phang Nga Bay ! In deze baai bevinden zich zo’n 200 eilanden, die soms alleen bestaan uit steil uit de zee oprijzende rotsformaties. Op de foto zie je de wereldberoemde rots op het ‘James Bond ‘ eiland. De lokale bevolking noemt het ‘ Koh Tapu ‘, spijkereiland…dit slaat op de kenmerkende rots in de vorm van een spijker. Dit eiland is beroemd geworden omdat de James Bond film ‘ The Man with the Golden Gun hier is opgenomen ! Ook is de bekende film ‘ The Beach ‘ met Leonardo DiCaprio in de Phang Nga Bay opgenomen !

kaart van thailand met oa phang nga

In dit gebied kun je vele boottochtjes maken, per longtailboot of kano. De baai is opvallend ondiep, zo’n 10 tot 15 m. Er zijn vele zogenaamde ‘ Hongs ‘, ( zeegrotten ) sommige bewoond met vleermuizen en zelfs apen !

GROTTEN

 

met de boot langs de eilanden

phang nga

Naast zwemmen, kun je er prachtig snorkelen of duiken, de onderwaterwereld is schitterend, er zijn veel soorten vissen ! Er zijn prachtige strandjes, velen zijn onbewoond…maar let op…op de meeste eilanden is het er nu erg toeristisch !! Zèlf bezocht ik dit paradijsje op aarde, in de begin jaren ’90. Ik weet nog goed, dat we motorpech kregen en afdreven naar een onbewoond eilandje. Daar stonden we toen een tijdlang hevig zwaaiend op het strand…uit eindelijk werden we ‘gered’, door een lokaal vissersbootje…was wel grappig !

Ook bezochten we toen een vissersdorpje op palen…

vissersdorpje op palen

Ik vind Phang Nga Bay erg veel weg hebben van HALONG BAY in Vietnam !

Ben jij wel eens in Phang Nga geweest, wat vond je ervan ?

2 gedachtes aan “PHANG NGA BAY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.